Elképesztő siker: a Veszprém öt góllal győzött Barcelonában

2023. október 26. 23:07

A 11-szeres BL-győztes Barcelona jó néhányszor hibázott, nem tudta a korábbi teljesítményét produkálni.

2023. október 26. 23:07

A Veszprém 41-36-ra nyert a Barcelona otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában, csütörtökön.

A veszprémiek keretéből Omar Jahja és Nagy Benedek hiányzott. Rendkívül gyors játékkal kezdődött a meccs, tíz perc alatt 14 gól született (7-7). Előbb a vendégeknek, majd a hazaiaknak volt egy 4-1-es sorozatuk, azután felváltva születtek a gólok. A cserék után normalizálódott a tempó, ezt kihasználva a magyar bajnoki címvédő hatékonyabbá tette a védekezését, egy 5-1-es szériával ellépett két találattal, és a szünetben 19-17-es előnyben volt.

Remekül kezdte a második félidőt a Veszprém, növelte a különbséget, egy 4-1-es sorozat végén már 29-24-re vezetett.

A 11-szeres BL-győztes Barcelona jó néhányszor hibázott, nem tudta a korábbi teljesítményét produkálni,

ráadásul egyik legjobbja, Dika Mem sérülés miatt a kispadra kényszerült. Tíz perccel a vége előtt eldőlt a rangadó, egy újabb hármas gólsorozat végén ugyanis már 33-26 volt az állás a lendületesen, felszabadultan, ugyanakkor pontosan kézilabdázó vendégek javára. A hajrában ismét szórták a gólokat a csapatok, de ezek a percek már inkább egy gálamérkőzés végjátékához hasonlítottak.

Dragan Pechmalbec és Ludovic Fabregas hét-hét, Jehia el-Dera hat góllal, Rodrigo Corrales 13 védéssel járult hozzá a sikerhez. A hazaiaknál Dika Mem és Timothey N'guessan hét-hét, Blaz Janc hat alkalommal talált be.

A két csapat 26. alkalommal találkozott egymással az európai kupaporondon, a mérleg a Veszprém szempontjából nyolc győzelem, egy döntetlen és 17 vereség,

de a Barcelona otthonában fennállása során először nyert a magyar együttes.

Az öt győzelemmel és egy vereséggel álló Veszprém a következő fordulóban, november 15-én a szlovén RK Celje PL vendége lesz. A két sikerrel, egy döntetlennel és három vereséggel rendelkező Szeged három hét múlva az északmacedón Eurofarm Pelisztert fogadja.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2023. október 27. 20:44
Csak a Kiel dobott eddig 41 gólt Barcelonában, és senki nem nyert eddig öttel.
gyaloggos
2023. október 27. 17:29
A SZEGEDNEK mint egy FALAT kenyér, úgy hiányzott az az 1 gólos győzelem!
gyaloggos
2023. október 27. 17:26
TÉNYLEG FANTASZTIKUS győzelem, GRATULÁLOK a VESZPRÉMNEK! MAGAMBAN próbáltam eldönteni, hogy a BARCELONÁTÓL szokatlanul sok hiba a lezserségükből fakad, vagy a Veszprém kiváló védekezése miatt ? AZT gondolom, az utóbbi.
need-info
2023. október 27. 11:36
A spanyolok biztos tátott szájjal nézték a meccset. Szép volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!