Ifjabb Lisztes Krisztián: örülök, hogy ilyen patinás klubban tudom majd folytatni

2023. szeptember 07. 21:10

A Ferencváros játékosa a jövő évtől már az Eintracht Frankfurt játékosa.

2023. szeptember 07. 21:10
null

A fejlődést tartja szem előtt ifjabb Lisztes Krisztián, aki jövő nyártól a német élvonalbeli Eintracht Frankfurt labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását. A Ferencváros 18 éves futballistája az M4 Sportnak csütörtökön elárulta: néhány hónapja tudott a tavaly Európa-liga-győztes Frankfurt megkereséséről.

Nagyon szimpatikus volt a csapat, nagyon örülök, hogy ilyen patinás klubban tudom majd folytatni, de egyelőre a Ferencvárosra koncentrálok száz százalékban”

– fogalmazott Lisztes, aki ebben az idényben még a magyar bajnoki címvédő FTC-t erősíti

Ezt is ajánljuk a témában

A zöld-fehér klub utánpótlásába 2017-ben került, majd 2021 júliusában, 16 évesen kapta meg a profi szerződést. Az NB I-ben 2022 májusában, a Gyirmót ellen mutatkozott be, majd a következő szezon elején az ír Shamrock Rovers elleni idegenbeli Európa-liga-meccsen debütált a nemzetközi porondon. A nagy áttörést pedig a Fehérvár elleni hazai bajnoki hozta meg számára idén áprilisban, amikor csereként beállva duplázott, 2-2-re mentve a meccset. A német együttesnél megtapasztalt körülmények kapcsán úgy fogalmazott:

Bundesliga-szint, szerintem ezt nem kell ragozni. A stadion nagyon szép és nagy a közönség is, hasonlít a Fradira talán. Hasonlóan jó B-közepet várok, mint a Fraditól”.

Lisztes saját magától fejlődést és gólokat vár el Németországban is. 

Édesapja, a 49-szeres válogatott Lisztes Krisztián a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar tehetsége volt. A Ferencváros saját nevelésű játékosa a Bundesligában is karriert futott be: a stuttgarti évek után a Werder Bremenhez került, amellyel bajnok lett. Később megfordult a Mönchengladbachnál és a Hansa Rostocknál is, míg Magyarországon a Ferencváros mellett volt a Szeged, a Vasas, a Paks, a REAC és végül a Soroksár játékosa.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
johannluipigus
2023. szeptember 07. 21:16
Meglátjuk. Apád is többre vihette volna, de nem hallgatott Varga Zolira.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!