Kubatov visszaszólt a baloldalnak: Jól bevált gyakorlat, hogy politikusok irányítanak sportklubokat

2023. szeptember 14. 18:13

„Gondoljunk például Mesterházy Attilára, aki a Sportegyesületek Szövetségének elnöke volt, vagy Baráth Etelére , aki a kajak-kenu szövetséget irányította.”

2023. szeptember 14. 18:13
null

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a Hetek című lapnak adott interjút, amelyben az is szóba került, hogy több magyar klubnak is kormányközeli tulajdonosa van.

Kubatov erre a kérdésre úgy reagált, hogy szerinte ezek az emberek egytől egyig jót tesznek a sportnak, majd emlékeztetett, a korábbi kormányok alatt is tapasztalható volt ez a jelenség.

„Gondoljunk például Mesterházy Attilára, aki a Sportegyesületek Szövetségének elnöke volt, vagy Baráth Etelére , aki a kajak-kenu szövetséget irányította, Leisztinger Tamásra, aki évekig volt a DVTK tulajdonosa. De baloldalhoz köthető emberek megfordultak a birkózás élén is, és ez számunkra sosem jelentett problémát.Sőt, külföldön ez régi, jól bevált gyakorlat, gondoljunk csak a nemrég elhunyt korábbi olasz miniszterelnökkel, Silvio Berlusconival évtizedeken keresztül fantasztikus sikereket elérő AC Milanra. Vagy a Reál Madrid elnökére, aki liberális politikus volt, Florentinó Perezre; a Barcelona vezetőjére, a baloldali Joan Laportára; a Manchester City tulajdonosára, aki annak idején szintén politikus volt” – mondta a klubtulajdonos az interjúban.

Hozzátette, még Soros Györgynek is van tulajdonrésze a Manchester Unitednél.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik