Megszólalt a Magyar Sportújságírók Szövetsége a vízumbotrany kapcsán

2023. szeptember 14. 17:28

A szövetség aggasztónak nevezte, hogy a sajtószabadságot kiemelten kezelő USA nagykövetsége megtagadta egy újságíróként is aktív diplomata beutazását.

2023. szeptember 14. 17:28

A Magyar Sportújságírók Szövetsége közleményben reagált arra, hogy az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége megtagadta a diplomatavízumot Szöllősi Györgytől.

A szövetség szerint Szöllősi évtizedek óta képviseli Magyarországot a nemzetközi sportdiplomáciában, ez alkalommal pedig azért utazott volna az Egyesült Államokba, hogy a Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérésére, a KKM delegáltjaként megnyissa az észak-amerikai magyarok hagyományos futballtornáját, a 25. Árpád-kupát.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Csisztu Zsuzsa

Mandiner

Idézőjel

Üzenjük az USA-nak, hogy ez most nagyon komoly szintlépés. Lefelé.

„A nagykövetség visszautasítása különösen rossz üzenetet hordoz annak ismeretében, hogy egy újságíróként is aktív diplomata beutazását tagadta meg a sajtószabadságot mindig kiemelten kezelő Egyesült Államok nevében, 

ezt aggasztónak, sőt elfogadhatatlannak tarjuk és visszautasítjuk” 

írják a közleményben

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, Szöllősi György nehezményezte, hogy Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége megtagadta tőle a vízumot, a külügyminisztérium hivatalos vízum iránti kérelme ellenére. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2023. szeptember 15. 11:28
Tények "az észak-amerikai magyar diaszpóra kupájá"-járól (Árpád kupa) amire a nyalonc kamunagykövet Szöllősi a diplomata kamuútlevelével akart kiutazni. Megnevezve az utóbbi években már résztvevő MAGYARORSZÁGI csapatok: https://sporthataroknelkul.hu/cikkek,287 https://sporthataroknelkul.hu/cikkek,300 A 22. Árpád kupára pl. már Egerből, Szekszárdról és Budapestről is utaztak ki focista öregfiúk - feleségekkel, barátnőkkel együtt. (csak a szekszárdiak 40-en voltak).
Jack Reynor
2023. szeptember 15. 08:50
George Lazar egy orbánfóbiás pöcs. Aki hisz neki, az összekeveri a tényeket a véleményekkel. propagandarendezvény
tizennyolcfok
2023. szeptember 14. 23:05
"Magyar Sportújságírók Szövetség Vezetőség Elnök / President SZÖLLŐSI GYÖRGY" na, ja! hisztizzetek még! sivalkodj pogácsa gyurka! ez a sztori egyre inkább kabaréba hajlik. és jól is van ez így!
Jack Reynor
2023. szeptember 14. 21:13
bájos, ahogy mentegetik a terrorállam Usát itt néhányan
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!