Nem a csatatérre, hanem a parancsnoki posztra tért vissza Ukrajnába a Fradi korábbi edzője

2023. június 07. 18:15

Szerhij Rebrov három éve a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezette a zöld-fehéreket.

2023. június 07. 18:15
null

A Ferencváros korábbi vezetőedzője, Szerhij Rebrov lett az ukrán labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. A 49 éves szakember megbízatása a 2026-os világbajnokság végéig szól – közölte szerdán a helyi szövetség.

Rebrov az ideiglenesen megbízott Ruszlan Rotantól veszi át a csapat irányítását. Utóbbi trénert februárban nevezték ki.

Rebrov játékosként többek között a Dinamo Kijevben és a Tottenham Hotspurben szerepelt, az ukrán nemzeti csapatban – 1992 és 2006 között – 75-ször lépett pályára. Játékos-pályafutását 2009-ben fejezte be. Az ukrán szakember 2018 augusztusa és 2021 májusa között 161 alkalommal ült az FTC kispadján. A zöld-fehérekkel sorozatban három bajnoki címet nyert, emellett a gárda 2019-ben az Európa-liga csoportkörében szerepelt, és csoportja harmadik helyén végzett, majd 2020-ban – 25 év szünet után – újra bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe, ahol egy döntetlennel az FC Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijev mögött negyedik lett.

Magyarországi szerepvállalását követően Rebrov az egyesült arab emírségekbeli al-Ain vezetőedzője lett, ott a múlt héten jelentette be, hogy távozik. A tréner a június 12-i, Németország elleni barátságos mérkőzésen mutatkozik be az ukrán válogatott élén.

(MTI)

Nyitókép: Kisbenedek Attila, AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galancza
2023. június 08. 20:54
Finoman fogalmazva nem kedvelem rebrovot bizonyos nyilatkozatai miatt, de kiváló edző, a Fradi nagyon sokat köszönhet neki. Nagy hiba volt elüldözni, bár a háború miatt lehet jobb , hogy így alakult. rebrov nagyon korrekt szerződést kötött a Fradival. Középszeres nemzetközi szinten sem keresett alapjáraton sokat, hanem tisztességes módon a BL,-EL-csoportkörökért kért hatalmas prémiumot jogosan. Ami ugye nem volt biztos hogy összejön, pláne a BL. Ráadásul ezeket a prémiumokat simán kilehetett fizteni az uefá-tól kapott csoportköröspénzekből, tehát nem a Fradi eredeti költségvetését terhelte. Gyakorlatilag, rebrov valóban maga kereste meg saját prémiumát.És a Fradinak is komoly bevételeket hozott. Ilyen szerződést nagyon kevés edző hajlandó aláírni.
files32
2023. június 07. 19:31
Soha ne legyen nála rosszabb edzője a magyar csapatoknak.
Búvár Kund
2023. június 07. 19:04
Vajh mennyit kereshet szövkapként egy háborúban álló országban? Vagy a Zunió erre is ad nekik lóvét?
bölcsbagoly
2023. június 07. 18:49
Na a sok okos aki őt követelte/siratta vissza a Fradihoz, most foghatnák a fejüket, hogy megint cserbenhagy az ukrán!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!