Csodás gyógyulás, máris visszatért olimpiai éremesélyesünk!

2023. november 27. 10:38

Kulcscsonttörése ellenére nem tört meg a fiatal versenyző, aki leküzdötte a félelmeit is.

2023. november 27. 10:38
null

Ahogy a Mandiner megírta, Vas Kata Blanka nehéz helyzetbe került október közepén: súlyos sérülést, kulcscsonttörést szenvedett.  A tokiói játékokon – óriási meglepetésre – 4. helyezett, a  jelenkor legjobb magyar női kerékpárosa edzésen bukott, és Belgiumban meg is műtötték, Hollandiában gyógyították core-training gyógytornával. A 22 éves magyar terepkerékpározás közben esett el, de már talpra állt, sőt nyeregbe is pattant.

Ezt is ajánljuk a témában

Vas Kata Blanka kevesebb mint két hónappal a balesete után a hétvégén versenyen indult: a magyar bajnok rehabilitációját követően szombaton állt rajthoz először, a kortrijki X2O Trophy CX elnevezésű viadalon – amelyet a világ- és Európa-bajnok holland Fem van Empel nyert meg – közel három és fél perces lemaradással a hetedik helyet szerezte meg. 
 

„Nagyon boldog vagyok, hogy a kulcscsonttörés után kicsit kevesebb, mint 6 héttel újra a startvonalon lehetek. Olyan nehéz volt elindulni, de remélhetőleg hamarosan megtalálom a ritmust” 

– írta közösségi oldalán.

Vas Kata Blanka klubja, az SD Worx még a verseny előtt adott ki közleményt a magyar versenyzőről, aki a jelek szerint még fejlődött is a kényszerpihenő alatt.

Nincsenek elvárások vele szemben, már az is nagy öröm, hogy alig egy hónappal a bukása és a műtét után ismét versenyezhet. 

A rehabilitáció alatt sok izmot felszedett a felsőtestére, hogy a teste jobban bírja az egyenetlen terep okozta rázkódásokat

 – idézte a bringasport.hu Lars Boomot, az SD Worx sportigazgatóját.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Facebook/Vas Kata Blanka

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!