Dibusz Dénes bizakodó a nehéz Konferencia-liga csoport ellenére

2023. szeptember 02. 10:25

A Konferencia-liga talán legerősebb csoportjába került a Ferencváros, olasz, belga és szerb ellenfelek várják a csoportkörben. A zöld-fehérek csapatkapitánya mégis bizakodó, szerinte jó eséllyel tudják tartani velük a tempót.

2023. szeptember 02. 10:25
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Ahogy arról a Mandiner beszámolt, a Ferencváros labdarúgócsapa az olasz Fiorentinával, a belga Genkkel és a szerb Cukarickivel került egy négyesbe az UEFA Európa Konferencia Liga csoportkörében. A pénteki sorsolás után a zöld-fehér együttes csapatkapitánya, Dibusz Dénes a fradi.hu-n osztotta meg gondolatait a várható őszi esélyekről.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem egyszerű csoport, de nem is vártunk mást. Nem kis szerencse kell ahhoz, hogy minden kalapból megkapjuk a papíron leggyengébbnek gondolt ellenfelet –kezdte Dibusz Dénes

A Fiorentina egy nagyszerű csapat, a sorozat tavalyi döntőse. Komoly tradíciókkal rendelkezik, de a színük miatt a szurkolóinknak is pikáns lehet ez az összecsapás.

emelte ki a csapatkapitány, hiszen tudható, hogy a Fiorentina csapatszínében a domináns szín a lila. Majd azzal folytatta, hogy a „Genket sem kell senkinek bemutatni, egy belga élcsapat, ahol ráadásul ott van Paintsil is, így egy régi ismerőssel is találkozhatunk – utalt a ghánai születésű játékosra, aki a 2017-18-as idényben a Fradi színeiben 25 mérkőzésen tíz gólt szerzett a zöld-fehéreknek.  

A szerb csapatról is volt véleménye: „A Cukaricki papíron a leggyengébb együttes a négyesünkből, de nem szabad lebecsülni őket. 

A szerb csapatok mindig kellemetlen stílusban játszanak,

biztos vagyok benne, hogy mindenki dolgát meg fogják nehezíteni" – zárta a csapatonkénti elemzést a kapus, majd általános reményeivel folytatta.  

Nagyon bízom benne, hogy jól játszunk majd, tudjuk tartani a tempót. Sokkal erősebb ellenfelek ellen kell helyt állnunk majd, mint a selejtezők alatt. 

 

DIBUSZ Dénes
Budapest, 2023. augusztus 31. A gyõztes ferencvárosi játékosok, középen Dibusz Dénes kapus, ünnepelnek a labdarúgó Konferencia-liga negyedik selejtezõfordulójának második, Ferencvárosi TC és a litván Zalgiris Vilnius mérkõzése után a Groupama Arénában 2023. augusztus 31-én. A Ferencváros bejutott a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörébe, miután 3-0-ra nyert a litván csapat ellen, így kettõs gyõzelemmel lépett tovább. MTI/Kovács Tamás

Az is nagyon izgalmas kérdés, hogy ezt a helytállás ki és milyen edzői taktika alapján vezetheti majd, hiszen a csapat körüli jelenlegi legkurrensebb kérdés, hogy Máté Csaba megy vagy marad a csapat kispadján. Mint ahogy erről már beszámolt a Mandiner, napokon belül erről is dönthet a Fradi vezetősége. 

Ezt is ajánljuk a témában

Dibusz szerint „a lényeg azonban most is az, mint az előző csoportkörökben, azaz mindenkinek a tudása legjavát kell adnia, csapatként kell együtt működnünk, egységet kell alkotnunk, és akkor egyik sem lesz megoldhatatlan feladat – zárta gondolatait Dibusz Dénes, akinek rövidesen a magyar válogatottban is helyt kell állnia a közelgő találkozókon, hiszen a sérüléséből felépülő Gulácsi Péter vélhetően még nem kész egy teljes értékű őszi idényre.

A Ferencváros az Európa Konferencia-Liga csoportkörének első játéknapja 

szeptember 21., csütörtök lesz. A további játéknapok: október 5., október 26., november 9., november 30., december 14. 

A pontos menetrend később alakul ki.

Dibusz Dénes meghatározó alakja már hosszú évek óta a Ferencvárosnak, de azt tudta, hogy majdnem Pécsen ragadt, amikor még sokkal kevésbé vette komolyan a labdarúgást? 

Sikereinek hátterében egy kiegyensúlyozott családi miliő áll, felesége és kisfia biztos érzelmi hátteret jelentenek neki. 

Látta már együtt a Dibusz családot? És látta már őket a budapesti állatkertben sétálni? 

Itt megnézheti együtt a teljes Dibusz-famíliát és arról is hallhat milyen álmai vannak Dénesnek a válogatottal:

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2023. szeptember 02. 11:35
Akármilyen is a Fradi csoportja, annak örülhetnek Dibuszék, hogy elkerülték a félelmetes feröeri KÍ Klaksvíket.
formaegy-2
2023. szeptember 02. 11:11
"A Konferencia-liga talán legerősebb csoportjába került a Ferencváros, olasz, belga és szerb ellenfelek várják a csoportkörben. " És? Focizzatok! Mindig ez az "erős csoport" blabla. Már előre magyarázzátok a bizonyítványt? Focizzatok úgy, mint az olaszok, belgák és szerbek! Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!