„Pál bleibt!” – Dárdai marad a Hertha BSC vezetőedzője

2023. június 08. 11:08

A magyar szakember jövőre azért dolgozhat, hogy visszajuttassa a klubot a német élvonalba.

2023. június 08. 11:08
null

„Pál bleibt!” – ezzel a szűkszavú tweet-tel jelentette be a berlini Hertha BSC, hogy továbbra is Dárdai Pál lesz a klub első csapatának vezetőedzője. Benjamin Weber, a klub sportigazgatója a klub honlapján úgy fogalmazott: „Nagyon örülünk, hogy Pál vezetőedzőként segíti majd a kék-fehérek újrakezdésében. Az élete a Hertha, szorgalmával, a klub iránti elhivatottságával és szenvedélyével ő a megfelelő ember az előttünk álló kihívásokra, amelyeket együtt fogunk leküzdeni”.

A magyar szakembert a gyenge bajnoki szereplés miatt áprilisban távozó a korábbi edző, Sandro Schwarz helyére szerződtette a klub, hogy megmentse a kieséstől a csapatot. Ez azonban nem sikerült, mint arról a beszámoltunk, a Hertha a bajnokság 33. fordulójában 1:1-es döntetlent játszott a Bochum ellen, és ezzel kiesett a német élvonalból. 

 – fogalmazott kinevezésével kapcsolatban Dárdai Pál. Az már korábban is biztos volt, hogy a szakember marad a klubnál, csak az nem volt egyértelmű, milyen pozíciót tölt majd be.

A magyar vezetőedző játékosként 1997 és 2011 között szolgálta a klubot, ő a Hertha BSC legtöbb német bajnoki mérkőzésen pályára lépett játékosa, dolgozott a klub utánpótlás-csapatainál, 2015 és 2019, valamint 2021 és 2022 között pedig a felnőttcsapat edzőjeként. 

Nyitókép: Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP 

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik