„Ennyi kapott góllal nem lehet bajnokságot nyerni!” – Máté Csaba az eltaktikázott, Puskás Akadémia elleni meccs után

2023. augusztus 14. 14:11

A Ferencváros vezetőedzője nem kertelt, miután már a bajnokság második mérkőzésén elszenvedte első vereségét a zöld-fehér csapat.

2023. augusztus 14. 14:11
MÁTÉ Csaba

Máté Csaba közvetlenül az egyik legnagyobb rivális, a Puskás Akadémia elleni mérkőzés lefújása után – önkritikusan – több hibára is felhívta a figyelmet:

- Elég bő a keret ahhoz, hogy tudjunk változtatni bizonyos szituációkban – jelentette ki a szakember, és egyből meg is magyarázta, miért kezdett soha nem látott összeállításban a bajnokcsapat. – A változtatásoknak egyszerű oka volt, ezúttal csütörtökről vasárnapra játszottunk, így egy nappal kevesebb felkészülési idő jutott.

 Ez a mi felelősségünk, mi állítottuk össze így a csapatot!

 Ezzel együtt úgy gondolom, egy pontrúgás kivédekezése nem összeállítás kérdése. 

Ben ROMDHALE
A Puskás Akadémia védői, ha szükség volt rá, kézzel-lábbal is megakadályozták a Fradi játékosait a gólszerzésben Fotó: fradi.hu

Majd a Ferencváros megbízott vezetőedzője egy meglepő indokkal is megmagyarázta, hogy miért kezdődött ennyire döcögősen a szezon a Fradi számára.

- Az elmúlt időszakban sok gólt szereztünk, a helyzeteinket jó arányban használtuk ki, ez vasárnap nem volt elmondható. Rá kell éreznünk arra, hogy a védekezésnek is megvan az öröme, fontos lenne, hogy nullára lehozzunk egy mérkőzést. 

Néha túlságosan támadó szellemben játszunk, ennek eredményeként az ellenfél sokszor odaér a kapunkhoz. 

Ezen mindenképpen dolgoznunk kell, de voltak lehetőségeink, akár az első félidőben is, akár, ha korábban szerezzük a szépítő gólt, izgalmasabbá tehettük volna a mérkőzést. Ennyi kapott góllal nem lehet bajnokságot nyerni, ezen egyértelmű, hogy dolgoznunk kell. A futball továbbra is csapatsport, most is együtt kell kijavítanunk a hibákat, nem egymásra mutogatni. A játékosok az utolsó pillanatig megtettek mindent a szépítésért, ebben a tekintetben nem érheti őket szemrehányás. A csapat nem adta fel, ez pozitívum, a többin sürgősen javítani kell!

Nyitókép Máté Csaba érthetően nem volt vidám a Puskás Akadémia elleni vereség után Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt 

 

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. augusztus 14. 23:23
Nigger majmok, túlfizetve. Leszarom. Pusztuljanak.
kőbaltás
2023. augusztus 14. 19:41
A Magyar bajnokság sajnos még mindig egy csapatos. Itt minden csak a Ferencvárosról szól. Állami támogatás,sokkal több mint a többinek, nemzetközi kupaszereplés,mindig a Fradi,aztán az első körben kiesés, a bírók nekik fújnak,például Zalaegerszeg stb. Azért ilyen gyenge a Magyar klubfoci mert csak a Fradiról szól minden.
dzso bacsi
2023. augusztus 14. 17:02
Stadionokat a kórházak helyére!
files32
2023. augusztus 14. 14:48
lájkbajnok 2023. augusztus 14. 14:21 Mi az a Puskás Akadémia? Hogy kerül az NB1-be? Szegény Öcsi-bácsi nem IS tudta, hogy merre van felcsut.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!