Futball-láz az Üllői úton, hamarosan kezdődik a Fradi első csoportmérkőzése!

2023. szeptember 21. 16:46

A Mandiner helyszíni beszámolóval jelentkezik. A vendég szerb Csukaricski edzője, Igor Matics (képünkön) nem tudja mire számíthat az FTC élére újonnan kinevezett honfitársa, Dejan Sztankovics együttesétől.

2023. szeptember 21. 16:46
P. Fülöp Gábor

Szezonbeli első csoportmérkőzését játssza ma este a Ferencváros labdarúgó-csapata, amely a harmadik számú sorozatban, de erős ellenfelekkel méri össze az erejét a Konferencialigában. Az „F” csoport nyitó fordulójában a magyar bajnok a szerb ezüstérmes Csukaricskit fogadja a Groupama Arénában. Szintén 18 óra 45 perckor kezdődik a kvartettben a belga Genk és az olasz Fiorentina összecsapása.

Ami a Fradit illeti, a Nagyecseden 8-0-ra megnyert Magyar Kupa-találkozón debütáló új vezetőedző, Dejan Sztankovics először küldi harcba a zöld-fehéreket hazai pályán. Érdekesség, hogy a szerb tréner éppen hazája egyik, általa legalább jól ismert együttese ellen meccsel először az Üllői úti stadionban. A 45 éves korábbi kiváló középpályás irányított már belgrádi csapatot, a bajnoki címeket sorra nyerő Crvena Zvezdát. Azt a klubot, amelyet – némi meglepetésre – szombaton, hazai pályán felülmúlt a szintén a szerb fővárosban székelő, bajnoki ezüstérmes Csukaricski. 

A fogadóirodák szerint az FTC az esélyes, mindössze 1.25-öt fizetnek a sikerére, a döntetlen közel 6-szoros, a vendég siker akár 12-szeres pénzt hozhat a konyhára.

Ezt is ajánljuk a témában

„Optimista vagyok, a Fradinak ebből a csoportból simán tovább kell jutnia!” - Vincze Ottó a Mandinernek

Csütörtökön kezdi meg Európa-konferencialiga-szereplését a Fradi. Egy kis esélylatolgatás és az elmúlt napok eseményeinek elemzése a klub korábbi legendájával.

A Ferencvárosba hosszú idő után visszatért  középpályásunk, Muhamed Besic a tegnapi sajtótájékoztatón nyilatkozott.

Jó volt végre visszatérni, külön öröm, hogy a Nagyecsed elleni kupamérkőzésünkön rögtön gólt is tudtam szerezni. A vezetőedzőtől 25 percet kaptam, hálás vagyok ezért, jól éreztem magam a pályán. 31 éves vagyok, jobban tudtam kezelni most a sérülésemet, mint pályafutásom korábbi szakaszában. A hitem segített átvészelni a nehezebb időszakot... Dejan Sztankovics nagy név, komoly játékos volt, rengeteg energiát és erőt hozott. Neki külön víziója van, igyekszünk úgy játszani, ahogy ő kérte.”

Muhamed Besic arról is beszélt, hogy jól ismeri a Csukaricskit, amelynek sok fiatal játékosa van, akik biztosan nem illetődnek majd meg Budapesten. Hozzátette: a Fiorentina, a Genk és a Csukaricski társaságában erős csoportban szerepelhet a Ferencváros, ám szerinte a tavalyi Európa-Liga-csoport nehezebb volt, mégis sikerült megnyerni.

BESIC, Muhamed
Budapest, 2023. szeptember 20. Muhamed Besic, a Ferencváros játékosa a labdarúgócsapat sajtótájékoztatóján a Groupama Arénában 2023. szeptember 20-án. A magyar bajnok a szerb Csukaricski együttesét fogadja a Konferencialiga csoportmérkőzésén. MTI/Illyés Tibor

A szerb együttes játékoskeretének értéke nagyjából a fele a Ferencvárosénál, ám egy feltörekvő klubról van szó, amely már megcsillogtatta oroszlánkörmeit. Az Olympiakosz Pireusz alaposan elintézte Igor Matics csapatát: a görögök otthon 3-1-re, idegenben 3-0-ra verték a Csukaricskit az Európa-Liga play-off körében. A szerbek edzőjének már nem emiatt, hanem azért fáj a feje, mert nem tudja, mire számíthat a Fradi új edzőjétől, Dejan Sztankovicstól.

„Egyáltalán nem tudjuk, hogyan játszik Sztankovics irányítása alatt a magyar csapat, hiszen csak egy kupamérkőzésük volt alacsonyabb osztályú csapat ellen. Nem tudjuk, mit játszik az új Ferencváros, szóval az a dolgunk, hogy higgyünk magunkban. Nagy meccs lesz a számunkra, remek tapasztalatszerzés. Bátornak kell lennünk, mivel az ellen a Ferencváros ellen játszunk, amelyik dominál Magyarországon, és az egyik legjobb csapat a térségben. A Fradi a favorit, ha nyer, gratulálunk neki, de remélem, jó játékot tudunk nyújtani.”

Nyitókép: FradiMédia

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik