Marco Rossi: A győzelem a cél, de igyekezni fogunk szépen is játszani

2023. június 19. 13:00

Kötelezőnek érzi, hogy nyerjen a válogatott a Litvánia elleni keddi Eb-selejtezőn. Három ponton lehet változás a csapatban, de nem azért, mert bárkivel elégedetlen lenne  – erről is beszélt hétfői sajtótájékoztatóján a szövetségi kapitány.

2023. június 19. 13:00
null

Marco Rossi: A magyar válogatott győzelemre játszik a litvánok ellen

„Világos, hogy a litván válogatott elleni mérkőzést meg kell nyerni! Ezt kötelező feladatnak érzem. Az első perctől fogva elmondtuk, hogy célunk nem más, mint egyenes ágon kijutni az Európa-bajnokságra!” – jelentette ki a keddi, Magyarország – Litvánia Eb-selejtező előtt tartott sajtótájékoztató Marco Rossi szövetségi kapitány a Magyar Labdarúgó Szövetség Telki edzőközpontjában. 

Rossi hozzátette, 

a lényeg, a három pont, attól függetlenül, hogy milyen stílust játszik az ellenfél,

vagy hogy a magyar válogatott szépen, vagy kevésbé szépen játszik. „Persze igyekszünk majd szépen is játszani, hogy okot adjunk szurkolóinknak a büszkeségre. Meg azért is, mert az előző mérkőzésünkön részben jogosan érte kritika a válogatott játékát, ezért szeretnénk megvédeni a mundér becsületét” – fogalmazott, hozzátéve, hogy minden válogatott játékosban forr a vágy, hogy bizonyítson. 

A litván válogatottról azt mondta, maximálisan tisztelik az ellenfelet, és igyekeztek felkészülni minden erényére, és gyengeségére.

A litvánoknak új edzője van, három mérkőzést játszott a keze alatt a válogatott, az ő pályafutását is alaposan tanulmányozták. Úgy véli, a litvánok erénye, hogy hosszú időn keresztül képesek küzdeni, és irányítani a mérkőzést. 

„Kemény, harcos csapat lesz az ellenfelünk, amely a legutóbbi selejtezőjén Bulgária ellen a mérkőzés döntő részében emberhátrányban futballozott, mégis szerzett egy pontot. Azt akarom ezzel mondani, hogy  bármit is mond a papírforma, ellenük sem lesz egyszerű”  – tette hozzá Rossi.

A szövetségi kapitány három helyen változtathatja meg a magyar válogatott kezdőcsapatát

A kapitány úgy fogalmazott, 

A magyar válogatott a legutóbbi három mérkőzésén nem kapott gólt. A szövetségi kapitány ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy bár a biztos védelem az ő játékfelfogásában mindig is alap volt, de ahhoz, hogy jól védekezzen egy csapat jól ki kell szolgálni a támadókat is, sosem lehet csak a védekezésre összpontosítani. 

Rossi úgy fogalmazott, „olyan csapatok ellen, amikor nem mi uraljuk a játékot, fejben mindig fel tudtunk készülni, arra, hogy sokáig kell szenvednünk,

A kapitány a Podgoricában Montenegró ellen szombaton elért 0:0-s döntetlenről beszélve elmondta, a magyar válogatottnak akadt pár ki nem kényszerített hibája, a második félidőben jól játszott. Kiemelte Dibusz Dénes teljesítményét, aki szerinte mind klubcsapatában a Ferencvárosban, mind a válogatottban kiváló teljesítményt nyújt. 

Ugyan a keddi kezdőcsapatot nem ismertette, de azt elárulta, hogy elgondolkodott a változtatáson, és

legalább három poszton várható csere a kezdő tizenegyben. 

De kiemelte, hogy nem azért változtat, mert elégedetlen lett volna bárki játékával, Montenegró ellen. Szerinte Dibusz Dénes kivételével az egész csapat nem fogott ki erős napot. 

Szalai Attila: A két mérkőzésen elért négy pont jó, de nem vagyunk elégedettek

A sajtótájékoztatón megszólalt Szalai Attila, a magyar válogatott hátvédje is, aki elmondta, hogy nem elégedettek a Montenegró elleni teljesítményükkel, mert főleg az első félidőben sok hibával játszottak, és Litvánia ellen gyorsabb játékra lesz szükség. Nem lesz egyszerű mérkőzés, hiszen a litván csapat a ez elmúlt mérkőzésein megmutatta, hogy nagyon kellemetlen és kemény ellenfél tud lenni – mondta.

„Tiszteljük az ellenfelet, de természetesen szeretnénk nyerni!”

– fogalmazott Szalai Attila.

A védő egy kérdésre válaszolva elmondta, fizikálisan és mentálisan jól van, örül hogy mind klubjában a , mind a válogatottban sok játékpercet kapott az elmúlt időszakban, hiszen egy labdarúgónak ez a legnagyobb áldás. Arra a kérdésre, hogy miben fejlődött eddigi válogatott pályafutása alatt, ezt mondta, úgy érzi, a játék minden aspektusában sikerült fejlődnie, és hála Istennek klubcsapataiban is tudott előre lépni. 

Szalai Attila ezért is nagyon hálást, mert

a magyar válogatott minden hazai meccsen telt ház előtt léphet pályára a Puskás Arénában. 

A labdarúgó szerint mindez megtiszteltetés és felelősség is egyben. Úgy fogalmazott, „szeretnénk örömet okozni az embereknek, visszaadni azt a szeretetet, amit tőlük kapunk!”.

A sajtótájékoztatóról a Nemzeti Sport stábja által készített videót itt tekinthetik meg: 

Bejelentette visszavonulását Szalai Ádám

A magyar labdarúgó-válogatott egykori csapatkapitánya felhagy az aktív labdarúgással.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. június 21. 06:34
Marcro Rossi bácsi, azzal a kijelentéseddel, hogy te vagy a legnagyobb idióta Magyarországon kurva nagyot tévedtél, mert ebben a kategóriában a teljes baloldal megelőz téged sőt még én is. Elképzelheted hol helyezkedsz el ezen a skálán, ha első egymillió helyet Karácsony Gergely egymaga vitte el, jó szarosan a nyomában Bartus László az amerikaiak által fizettet kém (seggecském) következik. Bocs a tegezésért, de úgy gondolom hogy mint sporttárs megtehetem. A sporttársról jutott eszembe, hogy Karácsony Gergely kerékpársáv versenyző, a buzi klubban még portás sem lehetne.
Atti bá
2023. június 19. 19:09
Csak aztán a játékosok is játékosok legyenek, nem pedig "nagyfiúk".
Jajdejónekünk
2023. június 19. 16:03
"A szövetségi kapitány három helyen változtathatja meg a magyar válogatott kezdőcsapatát" A jegyzeteiben, az öltözőben és a pályán.
Zolotarjov
2023. június 19. 15:39
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!