„Koszovó szerb föld” – írták ki a román szurkolók, félbeszakadt a Románia-Koszovó meccs

2023. szeptember 12. 21:50

A pár ezer ultra nem akarja leszedni a feliratot, a stadion többi része közben fütyüli őket.

2023. szeptember 12. 21:50

Félbeszakadt a Románia-Koszovó Eb-selejtező Bukarestben, írja a gsp.ro. A júniusi odavágón az albán szurkolók kifütyülték a román himnuszt, illetve inzultálták a vendég szurkolókat. Érdemes megjegyezni, hogy a mostani bukaresti mérkőzést francia bíró vezeti, aki azért szakította félbe a találkozót, ( miután a koszovóiak levonultak a pályáról) mert a román szurkolóknál egy „Koszovó szerb föld”, valamint egy „Besszarábia Romániáé” feliratú molinó jelent meg.

Továbbra is folyik a tárgyalás a csendőrök és a szurkolók között, mert az ultrák nem akarnak megválni a felirattól, ellenben petárdáznak és hangosan szidják a saját szövetségüket és az UEFA-t. A pár ezer fanatikus időnként belekezd a  „Romania, Romania” rigmusba, amire a többi 35 ezer szurkoló hangos füttyel válaszol – ilyet se gyakran látni.

Ha a román ultrák továbbra sem engednek a 48-ból, akkor abból könnyen 0-3-s, játék nélküli koszovói győzelem lehet, és Izrael egy esetleges Belarusz elleni győzelemmel feljöhet a második helyre a románok elé.

Frissítés: a Gazeta Sportulilor cikke szerint a csendőrök biztonsági folyosót hoztak létre, hogy eltávolítsák a rendbontókat a stadionból. Több csendőrségi kisteherautót készítettek elő a Nemzeti Aréna előtt a Besszarábia körúton. Közben a lelátón tartózkodó nézők tucatjai elhagyták a stadiont.

Frissítés 2.0. : nem sokkal 22:00 előtt, bő félórás közjáték után folytatódott a mérkőzés.

 

Nyitókép: Andrei Crăițoiu (GSP)

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ata
2023. szeptember 13. 15:14
Nos, nagyjából igazuk van, Beszarábia inkább román, mint ukrán, persze a mai moldovai rész is. Habár a moldávok, az az ottani románok nem igazán kívánkoznak Romániába. Csak a feliratok sora nem teljes, odaillett volna egy Erdély magyar föld felirat is.
contractor-2
2023. szeptember 13. 08:21
Ezek a vándorcigányok, - akiket valamilyen megmagyarázhatatlan okból romának vagy románnak (?) is hívnak - nagyon ki lettek okosítva történelemből.
konfucius
2023. szeptember 13. 08:16
Erdély és Partium pedig magyar föld. Ott a románok szakadnak félbe.
ekeke1
2023. szeptember 13. 07:52
"Félbeszakadt a Románia-Koszovó Eb-selejtező" Két milyen állam ez, uramatyám...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!