„Fényesen ragyogott Szoboszlai tegnap a Liverpoolban” – az angol szakírót is elbűvölte a magyar csillag teljesítménye

2023. július 31. 15:50

Kifejezetten dicsérően emelte ki Lewis Steele a bokasérüléséből felépülő Szoboszlai Leicester elleni teljesítményét, s a Liverpool egyik fegyverének nevezte a magyar szögletrúgásait.

2023. július 31. 15:50
Szoboszlai Dominik vállát Jürgen Klopp öleli a Liverpool FC Leicester City ellen játszott felkészülési mérkőzésén
Csisztu Zsuzsa

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, Szoboszlai Dominik szögletéből született a Liverpool negyedik gólja tegnap a Leicester elleni felkészülési mérkőzésen. Az ázsiai túrán szereplő Liverpool FC Szingapúrban a Nemzeti Stadionban több mint húszezer néző előtt a Leicester Cityvel játszott edzőmérkőzést. Komolyabb tétje nincs ezeknek a meccseknek a csapat szempontjából, de 

a játékosok belső, csapaton belüli helyezkedése vonatkozásában annál inkább van súlya annak, ki hogyan mutatkozik be a nagytekintélyű menedzser, Jürgen Klopp előtt. 

Miközben mindenki azt lesi, hogy vajon Klopp mennyire szán komoly szerepet a magyar játékosnak az új szezonban, sorra jönnek a külsős szakmai elismerések is Dominik teljesítményét illetően.

Ezt is ajánljuk a témában

A 22 éves magyar futballista hivatalosan Alexis Mac Allister helyére állt be. A nemzeti válogatott csapatkapitánya nem játszotta végig a játékrészt, a 80. percben a 18 éves Calum Scanlon állt be a helyére – vélhetően biztonsági okokból. De ennyi idő is elegendő volt Dominiknek arra, hogy a szakma szemében igen meggyőző teljesítményt tegyen le az asztalra.

A mailonline futball szakírója, Lewis Steele nem csak 7-esre értékelte Szoboszlai teljesítményét a tízes skálán tegnap 

– ennél csak ketten, Diogo Jota és Bobby Clark kapott a csapatból magasabbat, 7,5-es tőle –, de a szívünknek oly kedves és dicsérő szavakkal sem fukarkodott, amikor így értékelte a Jürgen Klopp által csak „Dom”-ként hivatkozott magyart:

A magyar játékos visszatérése – miután a múlt héten kifordult bokája miatt kénytelen volt kihagyni néhány napot a pályán – a második félidőben igazán ragyogóra sikerült. Szöglete a vörösök negyedik gólját eredményezte, a következő akciója pedig olyan veszélyesnek tűnt, ami igazi fegyvere lehet Kloppnak és csapatának.

Nem csupán szívet melengető mindezt olvasni a magyar labdarúgás történetének legkomolyabb igazolásáról, de abban is megerősíti a Szoboszlai-drukkereket, hogy Jürgen Klopp komoly szerepet szánhat neki a világ egyik legjobb klubcsapatában. 

Liverpool V Leicester City - Pre-Season Friendly
Jürgen Klopp és Szoboszlai Dominik a Leicester elleni felkészülési mérkőzésen Szingapúrban. Fotó: Suhaimi Abdullah / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

De, hogy egy Dominiket legjobban ismerő szakembernek, egészen pontosan az édesapjának a véleményét is megismerjük, íme az nso-nak adott nyilatkozatából kiemelt értékelés:

„Tesztmérkőzésnek kiváló volt – mondta  Szoboszlai Zsolt, Dominik édesapja. „Szakszerűen bekötötték Dominik lábát, nem voltak fájdalmai, ennyi játéklehetőség bőven elég volt. 

Azt láttam, hogy próbálja segíteni, sőt irányítani társait, szeretné megmutatni, joggal bíznak benne, és nagyon örülök annak, hogy öt labdát is szerzett a pályán töltött idő alatt. Ismerve Jürgen Klopp filozófiáját, ez nagyon fontos, hiszen a német edzőnél a labdavesztést követő agresszív visszatámadás kulcskérdés, jó dolog, hogy ebben jól teljesített Dominik.”

 A mérkőzést követően a német szakvezető a klub honlapján arról beszélt, 

nagyon is könnyen el tudja képzelni a magyar játékost az úgynevezett hatos, vagyis szűrő pozícióban. Ez kissé hátrébb lenne, mint ahol Szoboszlai Dominik a nemzeti csapatban szerepel 

vagy ahol Lipcsében futballozott (a Bundesligában inkább a szélről befelé induló támadó középpályás szerepét töltötte be), a védelem előtt eddig kevesebbet láttuk, de Jürgen Klopp szerint Harvey Elliott-tal ideális párost alkothatnak. Lehet ebben logika: Szoboszlai Dominik játékintelligenciája, passzai a mélységből is hasznosak lehetnek a csapat számára.

A Liverpool FC a következő felkészülési mérkőzését a Bayern München ellen játssza majd. 

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Átoperált Kiscsoportos
2023. augusztus 01. 08:33
Ez nagyon fontos, de .... "Hungarikum: a vasútvonal felújításával Balassagyarmat és Ipolytarnóc között hétfőre készültek el, de keddtől leállt a személyszállítás. " :)))))))))))))))))))))) Birka Kolhozcselédek !!!
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. augusztus 01. 08:30
Twinkle, twinkle, little star, How I wonder what you are! Up above the world so high, Like a diamond in the sky.
machet
2023. augusztus 01. 08:11
Magyar csillag.Besz@rás.
boldog-pride-ot-mindenkinek
2023. augusztus 01. 00:51
Szexi vagy Domi! Imádunk itt a mandineren 🏳️‍🌈❤️🧡💛💚💜💙
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!