Vereség a mumus spanyoloktól - női vízilabda-válogatottunk csupán az 5-8. helyért játszik tovább a vb-n

2023. július 24. 14:42

A fukuokai vb-n a legjobb négy közé sem jutott be Bíró Attila együttese - így még az olimpiai kvóta sincs meg...

2023. július 24. 14:42
Judith FORCA

„Nagyon extrát kellene nyújtani a spanyol csapatnak ahhoz, hogy legyőzzenek minket” - mondta kissé meglepő önbizalommal a meccs előtt Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Ezt annak ellenére állította, hogy világbajnokságon 2011-ben nyertünk ellenfelünk ellen utoljára, ráadásul a legutóbbi Európa-bajnokságon 15:11-re kaptunk ki tőlük.  

Az első negyedben két percig nem esett gól, majd Forca a spanyoloknak szerzett vezetést, de ezt Keszthelyi Rita büntetőből kiegyenlítette. Ezt a negyedet 3:2-re vesztettük el, de ekkor még senki nem gondolt semmi rosszra...

Sajnos a második játékrészt is góllal kezdte ellenfelünk (Ruiz révén), de a feltűnően rendezetlen védekezésünknek köszönhetően Forca révén már hárommal húzott el ellenfelünk. Keszthelyi újabb ötméteresből ugyan szépített, de Forcát továbbra sem tudtuk tartani. Leimeter Dóra révén fölzárkózhattunk volna, de tiszta helyzetből kapufát lőtt, ráadásul az utolsó támadásunknál eladta a labdát - a szokásosnál jóval többet hibáztunk! Ez a negyed is 3:2-re a spanyoloké volt - így nem lehet mérkőzést nyerni!

A harmadik negyed Rybanska kiállításával, majd - nem meglepő - Forca-góllal kezdődött, ezt már Bíró Attila sem bírta tovább, időt kért, mely után Leimeter végre eredményes volt! De hogy 

ezen a találkozón Fortuna istenasszony sem minket segített, bizonyítja: ellenfelünk úgy is gólt szerzett (Camus révén), hogy a labda előzőleg kicsúszott csapattársa kezéből...

 Forca révén már 9:5-re elhúztak a spanyolok, így egyre messzebb került a négy közé jutás...

Géraldine MAHIEU; MÁTÉ Zsuzsanna
Nem hittünk a szemünknek... Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Garda legalább büntetőből szépített, de felzárkózás helyett Hajdú Kata ismét a kapufát találta el, az utolsó negyed előtt 10:7-re vezettek a spanyolok.

A negyedik negyedet jó védekezéssel kezdtük, mely után Szilágyi Dorottya bátran megúszott, újabb büntető, újabb Garda-gól - hol volt eddig ez az egészéges agresszivitás?!

BÍRÓ Attila
Bíró Attila sem értette, mi történt Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A védekezéssel továbbra sem volt gond, de Parkes Rebecca immáron a hatodik kapufánkat lőtte, közben Espar és Garcia is eredményes volt, így ez a meccs már elúszott, mint ahogy a végén Gurisatti Gréta is, aki legalább szépíteni tudott. Végül 12:9-re kaptunk ki a nagy mumus és kevesebbet hibázó spanyoloktól, mely után csak az 5-8. helyért folytathatjuk a világbajnokságot: a következő ellenfél szerdán Görögország lesz, 

de ami az igazán nagy probléma: egyelőre még nincs meg a párizsi kvóta sem... 

A mérkőzés végén Bíró Attila szövetségi kapitány így értékelt:

A spanyolok lövősora erősebb volt, mint a miénk, ráadásul nagyon kevés sikeres blokkunk volt. A helyzeteket kialakítottuk, a centereink büntetőket harcoltak ki, így rájuk nem lehet panaszom. A mérkőzés legfőbb tanulsága: az emberelőnyös szituációkat többször kell eredményesen befejeznünk!

Nyitóképen: Judith Forca kivégzett minket... Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsuhú
2023. július 25. 12:12
Egyelőre nincs meg a kvóta, de a legnagyobb ellenfelek megszerzik s a kvalifikáción már nem jön erős csapat.
Sandokan74
2023. július 25. 07:56
emberelőnyben nem tudunk normálisan passzolni, inkább kidobjuk az alapvonalon túlra... és az ember ne káromkodjon
Lombi
2023. július 24. 15:45
Kár érte. Akkor célozzuk meg az ötödik helyet. Egyébként félő volt, hogy egy ilyen gyenge csoport nem fog felpörgetni bennünket. Erre pont a spanyolok.
grün
2023. július 24. 15:12
öröm az ürömben, hogy legalább játszhatunk az amcsikkal...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!