Ki nem találja, mivel tankol fel Erling Haaland a BL-döntő előtt!

2023. június 09. 18:03

A szombat esti fináléban a Manchester City és az Internazionale csap össze, kettejük csatája az egyéniségek párharcáról is szól majd. Az angol bajnok legeredményesebb, immár Aranylabdás támadója nem akármilyen módszerekkel készül karrierje eddigi legfontosabb találkozójára!

2023. június 09. 18:03
null
Vámos Tamás

A Mandiner korábban már közölt egy számos érdekességet tartalmazó összeállítást az idei Aranylabda győzteséről, nem sokkal azután, hogy Haaland az RB Leipzig elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján (a City 7-0-ra mosta le német riválisát)  öt gólt (!) szerzett!

Azóta a City sikerrel túljutott a Bayern Münchenen (3-0; 1-1), valamint a Real Madridon (1-1; 4-0) is – e meccseken a norvég gólzsák kissé visszafogott volt, hiszen csupán kétszer volt eredményes – és a Bajnokok Ligája fináléjában már „csak” az Internazionale vár rá, de vajon miként készül a döntőre az angol bajnok legnagyobb sztárja, Erling Haaland?

A bajnoki trófea megvan - már csak a BL-serleg hiányzik! Fotó: MTI/EPA/Peter Powell
A bajnoki trófea megvan - már csak a BL-serleg hiányzik! Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

A még mindig csak 22 éves támadó egy korábbi interjúban nem titkolta: nem kifejezetten a reformétkezés híve, ám ezzel együtt a tej a kedvenc italai közé tartozik, ahogy fogalmazott: „ebből nem csak reggel, hanem bármelyik napszakban bármennyit meg tudok inni!”

S ha már a reggel: Haalandnak nem csak a táplálkozása különleges, hanem a napi rituáléi is.

Ezek közé tartozik, hogy minden napot egy különleges fényterápiával kezd

(erre a BL-döntő helyszínén, Isztambulban is minden bizonnyal lehetősége lesz), amint felébred, igyekszik egyből a Napba nézni, erről így vall a róla szóló „A nagy dobás” című életrajzi filmben, amit még a Dortmundból Manchesterbe szerződése előtt forgattak vele:

Azért is rendkívül hasznos dolog ez, mert jót tesz a napi biológiai óránknak (kevésbé ismert nevén a cirkadián ritmusnak)”

De visszatérve a már emlegetett étkezésre: Haaland azt sem titkolja, hogy napi 6000 kalóriát visz a szervezetébe, kedvencei közé tartozik a tehénszív és -máj.

E szokásával kapcsolatban így vélekedik:

- Tisztában vagyok vele, hogy sok embert elrettentenek az étkezési szokásaim, de számomra a minőségi, helyben előállított ételek a legfontosabbak. Sokan azt mondják: a hús káros! De felteszem a kérdést: a gyorsétkezdében kapott hús a rossz minőségű vagy a füvet legelő tehéné?

Feszültségnek nyoma sincs a BL-döntő előtt... Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan
Feszültségnek nyoma sincs a BL-döntő előtt... Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

Ezek után már meg sem lepődünk, ha megtudjuk: a norvég világsztár kizárólag egy speciálisan megszűrt vizet iszik, és a húson kívül rajong édesapja, a korábbi norvég válogatott és vb-résztvevő, Alf-Inge Haaland (aki cseppet sem mellékesen, szintén játszott a Manchester Cityben) által készített lasagne-ért (ebből Erling nyilván nem visz magával egy adagot a BL-döntő helyszínére, Isztambulba...)     

S ha már az ébredés különleges, miért ne lenne a lefekvés is az?

Haaland mindennap egy speciális napszemüvegben tér nyugovóra,

amely a meggyőződése szerint javítja az alvás minőségét, és azon már meg sem lepődünk, hogy az este tíz és fél tizenegy közötti pihenés legalább tíz órán keresztül tart.   

Ezek után ne csodálkozunk azon, hogy Erling Haalandot, ezt a 195 centiméteres 97 kilós izomkolosszust ma már a világ (egyik) legértékesebb futballistájaként tartják számon, és aki a szombat esti Manchester City – Internazionale Bajnokok Ligája-döntő egyik főszereplője is lehet!

Nyitókép Erling Haaland a felhők felett - a kiemelkedő játéktudás kiemelkedő erőnléttel párosul! Fotó: MTI/EPA/Tim Keeton

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik