„Mindig bánni fogom, hogy nem vízilabdázó lettem” – így vall a kajakvilágbajnok Kucsera Gábor pályafutása mélypontjairól (videó)

2023. június 04. 15:54

Kucsera Gábor, a sok csalódást megélt kétszeres világ-, és nyolcszoros Európa-bajnok egykori kajakos elmondja, miért bánja, hogy nem vízilabdázó lett, és arról is mesél, hogy drogprevenciós beszélgetéseket tart fiataloknak, és kütyümentes gyerektábort vezet, amiben megtalálta végre önmagát.

2023. június 04. 15:54
null
Csisztu Zsuzsa

„Miért nem lettem vízilabdázó inkább?" – tette fel a kérdést Kucsera

– mondja Kucsera Gábor, aki szinte biztos olimpiai aranyéremért utazott ki a ma már Göd polgármesterként ismert Kammerer Zoltánnal együtt a K2-1000 méteres táv abszolút favoritjaiként a 2008-as olimpiára.  

– mutat rá a kegyvesztettség mértékére Kucsera, aki most először meséli el, hogy a pekingi olimpiai elődöntő előtt két nappal valójában kirúgta őket akkori edzőjük, a néhai Sári Nándor, de azt is nehezményezte, hogy a Fábiánné Rozsnyói Katalintól akkor hirtelen eligazoló női négyes az ő edzőjükhöz igazolt át váratlanul, és ezzel teljesen megzavarta a Kammerer-Kucsera páros olimpiai felkészülését. 

Kucsera Gábor, aki pályafutását végül egy kokain miatti eltiltás következtében zárta le befejezetlenül, ma drogprevenciós előadásokat tart és kütyümentes gyerektábort vezet.

Minden nap jógázik, edz, és a vissza akar térni a master kajaversenyekre, vagyis megtalálta a régi önmagát. Eközben szeretne végre megszabadulni a bulvár megbélyegző billogjaitól. Hogy mik fájnak neki leginkább, az kiderül a vele készült exkluzív videóból. 

A nyitóképen: Kucsera Gábor. Fotó: Csisztu Sport Cast

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik