Győztes hazai rajt: Ferencváros - Csukaricski 3-1 a labdarúgó Konferencialiga csoportkörének nyitányán

2023. szeptember 21. 18:12

A szerb bronzérmest fogadta a magyar bajnok az első csoportmérkőzésén. Élőben percről percre közvetített a Mandiner.

2023. szeptember 21. 18:12
null
P. Fülöp Gábor

VÉGE: győzött a magyar bajnok, 3 ponttal kezdte a csoportkört. Ferencváros – Csukaricski 3-1, a csoport másik mérkőzésén: Genk – Fiorentina 2-2

90+2. perc: Marqiunhos harcias, jobbról belövi a labdát, a társak még nem értek fel.

A közönség felállva tapsolja meg a Ferencvárost!

4 perc a ráadás.

89. perc: az ötödik vendég csere: Sztevanovics helyén Viktor Rogan az utolsó percekre.

Közben belga egyenlítés, 2-2 az állás a Genk – Fiorentina mérkőzés állása.

81. perc: Ott lehetne a negyedik. Ügyetlenkedik Ramirez beadásánál a szerb kapus, a kipattanót Zachariassen talpalja öt méterről rá, de a labda a kapufát is érintve a kapu mellé pattog.

79. perc: GÓÓÓÓÓÓL! 3-1 a Ferencváros javára: a két csereember hozta össze. Lisztes fordul be, és lő balról 14 méterről, a szerbek kapusa leér a rövid sarokra, az oldalra kipattanó labdát azonban PESICS balról, éles szögből, mintegy 8 méterről jobbal egy pattanás után irtózatos erővel a rövid felső sarokba vágja: 3-1

Ma már harmadszor ünnepel a Ferencváros, először az ultrák előtt. Fotó: Mandiner/P. Fülöp Gábor

74. perc: Kettős csere a Fradinál: Lisztes Krisztián és Mohamed Ali Ben Romdhane kap játéklehetőséget Sztankovicstól Abu Fani és Owusu helyén.

A túloldalon Adetundzsit váltja Mihajlo Cvetkovics.

73. perc: TILOS MEGNYUGODNI! Az első valamire való lehetőségéből egyenlíthetne a Csukaricski: az alapvonalig jutó Ivanovics visszagurítását az ötésfeles bal sarkától a rövid sarok mellé perdíti Adetundzsi.

67. perc: Vastaps: Varga Barnabás elhagyja a jékteret, Alekszandar Pesics váltja. Az FTC szerbje nem tétlenkedik, első labdaérintéséből kapura fejeli Owusu beadását, bravúrral kiszedi a léc alól a nagyot vetődő Szamurovics kapus, marad a 2-1

Ez még Ramirez rakétája, ami gólt érdemelt volna. Fotó: Mandiner/P. Fülöp Gábor

66. perc: Owusu harcol ki szabadrúgást 20 méterre a szerb kaputól, Szubotics kap sárga lapot. Ramirez sistergős bombája alig kerüli el a jobb felső sarkot.

64. perc: Harmadik cseréjét küldi be a Csukaricski: a csapatkapitány Docsics helyére Nikola Stankovics áll be. Tudtommal nincs rokoni kapcsolatban a Fradi új edzőjével, Dejan Sztankoviccsal.

Támad a Fradi, de masszívan védekezik a nem túl látványosan játszó vendégcsapat. Nézni és fotózni való inkább a lelátón akad.

Amíg a harmadik Fradi-gól megérkezik, megörökítik a pillanatot a stadionban. Fotó: Mandiner/P. Fülöp Gábor

57. perc: Marquinhos csap le egy röviden kifejelt labdára, de dropból 18 méterről jócskán a szerb kapu fölé lő.

Majd Owusu keverget és ad be jobbról, a kapus kiejti, de kisegítik a védői.

Genk – Fiorentina továbbra is 1-2

17 859 néző a lelátókon, gyakorlatilag telt ház a Groupama Arénában. Énekel a Fradi-tábor, a pályán sok említésre méltó nem történik ezekben a percekben.

52. perc: cserél a hazai csapat. Védő helyett középpályás, Botka helyett Sigér Dávid a csapatban. 

49. perc: Varga átmenne a falon is, most egy védő állja az útját a bal oldalon, hát megpróbálkozik egy „szekrényugrással”.  Nem sikerül jól, a szerb feje bánja, de nincs komoly sérülés. 

Elkezdődött a második játékrész.

Kettős csere a szerbeknél: Jankovics és Miladinovics váltja Nikcsevicset és Kovacsot.

Csodálatos hajrát produkált a magyar bajnok, amely 67%-ban birtokolta a labdát, 9-szer lőtt kapura a vendégek kettőjével szemben.

A szögletarány: 6-0, a passzok száma 261-92 az FTC javára.

Vége az első félidőnek.

45+7. perc: Fordít a hazai csapat. Nem tudnak felszabadítani egy szöglet után a szerbek, OWUSU KWABWENA a hosszú oldalon átveszi a labdát, keresi a lövőhelyzetet, majd balról, 14 méterről hatalmas gólt ragaszt a hosszú sarokba, a bal felsőbe: 2-1

Talpon a szurkolók, padlón a szerbek: a ghánai Owusu szezonbeli negyedik találata igazán emlékezetesre sikeredett. Fotó: Mandiner/P. Fülöp Gábor

BOMBAGÓL, VEZET AZ FTC!!!

45. perc: Hét perc az első félidőben a ráadás.

13. tétmérkőzésén a 15. gólját szerezte a Paksról igazolt magyar gólkirály, aki a válogatottban is eredményes volt már 2 alkalommal.

44. perc: GÓÓÓÓÓL! VARGA BARNABÁS a nyugalom mintaszobra. A kapus balra, a labda a jobb felső sarokba megy. Higgadt, szép büntető, egyenlít a Ferencváros: 1-1

A gólvágó nem adott esélyt, egyenlített a Fradi. Fotó: Mandiner/P. Fülöp Gábor

41. perc: EZT MÁR NEM LEHET NEM MEGADNI! Tizenegyes a Fradi javára. Dibusz gyors kidobása után Abu Fani indítja Owosut, a védő helyzeti előnyben, de Owusu gyorsabb, és ellöki.

Most hosszasan vizsgálódik a VAR. Hatalmas füttykoncert, megadja.

38. perc: Varga mellé csúsztatott közelről, Abu Fani az égbe lőtt 20 méterről. A hazai csapat próbálja gyorsítani a játékot. Újabb vendég sárga lap, Stefan Kovacs kapta.

33. perc: Büntetőhöz jut a Fradi! Botkát rúgja meg feleslegesen a védője. Videózás után visszavonja az ítéletét a spanyol bíró, és az Ivanovicsnak adott sárgát is.

A vitatott eset utáni pillanatok. Fotó: Mandiner/P. Fülöp Gábor

31. perc: Rohamozni kezd a Ferencváros. Owusu beadásszerű lövését majdnem bevédi a kapus, majd lehúz egy beadást Szamurovics.

26.perc: Gólt lőnek a vendégek!!! Jobb oldali beadás után Mackreckis spárgázva nem éri el a labdát, amit a tizenegyespont tájékán üresen érkező DJORDJE IVANOVICS a gyengébbik lábával, jobbal egy pattanás után a jobb alsó sarokba lő. Dibusz vetődik, de nem érheti el: 0-1

25. perc: Potyognak a gólok a csoport másik, egyidőben zajló mérkőzésén Belgiumban: Genk – Fiorentina  1-2

20. perc: Már húzza az időt a Csukaricski? Egy ápolás, előtte egy könyökös Vargának, egy sárga lap Marko Docsicsnak.

Rövid ápolás után folytatja a szerb játékos. Fotó: Mandiner/P. Fülöp Gábor

19. perc: Fradi-lehetőség: egy, a tizenhatosnál lefejelt labdára Varga csap le, de méterekre elpattan tőle, oda ez az esély.

Majd Abu Fani trükkös jobb oldali szabadrúgásáról marad le mindenki az ötésfelesnél.

17. perc: Kis híján a semmiből szereztek gólt a vendégek. Botka elengedi a mögé passzolt labdát és Djordje Ivanovicsot, aki estében, éles szögből kapura kanalaz, Dibusz furcsán ér hozzá a labdához, ami átcsorog rajta, de nem megy be.

13. perc: Ramirez ad be lágyan balról, Varga fejel, de a labda keresztbe elmegy, jócskán elkerüli Filip Szamurovics kapuját. Kisvártatva Zachariassen 14 méteres lövését blokkolják az egyre jobban beszoruló szerbek.

9. perc: Bal oldali szabadrúgásból ível középre Abu Fani, Varga Barnabás emelkedik, és csodásan csúsztat a hosszú sarokba 7 méterről. Lest jelez az asszisztens, és a VAR megerősíti. Marad a 0-0. 

Varga Barnabás lesről talált be. Fotó: Mandiner/P. Fülöp Gábor

6. perc: A bal oldalon szép cselt bemutató Marquinhost húzzák vissza a felezővonalnál. A bíró nem ad sárga lapot.

3. perc: Botka beadásába belelépnek, szöglet. Ramirez ívelését Samy Mmaee szorogatott helyzetből fölé fejeli.

1. perc: A Ferencváros kezdi a játékot.

Összekapaszkodnak a hazai játékosok, akiknek a csapatkapitány, Dibusz Dénes mond pár szót. Már, ha hallják ebben a fergeteges hangorkánban.

Érkeznek a csapatok a pályára!

Játékra készek a csapatok és a Fradi-tábor Fotó: Mandiner/P. Fülöp Gábor

Előzmények:

A szurkolók már gyülekeznek, 18 óra 45 perckor kezdődik a találkozó. A két vezetőedző kihirdette kezdőcsapatát, a Fradinál az új tréner, Dejan Sztankovics először ül – már amennyiben ül – hazai mérkőzésen a kispadon. Csak a kispadon kap helyet a szerb mestertől Lisztes Krisztián és Alekszandar Pesics.

Az FTC összeállítása: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Cissé, Ramirez – Mackreckis, Abu Fani – Zachariassen – Marquinhos, Owusu, Varga

Vezetőedző: Dejan Sztankovics

A Csukaricski kezdőtizenegye: Szamurovics – Sztevanovics, Szubotics, Vranjes – Tosics, Nikcsevics, Sissoko, Docsics, Kovacs – Adetundzsi, Ivanovics

Vezetőedző: Igor Matics

Mindössze 24,3 év a szerbek teljes felnőtt-játékoskeretének átlagéletkora, a Fradi 3 magyar játékos kezd.

A hazai ultrák megtöltötték a kapu mögötti szektorukat, egyelőre nyoma nincs szerb drukkereknek... 

 Játékvezető: Guillermo Cuadra (asszisztensek: Guadalupe Porras Ayuso, Alejandro Estévez Iglesias) – spanyolok

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Mandiner/P. Fülöp Gábor

 

 

 

 

 

49

 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2023. szeptember 22. 08:26
A szezon legjobb meccse volt, az első félidőben kifejezetten nagy iram mellett. A kapu mögül (D2) öröm volt nézni néha szemtelenül finom rövidpasszos játékot. Kezd összerázódni a csapat, Ezzel a játékkal meg lehet lepni a belgákat vagy a Fiorentinát is.
javicesareo
2023. szeptember 21. 23:42
No, megjött "szakérteni" a sok romkocsma, tesiből felmentett libsi zsidócska...
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. szeptember 21. 23:19
Csukaricski?? Soha nem hallottam. Az valami olyasmi, mint a Real Madrid? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
röviden
2023. szeptember 21. 22:53
Azért a második félidőben is lehetett volna kis tempót diktálni. Amúgy miért ezeket a fogyatékos spanyol bírókat preferálja az UEFA?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!