Itt a hangfelvétel a történelmi bénázásról, így vették el a Liverpool szabályos gólját

2023. október 04. 08:53

Erre nincsenek jobb szavak: megdöbbentő, felfoghatatlan.

2023. október 04. 08:53
Tottenham Hotspur v Liverpool FC - Premier League

Eljött a pillanat: az angol játékvezetői testület nyilvánosságra hozta a felvételt, amelyiken a nagy botrányt kiváltó Tottenham–Liverpool hétvégi bajnoki játékvezetője és a videó előtt ülő játékvezetők valamint a pálya melletti negyedik bíró beszélgetnek az eseményekről. Ahogy korábban már megírtuk, az egykori FIFA-játékvezető szerint nem tudni, mi lesz, hogy újrajátszhatják-e a meccset, de „láttunk már csodát”. Ennek 

a hangfelvételnek a meghallgatása után kinyílik a bicska a Liverpool- és fociszerető ember zsebében, és már nem tűnik elképzelhetetlennek semmilyen következmény.

A sztori röviden: a már tíz emberrel játszó Liverpool vezetést szerez, mivel Szalah passza után Diaz a kapuba rúgja a labdát. A partjelző lest lát, kiderül, nincs igaza, Hooper viszont nem gólt, hanem szabadrúgást ítél.

Most hallgassuk meg a videót:

Valóban 

elhangzik a kommunikációban a check completed kifejezés, és ahogy ezt kimondja Darren England, a VAR-bíró, nem teszi hozzá, hogy no offside, 

no offside – kommentál a Telex. Hangsúlyozzák: a VAR-képzés egyik legfontosabb része, hogy a lehető legegyszerűbb elmondják, mit láttak a videón, vagyis ezúttal azt, hogy nem volt les. Azonban ezúttal a pályán tartózkodó, a meccs nyomása alatt lévő játékvezető, miután meghallja, hogy elvégezték a felülvizsgálatot, már azonnal engedi is tovább a játékot, de nem középkezdéssel, hanem szabadrúgással, írják.

Hozzáteszik: amikor észbe kapnak a videó előtt ülők, akkor már a Pool kapusánál, Alisonnál a labda. „Peregnek a másodpercek, a pályán érdemleges nem történik, de 

a VAR ahelyett, hogy erélyesen fellépne, hogy szakítsák meg a játékot, mert gólt kellene ítélni, azt mondja vagy háromszor, nem tehetek semmit. 

(Erre a mondatra, I can't do not anything, biztosan lecsapnak a mémgyártók.) Szabály szerint lehet, hogy így is van, de ez egy precedens értékű, megrázó hiba lett, ezért bele kellett volna állnia a játékmegszakításba, pláne, amikor kiment a labda, és bedobás következett” – foglalja össze a lap a lényeget.

A folytatást ismerjük: odalett a Liverpool szabályos gólja, Szoboszlaiék pedig a legvégén, a 96. percben egy öngóllal 2-1-re elveszítették a mérkőzést. Elgondolkodtató: ez volt a 14. alkalom, amikor a PGMOL bocsánatot kért, mert hibáztak. Mivel két szezon alatt hozták ezt össze, nem nehéz következtetni a képzés rendszerszintű hibájára, írják.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Marc Atkins/Getty Images


 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fenrir
2023. október 04. 11:59
Magamra emlékeztet ez, de akkor úgy tűnik, más is szokott kerülni hasonló helyzetbe, ahol rosszul választ. Arra gondolok, hogy vannak szituációk, ahol viszonylag gyorsan kell döntést hozni. Van két lehetőség, ami közül választani kell. Legbelül tudod, hogy csak az egyik a helyes, de ahhoz hogy azt válaszd, fel kell vállalni egy kis kellemetlenséget. Pl. ebben a szituban csak némileg késve szólnál, hogy szakítsák meg a játékot. Valójában ebből se lenne baj, ha akarnál nyugodtan szólhatnál, de cikinek érzed azt a néhány másodperc késést. És inkább átnyergelsz a másik lehetőségre, amiről ugyan tudod hogy rossz, viszont az (pillanatnyilag) nem jár semmilyen kellemetlenséggel. És ilyenkor mindenféle magyarázatot kitalál magának az ember, pl ez a var-os fickó biztos nyugtatgatta magát hogy nem olyan nagy baj ez, végülis majdnem les volt, a pool még akár lőhet gólt később is, meg ha nem is nyer hát hosszú még a bajnokság, máshol behozhatják, stb. Szóval valahol megértem őket.
Kétes
2023. október 04. 11:38
De mi lesz akkor, ha ezen a két vagy három ponton múlik a BL indulás. Kb 5-10millió EUR. A bíróság előttt nem lesz elég egy bocsánatkérés.
zavulon
2023. október 04. 10:39
Azt kell megkeresni melyik fogaóirodánál ki nyert nagyot ezzel a bírói "bénázással".
I feel the earth move under my feet
2023. október 04. 10:20
"Történelmi" ... meg az anyátok picsája, az.. egy proli sport piszkos kis machinációja csupán, volt és lesz ilyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!