Szoboszlai lassan lehagyja Dzsudzsákot

2023. szeptember 14. 07:13

Napok kérdése és Szoboszlai Dominik beéri Dzsudzsák Balázst és ezzel ő lesz a legnépszerűbb magyar sportoló az Instagramon.

2023. szeptember 14. 07:13
Sal Endre
Sal Endre

A korábban Hollandiában, Oroszországban és Törökországban is légióskodó Dzsudzsák listavezető helye sokáig megkérdőjelezhetetlen volt, hiszen hosszú ideje másfél millió feletti követővel büszkélkedhet, jelenleg pedig 1,6 millióan nézik a Debrecen játékosának posztjait nap nap után. Aztán július legelején kiderült, Szoboszlai Dominik Liverpoolba szerződik, s ettől kezdve felgyorsultak az események. Szoboszlait, még a német RB Leipzig játékosaként félmillióan követték, 

ám a Liverpoolba igazolása után ez a szám megduplázódott, 

a Premier League-rajtja óta pedig minden mérkőzés után 100 ezerrel növekedett a követők száma. Most szombaton a Wolverhampton otthonában lép pályára a Liverpool, amely után, főleg ha szokás szerint jól is játszik Dominik, újra nőhet a követőbázisa és hamarosan utolérheti Dzsudzsákot.

Ezt is ajánljuk a témában

Szoboszlai és Dzsudzsák: rajonganak értük az Instán
Forrás: MTI/Illyés Tibor

A magyar sportolók közül ők ketten emelkednek ki az Instagramon, a harmadik helyen, messze lemaradva, Szalai Attila, a Hoffenheim válogatott légiósa áll, 620 ezer követővel. A magas szám annak köszönhető, hogy az egyik legnépszerűbb török csapat, a Fenerbahce légiósa volt a nyárig. Gyanítható, Szoboszlait idővel sokmillióan fogják követni, elég, ha csak azt vesszük, a csapattársai közül, 

Mohamed Salah 62 millió 300 ezer követővel rendelkezik, a csapat holland hátvédjének, Wirgil van Dijknek 14 millió 700 ezer rajongója van, 

de még a Liverpool kapusát, Alisson Beckert is követik 8 millióan. A két korábbi nagyágyú, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi persze megközelíthetetlen, a portugálnak 603 millió rajongója van a platformon, az argentin világbajnoknak pedig 486 millió. Jellemző módon, a világ egyik legjobbjának tartott norvég Erling Haalandnak 35 millió követővel kell megelégednie, persze az sem rossz, ha a hirdetőket nézzük. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szoboszlai tehát hamarosan a legnépszerűbb magyar sportoló lesz az Instán, de azért, hogy a legnépszerűbb magyar legyen, még sok liverpooli gólt kell lőnie. A világszerte ismert modellnek, Palvin Barbarának ugyanis 20 millió követője van. Érdekesség, hogy egyenlőre Dominik Insta-oldalán nincs reklámtevékenységnek jele, de gyanítható, a követőbázis növekedésével ez is változni fog. A legnagyobb sztárok esetében (lásd még Cristian Ronaldo) a közösségi médiából befolyó reklámbevétel komoly összeg, egyetlen poszttal százmilliókat keresnek forintban. 



 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperX
2023. szeptember 14. 10:54
Bocs, ki az a Dzsudzsák? Ja, az az egykor szebb napokat látott pénzéhes nyírségi suttyó, aki elherdálta a tehetségét és akinek a PSV Eindhoven fasorban sem volt egy dagesztáni Anzsi Macskakajával szemben? Lehet, hogy ő az?
thestatham20
2023. szeptember 14. 10:26
Dzsudzsákot már rég lehagyta...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!