Korábbi sikeredző lett Mátyus János utódja Kisvárdán

2023. november 08. 14:33

A szakember váratlan lemondása után házon belül találta meg a megoldást a szabolcsi klub vezetősége.

2023. november 08. 14:33
FECZKÓ Tamás
Vámos Tamás

Úgy tűnik megvan az NB I idei szezonjában már a harmadik vezetőedzőtől búcsúzó Kisvárda Master Good együttesének új vezetőedzője. A klub, amely stadionjuk gyepszőgenyének meggombásodása miatt az idény első kilenc (!) mérkőzését idegenben kényszerült lejátszani még a tavaszi idény közben kinevezett, Újpestről kirúgott Milos Kruscsiccsal kezdte el a bajnokságot 

A szerb mesterrel három forduló alatt 4 pontot gyűjtöttek Mesanovicék (Zalaegerszegről elhozták a három pontot, és Kecskeméten ugyan kikaptak, de az MTK elleni 0-0 sem volt szégyellni való), mégis mennie kellett. Révész Attila sportigazgató azzal indokolta a vezetőedző leváltását, hogy 

„nem a saját, hanem a klub érdekeit szem előtt tartó szakemberre” van szükségük.

Ezután ideiglenesen a már a klubnál dolgozó Gerliczki Máté vette át a szakmai munka irányítását, majd szeptember elején nagy tervekkel érkezett Mátyus János, aki korábbi klubjainál ugyan senkinek nem engedett beleszólást a munkájába, de úgy érezte, a sportigazgatóval remekül tud majd együtt dolgozni, és az sem zavarta, hogy a csapat továbbra is idegenbe kényszerült.

Éppen ezért mindenkit derült égből villámcsapásként ért Kisvárdán, hogy a szakember e hét kedden benyújtotta lemondását. 

Pedig a csapat már visszatérhetett a Várkerti Stadionba, meg is nyerte első hazai meccsét a Mezőkövesd ellen, bár azóta Pakson (1-3) és hazai pályán a Zalaegerszegtől is kikapott (1-2).

MÁTYUS János
Mátyus János úgy érezte, nem tudta kimozdítani a Kisvárdát a gödörből 
Fotó: kisvardafc.hu

A szakember a következőket nyilatkozta ezzel kapcsolatban:

Nagy reményekkel érkeztem a klubhoz, hiszen sok ilyen – mondhatni, testhezálló – feladatot oldottam már meg korábban. Biztos voltam benne, hogy ez Kisvárdán is sikerül majd. Ideérkezésemkor sokan féltettek attól, hogy milyen lesz a munkakapcsolatom Révész Attila sportigazgatóval, de azt kell mondanom, hogy az egyik legjobb közvetlen főnököm volt. Mind szakmailag, mind emberileg csak köszönhetek neki, ezt most meg is teszem. Mivel a csapatot olyan hatékonyan nem tudtam kimozdítani a gödörből, mint bármelyik előző állomáshelyemen, ezért úgy döntöttem, hogy a klub érdekeit szem előtt tartva, megköszönöm a bizalmat, és távozom.”

Azóta meg is született a döntés az utódról: a korábban 

a Balmazújvárost az élvonalba vezető, és ezzel történelmi tettet végrehajtó, majd az MTK-nál és a Diósgyőrnél is sikeresen dolgozó Feczkó Tamás lett a Kisvárda legújabb vezetőedzője. 

Révész Attila sportigazgató így nyilatkozott a váltásról:

Az idő szűkössége és a helyzet súlyossága miatt házon belüli megoldást választottunk a vezetőedzői szerepkör betöltésére. A klubunknál egy ideje tevékenykedő, az akadémiai fejlesztési területért felelős Feczkó Tamást bízzuk meg a teendőkkel, ő korábban több klubnál vállalt és sikerrel teljesített tűzoltó tevékenységet, igazán testhezálló számára a feladat. Az elmúlt időszakban volt rálátása a csapatunkra, jelen volt a mérkőzéseinken, csaknem teljes mértékben ismeri a klub filozófiáját, ezért kézenfekvőnek tűnt, hogy a szezon végéig őt bízzuk meg a vezetőedzői szerepkör betöltésével. Szerdától az edzéseket is ő irányítja. A szakmai munkában a következő öt mérkőzésen magam is segítek neki, és ezennel 

az egész klub a csapat mögé áll. Mindenki, minden képességével azon lesz, hogy együttesünk újra visszataláljon arra az útra, amelyen a korábbi időszakban járt,

 és egy megalkuvást nem tűrő csapat stílusjegyeit viselje magán, miközben a «soha nem adom fel» elve is érvényesül.

Nyitókép: kisvardafc.hu

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2023. november 08. 17:52
Az idény végére még nyolc edző a terv.
galancza-2
2023. november 08. 15:47
osztrák kiscsapatban volt két átlagos éve,és 31 évesen hazajött. A válogatottban soha sem játszott jól.
galancza-2
2023. november 08. 15:41
tomesz b@szd meg! Miféle sikeredzőről hadoválsz? Pont azért nem lesznek soha m.o.-on képzet valóban jó játékosk,mert egy ilyen senkiházi fickót sikeredzőnek nevezel az összes elhülyölt fociszerető firkászokkal, szurkolókkal. És sajnos OV is sikeredzőnek tartja ezt a pojáca fickót. Ezt a senkiházit a horvát 3.-ban is kiröhögnék. Oké , volt egy kisvárossal szép 2.osztályú 2.helyezése egy amivel feljutott, aztán egy pesti csapattal 2.osztályú aranya,amit bármelyik kretén szaki összehozott volna.De innen fél év 1.osztály után elzavarták.Miskolcon volt egy alig közepes éve, aztán becsődölt,és elzavarták.Húúú, de sikeredző ez a fickó, tomesz b@szd meg. Az ilyen alakok soha nem fognak épkézláb jó magyar játékosokat képezni.Soha! Ahogy alkesz mátyinger janesz is csak egy totális bohóc.őt is simán kirögnék a horvát 3-ban.És a játéskospályafutása is aljasan túl van értékelve.Német kiscsapatban volt két átlagos éve aztán elzavarták,Skót kiscsapatban totálisan megbukott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!