Összességében csalódott az eredmény miatt, mégsem lehet teljesen elégedetlen – Rossi értékelt a Montenegró elleni meccs után

2023. június 17. 21:52

Ádám Martin szerint „ezt a meccset le kell zárni magunkban, kielemezni a hibákat, és a tanulságokkal menni tovább”.

2023. június 17. 21:52
null

Gól nélküli döntetlent játszott Montenegróban a magyar válogatott az Európa-bajnoki kvalifikációs sorozat harmadik játéknapján, szombaton. Az Index a mérkőzés után arra kérte Marco Rossi szövetségi kapitányt és a játékosokat, hogy értékeljék a találkozót.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón elmondta,

összességében csalódott az eredmény miatt, mégsem lehet teljesen elégedetlen,

hiszen a hazaiaknak több veszélyes lehetőségük is volt, így akár ki is kaphatott volna a magyar csapat.

Annak viszont örülhet a kapitány, hogy a válogatott sorozatban harmadik meccsén sem kapott gólt. 

„Be kell látnunk, nem ez volt életünk legjobb összecsapása. Nem is feltétlenül csapatszinten, hiszen a játékosok betartották azt a taktikát, amelyet kértünk tőlük, egyénileg viszont többen is a tudásuk alatt játszottak. Neveket nem szeretnék mondani,

– fogalmazott a lapnak.

Rossi azt is megjegyezte, hogy főleg az első félidővel volt elégedetlen, leginkább pedig az nem tetszett neki, hogy a második labdákat rendre a hazaiak szerezték meg.

„Ebben a meccsben nem volt benne, hogy nyerünk”

„Ha őszinték akarunk lenni, ebben a meccsben nem volt benne, hogy nyerünk” – mondta el az interjúzónában Dibusz Dénes. 

„Nem tudtunk komoly helyzetet kialakítani, nekik azért volt egy-két lövésük, akadt egy kapufájuk is, igaz, azt [Nagy] Ádi fejelte, de az is meleg szituáció volt. Azért megtapasztalva az előző selejtezősorozatban, amikor az albánok ellen oda-vissza egy nagyon hasonló mérkőzésen vereséget szenvedtünk, és ezzel kilőttük magunkat a kvalifikációt illetően, így ez a mérkőzés, látva az eredményt,

– mutatott rá a focista.

Ki kell elemezni a hibákat és a tanulságokkal továbbmenni

Hasonló gondolatokat fogalmazott meg Ádám Martin is az Indexnek. „Jobb a nullánál, az biztos. Győzni szerettünk volna, de azt gondolom, a mai napon ennyi volt bennünk. Tudtuk, mire számíthattunk: rendkívül harciasak voltak, nagy lendülettel támadták a labdát, ahol csak tudtak, odavágtak. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű ellenük játszani” – idézte fel a támadó játékos.

Majd azzal folytatta,

hiszen máris itt van a következő mérkőzés. Nem lebecsülve Litvániát, de úgy gondolom, hazai pályán azt a találkozót meg kell, hogy nyerjük. Ha így lesz, akkor lesz igazán nagy jelentősége annak, hogy Podgoricából is elhoztunk egy pontot. Próbálkoztunk, nem voltak ziccereink, de voltak lehetőségeink, amelyekből megnyerhettük volna a mérkőzést. De a legfontosabb ma az volt, ha már nem tudunk gólt szerezni, ne is kapjunk!” – zárta összegzését Ádám Martin.

***

 

 

***

Dibusz Dénes végre ki merte mondani, amit eddig kevesen (VIDEÓ)

Bár ott volt az előző két Európa-bajnokságon, egyik alkalommal sem kapott játéklehetőséget a Fradi és a válogatott kitűnő kapusa, Dibusz Dénes. Az angolok elleni 4-0-ás győzelmet pályafutása csúcsaként megélő hálóőr nagyon szeretne vb-n és Eb-n védeni. S ha már vágyak, az sem titok, kisfiának Bencének kistestvért is szeretnének feleségével Petrával, akivel rendhagyó családi interjút adtak a Csisztu Sport Castban.

Nyitóképen a magyar csapat tagjai a Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés után. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dave
2023. június 18. 10:26
Azt nem bírom, hogy nem nyerünk meg egy meccset (de nem is kapunk ki) és már mindenki a magyar focit temeti, meg siránkozik. Most enerváltabb volt a csapat és nem volt meg a lendület, de tragédia azért nincs szerintem.
djcs
2023. június 18. 09:25
Két rendkívül gyenge csapat igazságos döntetlent játszott......
need-info
2023. június 18. 08:19
Angliát simán elpicsázzák, Montenegrót meg nem. Érdekes...
Osztap Bender
2023. június 18. 07:49
„ezt a meccset le kell zárni magunkban, kielemezni a hibákat, és a tanulságokkal menni tovább”. Minden sikertelen mérkőzés után ez hangzik el. A hibák kielemzésének, a tanulságok levonásának a játékban azonban nyoma sincs. Egyedül Rossi hajlandó beszélni a valóságról. Messzire van még az a csapat, amelyik eléri legalább Baróti Lajos válogatottjának színvonalát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!