Neue Zürcher Zeitung: A felcsúti „Pancho” a világ egyik legszebb stadionja

2023. november 15. 10:37

„Különleges meccs, különleges körülmények” – fogalmazott az Izrael – Svájc selejtező kapcsán a lap.

2023. november 15. 10:37

„Különleges meccs, különleges körülmények” – így jellemezte a Neue Zürcher Zeitung  selejtezőmérkőzést, amelyen a Svájc elleni izraeli hazai 
mérkőzés helyszínét az izraeli háború miatt Felcsútra helyezték át.

A svácji lap cikkében a Budapesttől mintegy 50 kilométerre nyugatra fekvő településen, Felcsúton, Orbán Viktor „ellentmondásos” miniszterelnökének szülővárosában található stadionról is elmondta véleményét.

Mint írták, noha a felcsúti stadion mindössze 4000 néző befogadására alkalmas, a katedrálisra hasonlító építmény a világ egyik legszebb stadionja.

Mint a lap feldidézi: a stadion neve („Pancho”) Puskás Ferenc, a történelem legjobb magyar játékosának becenevét viseli, Felcsút labdarúgóklubja a Puskás Akadémia FC-hez hasonlóan, amely a lap cikke szerint „számos magyar tehetség edzőklubja.”

A stadion körüli biztonsági óvintézkedésekről szólva a Neue Zürcher Zeitung úgy fogalmazott: már kedden, a csapatok médiatalálkozói idején 
is rendkívüliek voltak.

***

Nyitóképen: az április 21-én felavatásra kerülő felcsúti Pancho Aréna 2014. április 11-én. Fotó: Puskás Akadémia/ifj. Döme László

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2023. november 16. 09:29
Szó szerinti idézet következik: "Orbán egyszer már panaszkodott a zajra a stadion felől, most meg a kilátás... Szegény. Ki lehetett akkora geci, hogy odaépíttetett egy stadiont a miniszterelnök úr ablaka alá?" Számítsuk le, hogy a stílus maga az ember, lenne egy kérdésem. Én Orbán Viktort az utóbbi évszázadok egyik legkiválóbb politikusának tartom. De legyen despota, aki sanyargatja a népét. Orbán szülőföldjének a stadiont adta. Ott játszik most Izrael állam válogatottja, ahol egykoron egy 47 fős zsidó hitközség élt. S e mellett a balosoknak bezzeg újság Neue Züricher ... állapítja meg azt, hogy ez a világ egyik legszebb stadionja. Itt járt egy csomó üzletember, vélhetően jó ott befektetni, ahol ilyen stadion van, ilyen biztonság van. VEGYÜK MOST FLETÓT: MIT ADOTT Ő PÁPÁNAK, MIT VITT SZÜLŐFÖLDJÉRE? AZ EGYETELN AJÁNDÉK TALÁN A VÖRÖS ISZAP, HISZ DEVECSER/KOLLONTÁR A SZOMSZÉDBAN VAN. Na, emlegesd a hímivarú szaporító sejteket, ha már nem váltottál nemet, vagy hívd meg a Gréczy Zsótit...
Fed74
2023. november 15. 20:15
Oda is költözhetsz a fideszes csicska bandáddal együtt!!!
Töki
2023. november 15. 18:20
Egyébként szép is! Az 1 másik dolog, hogy nincs szurkolótábor. De szép!
Akitlosz
2023. november 15. 17:32
"noha a felcsúti stadion mindössze 4000 néző befogadására alkalmas" Egy 1888 fős faluban. Azért épült, mert ott lakik a focibolond miniszterelnök. Maga a megstadionosodott közpénzlopás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!