Dibusz: Amikor szükség volt rám, hozzá tudtam tenni

2023. november 19. 19:26

A mérkőzésen volt egy fordulópont, amikor Szobó megmutatta a klasszisát, az egész 90 percet nézve megérdemelten nyertünk – fogalmazott Nagy Ádám a magyar-montenegrói meccs után.

2023. november 19. 19:26
DIBUSZ Dénes

A két gólt szerző Szoboszlai Dominik mellett a kapus Dibusz Dénes volt a magyar labdarúgó-válogatott legjobbja a Montenegró ellen 3-1-re megnyert Európa-bajnoki selejtezőn, amellyel Marco Rossi együttese veretlenül végzett csoportja élén.

„A 75. percig nagyjából nem is kellett kézzel beleérnem a labdába, így nyilván ez egy elég nehéz szituáció volt, szerencsére a csapat meg tudta fordítani az eredményt, a végén pedig, amikor szükség volt rám, akkor én is hozzá tudtam tenni” – nyilatkozta a Ferencváros 33 éves hálóőre a Puskás Aréna vegyes zónájában. „Az első félidőt úgy gondolom, hogy uraltuk, de nem sikerült betalálni, viszont mi jól reagáltunk, Szobi sebességet váltott és megfordította az eredményt, büszkék lehetünk az egész selejtezősorozatra” – összegzett a hálóőr, akinek 

az egyik montenegrói helyzetnél egymást követően négy nagy védést kellett bemutatnia, összességében pedig hatszor akadályozta meg a vendégeket a gólszerzésben. 

A nemzeti csapatban öt év után talált be újra, összességében pedig másodszor volt eredményes a 77-szeres válogatott Nagy Ádám, aki szintén Szoboszlait emelte ki: „Nagyon örülünk annak, hogy ezt a sorozatot veretlenül, ilyen hangulatban egy győzelemmel tudtuk lezárni. Nyilván az, hogy gólt is szereztem, az hab a tortán. A mérkőzésen volt egy fordulópont, amikor Szobó megmutatta a klasszisát, az egész 90 percet nézve megérdemelten nyertünk” – fogalmazott az Olaszországban légióskodó középpályás, aki szerint biztos alapokon nyugszik a válogatott, a „kockák” pedig szépen fokozatosan kerülnek a helyükre. 

Pályafutása során először kapott lehetőséget kezdőként a válogatottban Balogh Botond, aki szépen helyt állt:

„Még fel sem fogtam, mi történt velem. Nagyon hálás vagyok, hogy az egész csapat ilyen segítőkész. Egyre magabiztosabb voltam a pályán és igyekeztem segíteni a támadásoknál. Mindennap azért dolgozom, hogy a keretben lehessek”– mondta a Parma futballistája. 

A telt házas Puskás Arénában aratott sikernek köszönhetően a nemzeti együttes immár 12 találkozó óta nem talált legyőzőre – legutóbb 2000 márciusa és 2001 áprilisa között volt ilyen jó sorozata – és 1976 után zárt ismét veretlenül egy naptári évet. A magyarok a második kalapból várhatják december 2-án a jövő évi kontinensviadal hamburgi sorsolást.

(MTI)

Nyitókép: Dibusz Dénes, a magyar válogatott kapusa a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország – Montenegró mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. MTI/Hegedüs Róbert

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2023. november 20. 06:56
Szép volt Ádám. Végre.
syphax-2
2023. november 20. 05:46
DIbuszt látván a klasszis KÉZILABDAKAPUSOK--PL. STERBIK ÁRPI A SZUPER BARCELONÁBÓL--VISSZA-ADHATJÁK A KAPUSPROFESSZORI DIPLÖMÁJUKAT!!! MERT ILYET... MINT EZ A --NEVEZZÜK IGY--: "VÉDÉSNÉGYES" (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) NEM HINNÉM HOGY LÁTOTT BÁRKI IS KEREK E VILÁGON! ILYEN MÉG NEM VOLT, AMIÓTA KEREK A LABDA ÉS EMBERKAPUSOK ÁLLNAK A HÁLÓK ELŐTT.....
Reszelő Aladár
2023. november 19. 21:41
Korábban mindig csapatként voltunk erősek. Ma viszont két klasszis teljesítményt is láttunk a pályán. Érdemes elrakni és mindenkivel megosztani a meccs összefoglalóját, mert erre megéri emlékezni. Biztos sok kapus csinált már hasonlót, de csak keveseknek adatik meg hazai pályán a tábor előtt egy ennyire kritikus meccshelyzetben. Óriási gratula!!
Ninini
2023. november 19. 21:19
Nagy Ádi meg a tökéletes helyen a tökéletes időben. És nem lefagyott, hanem telibe verte a kaput.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!