Téboly a pályán – miért dobott egy hátast a katalán sztáredző? (VIDEÓ)

2023. december 05. 16:34

Haaland őrjöngése mellett Guardiola reakciója is rendhagyóra sikerült a hatgólos rangadó végén.

2023. december 05. 16:34

Ahogy arról beszámoltunk, eseményekben gazdag találkozót hozott a Premier League 14. fordulójának zárómeccse. A Manchester City–Tottenham (3–3) találkozó elején Son két percen belül gólt és öngólt is szerzett, a meccs végén, az utolsó másodpercekben pedig Erling Haaland őrjöngése, és trágárkodás miatt várható eltiltása okozott beszédtémát. Hozott azonban még egy látványos jelenetet a mérkőzés hajrája: nem mehetünk el szó nélkül a City menedzsere, Pep Guardiola magánszáma mellett sem, aki szó szerint dobott egy hátast a 90. percben, a vendégek egyenlítése után. Íme:

Ezt is ajánljuk a témában

Nem Guardiola az első, aki földre vetette magát az oldalvonal mellett: Louis van Gaal, a Manchester United korábbi holland menedzsere is produkált 2016-ban egy hasonlót a Premier League-ben az Arsenal ellen. Ilyenek ezek a Manchester–London csaták...

A hajrában történt események előzményeihez tartozik, hogy a 90. percben vitatott körülmények között egyenlített a Tottenham, majd jött a játékvezetői baki. A 94. percben hiába indította Haaland tökéletesen a kapura törő Jack Grealisht, a játékvezető lefújta a norvég elleni szabálytalanságot. Pontosabban elsőre a szabályoknak megfelelően továbbengedte a támadást, előnyszabályt alkalmazott, hiszen a City folytatni tudta a támadást és gólhelyzetbe került volna, néhány pillanattal később azonban mégis a sípjába fújt.

„Nem értem a történteket. Sajnálom. Úgy éreztem a Liverpool meccsen és ezúttal is hihetetlen teljesítményt nyújtottunk, mégse nyertünk.

Kár, de a futball olyan, mint az élet, néha nem azt kapod, amit megérdemelsz”

– fakadt ki Guardiola.

A katalán menedzser együttese zsinórban háromszor játszott döntetlent a riválisokkal a bajnokságban, jelenleg a harmadik a Premier League-ben, három pont a lemaradása az éllovas Arsenal mögött.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Darren Staples /AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gebsi1
2023. december 05. 20:31
"Eltiltás várhat a csodacsatárra, nem bírja befogni." "csodacsatár" ???????????????????? ugyan mi a szartól lenne az???? Pontosan ugyanolyan ember mint bárki más és pontosan ugyanakkora "értékkel" bír. Az hogy vannak hülyék akik túlárazzák, nos az tökéletesen illik az emberi hülyeség végtelen sorába.
pragmatika
2023. december 05. 17:50
Két dolog. 1 Nem Haalandékat kéne büntetni, (a világon nincs ember, aki higgadtan reagálná le ezt a bakit) hanem a bírót. 2 Egy ilyen top bajnokságban hogy a p.csába kaphat ennyi feladatot egy ilyen inkompetens játékvezető ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!