Ifjabb Lisztes elmondta, melyik európai topbajnokságba igazolna át

2023. május 06. 13:04

A magyar futball legújabb szupertehetsége elképesztő sebességgel robbant be az NB I-be.

2023. május 06. 13:04
null

Ahogy előző cikkünkben mi is beszámoltunk róla, ma ünnepli 18. születésnapját ifjabb Lisztes Krisztián, akit már sokan a magyar futball legújabb sztárjaként említenek. A korábbi ferencvárosi legenda fia valósággal berobbant az NB I-be, öt meccsen négy gólt rúgott, emellett egy gólpasszt is kiosztott.

A nagykorúvá válásának alkalmából az Index készített egy terjedelmesebb interjút a labdarúgóval, amelyben többek között arról beszél, hogy az egész életét a labdarúgásra tette fel, sosem voltak egyéb tervei. Feladatait annyira komolyan veszi, hogy ideiglenesen még a tanulást is felfüggesztette sportkarrierje érdekében:

„Jelenleg a tanulmányaimat is felfüggesztettem, de mindenképpen szeretnék majd mihamarabb leérettségizni, most viszont annyira sűrű és intenzív lett az életem, hogy egyszerűen a tanulás nem férne bele, legalábbis nem olyan szinten, ahogyan szeretném” – nyilatkozta Lisztes, aki saját sikerének titkát főként abban látja, hogy rendelkezik egy egészséges magabiztossággal, ugyanakkor elért eredményei kapcsán megjegyezte:

Az interjú során szóba került a jövő is, a kérdésre, hogy pár év múlva hol tudná elképzelni magát, a következő választ adta:

„Szeretném magam beverekedni a kezdőbe a Ferencvárosnál, más magyar csapatban nem tudom elképzelni magam. Aztán idővel egy topbajnokságban is bizonyítani. Talán egyrészt apukám miatt, másrészt azért, mert ott több magyar játékos is helytállt már, a Bundesligát helyezném az első helyre. De ha Angliából, Spanyolországból, vagy Olaszországból keresnének, akkor sem lennék szomorú, odáig viszont még hosszú az út!” – nyilatkozta a fiatal labdarúgó.

Nyitókép: Facebook

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. május 08. 00:01
Elszállni nyilván nem kell, de ugyanakkor ambíciókra szükség van. Nagyon jó formában van, még két gól és jöhet is a meghívó a válogatott összetartásra is (nem kell rögtön pályára lépni, de szokja a levegőt a nagyok között). Amúgy bármely nyugati klub szívesen vesz olcsón tehetséget, ha valaki fogalmatlan, odaadja 3-400 ezerért, ott pedig egy ilyen sorozat egyből 3-4 millió körülire tolja az árát. A lényeg, hogy egy újabb fiatal lehetséges bukkant fel. Minden ilyet meg kell becsülni.
390 ft
2023. május 07. 20:12
Sok sikert kívánok az ifjú tehetségnek.
katedralista1957
2023. május 07. 09:21
A mammon horizontja már fiatalon eltorzít, pedig volt a magyar labdarúgásnak olyan korszaka, amikor tanult emberek is játszottak a csapatban. Az üres sztárolás beteges célképzeteket támaszt, de lerongyolódva végül mindenki hazatér.
Andris 7 éves
2023. május 07. 08:42
Rúg három gólt azt már a Bundesligában gondolkodik Előbb itt a grundeszligában tegyél le valamit ! Na ez a baj a fiatal tehetségekkel már az útjuk elején királynak érzik magukat le kéne szállni a földre
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!