Súlyos testi sértés kísérlete? – újabb fordulat jöhet Szalai Ádám ügyében

2023. június 27. 14:31

Panasszal élt az ügyészségnél a labdarúgó; szerinte sem az új gyanúsítás, sem a történtek jogi minősítése nem elfogadható.

2023. június 27. 14:31
null

Panasszal élt az ügyészségnél Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott egykori csapatkapitánya, akit egy tavaly év végén történt dulakodás ügyében testi sértéssel gyanúsítanak – tudta meg a 24.hu. A közelmúltban visszavonult labdarúgót korábban csak garázdasággal és könnyű testi sértéssel gyanúsították, később azonban ehhez a súlyos testi sértés kísérlete gyanúját is hozzátették; ez ellen nyújtott be most kifogást. 

Szalai Ádám és testvére decemberben keveredett konfliktusba egy társasággal. A Bazilikánál sétálva, egy 21 éves fiatal megkérte a testvérét, hogy készítsen fényképet róla és barátairól. Szalai testvére visszautasította a kérést, mire a meglepett fiatal trágár hangnemben kérdőre vonta, mondván:

A feszültséget érzékelve a labdarúgó is odalépett, majd a fiatal állítása szerint talppal mellkason rúgta, és amikor elesett, még egyet belerúgott. 

A labdarúgó részletes vallomást tett a rendőrségen, amelyben elismerte a konfliktus tényét, de tagadta bűnösségét és jogos védelemre hivatkozott. Eleinte garázdasággal és könnyű testi sértéssel vádolták, de később ezt súlyos testi sértés kísérletével is kiegészítették. A 24.hu értesülései szerint 

Szalai Ádám tanúvallomásában azt mondta, a testvérét védte, mert az üvöltözés alapján azt hitte meg akarják verni, és tagadta, hogy a földön fekvő sértette megrúgta volna. 

A labdarúgó úgy fogalmazott, „Az öcsémmel voltam egy találkozón, majd az elköszönésünk után azt láttam, hogy négy nagyon részeg fiatal körbeveszi a testvéremet, az egyikük pedig olyasmit üvöltött az arcába, ami itt idézhetetlen lenne, de támadásra utalt. Jó néhány méternyi távolságból is úgy értékeltem, hogy meg akarják verni a testvéremet. Ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, és egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert.” 

De hozzátette,

Féltem a családtagjaimat, és minden körülmények között megvédem őket. Úgy tudom, hogy szelfizni akartak a testvéremmel, amire ő nem volt hajlandó, ebből alakult ki a szóváltás, amikor pedig négyen körbevették, ténylegesen fenyegetve érezte magát.” 

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a portál megkeresésére elmondta, hogy a súlyos testi sértés kísérlet bűntettével gyanúsított férfi panaszt tett a folytatólagos gyanúsítotti kihallgatás közben az újabb gyanúsítással, jogi minősítéssel szemben, aminek elbírálása jelenleg folyamatban van az illetékes kerületi ügyészségen. 

 

Bejelentette visszavonulását Szalai Ádám

A magyar labdarúgó-válogatott egykori csapatkapitánya felhagy az aktív labdarúgással.

Nyitókép: Ronny Hartmann/AFP 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. június 28. 17:45
Ne hagyd magad Kapitány! Ha a 4 hülye meg szarakodni akar, akkor beszélje meg a CB09-cel. Amúgy ha tiszteltek volna, akkor elnézést kérnek és veled együtt akarnak szelfizni. De mivel nem tiszteltek, így megérdemelték.
OrangeOrder
2023. június 28. 11:21
Pofára esett, mint a zsíroskenyér. Ennyike, a hülyegyerek azt kapta, amit megérdemelt.
Szeredai
2023. június 27. 22:31
Nincs jobb dolguk a bíróságon?
herden100
2023. június 27. 22:27
Ádám! A mandineres-szerkesztők védő-szentje, védelmezzen: https://www.magyarkurir.hu/hirek/szent-laszlo-kiraly
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!