Itt vannak a Bajnokok Ligája párosításai! – Gulácsi Péter és Willi Orbán ismét a Real Madrid ellen bizonyíthat

2023. december 18. 12:50

A nyolcaddöntőben igazán nagy rangadót még nem láthatunk, de az ínyencek így is találhatnak jó néhány izgalmas mérkőzést.

2023. december 18. 12:50
GULÁCSI Péter; RODRYGO

Megtartották a Bajnokok ligája egyenes kieséses szakaszának sorsolását hétfőn Nyonban. A sorsolást Giorgio Marchetti, az UEFA főtitkár-helyettese vezényelte le, aki köszöntőjében emlékeztetett, hogy a Bl csoportkörét a jelenlegi formájában utoljára rendezték meg, és felhívta a figyelmet arra, hogy a  hogy a Bayern München immár 40 csoportmérkőzésen maradt veretlen a versenysorozatban.  

A sportvezető munkáját az angol válogatott és a Chelsea korábbi csapatkapitánya, John Terry valamint az európai szövetség csoportsorsolási felelőse, Tobias Hedtstück segítette. Azt már a sorsolás előtt tudhattuk, hogy a csoportelsők csak csoportmásodik csapatokkal kerülhetnek össze, és hogy azok az együttesek, amelyek a csoportkörben már találkoztak, újra nem kerülhetnek össze egymással. Az is állandó szabály, hogy azonos országok klubjai nem kerülhetnek össze, és a kiemelt együttesek kezdik idegenben a nyolcaddöntő párharcát. 

Az igazán nagy sztárcsapatok ezúttal elkerülték egymást. 

A magyar válogatott kulcsjátékosai közül Gulácsi Péter és Willi Orbán az RB Leipzig mezében a Real Madrid ellen bizonyíthat.

A 2023/24-es BL-idény nyolcaddöntőinek párosításai:

Internazionale (olasz)–Atlético Madrid (spanyol)
FC Köbenhavn (dán)–Manchester City (angol)
Lazio (olasz)–Bayern München (német)
RB Leipzig (német)–Real Madrid (spanyol)
Napoli (olasz)–FC Barcelona (spanyol)
Paris  SG (francia)–Real Sociedad (spanyol)
PSV Eindhoven (holland)–Borussia Dortmund (német)
Porto (portugál)–Arsenal (angol) 

Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Rodrigo Jiménez

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sztrovacsek
2023. december 18. 14:08
Így elsőre elég egyértelműnek tűnik, kik lesznek a továbbjutók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!