Azt se tudták, hogy merre van arccal előre – Szoboszlai Dominik öt védőt csapott be egymás után (Videó)

2023. március 19. 12:35

Óriási szólót mutatott be a mérkőzésen a magyar játékos.

2023. március 19. 12:35
null

A Bundesliga 25. fordulójában a bennmaradásért küzdő Bochum vendégeként is kikapott, 1-0-ra maradt alul. A lipcseieknél Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is végig a pályán volt, s

a hajrában mindkettőjük előtt adódott egyenlítési lehetőség.

A találkozón a Bochum a 48. percben szerezte meg a vezetést.  Szoboszlai óriási szólót mutatott be a mérkőzésen. A magyar tehetség két védő között betört a 16-oson belülre, ahol az ellenfél további három játékosát csapta be, de amikor kapura lőtt volna, egyik csapattársa, a portugál André Silva ellőtte előle a labdát , s a jobb oldali kapufát találta el, onnan pedig Riemann kezébe perdült a labda.

This guy is different pic.twitter.com/xmgk0g1HdI

 

 

***

Nyitókép: Ronny HARTMANN / AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tartarossz.blog
2023. március 20. 03:41
A döntő mozzanat egy Half-Preki volt, a csel egy roll-ból és a másik láb belsőből áll. https://www.youtube.com/watch?v=BwtAH4hUKEM Futsalosoknál sűrűbben előfordul ez a csel, érthető okokból (stoplissal ez a labdagörgetés roll talán nem annyira gördülékeny, mint egy teremcipőben). Preki úgy tudom amerikai válogatott focista volt, a másik változatát a Preki-cselt szokták fullprekinek is nevezni a neten. Az egy roll-ból áll és a másik lábbal átlépik a labdát egy stepoverrel. szokták a Full-Prekit néhol Okocha-cselnek is nevezni. https://www.youtube.com/shorts/elmdWMocQKM Na akkor promózhatom a másik oldalamat is :D https://cselponthu.blogspot.com Aztán van a Full-Prekinek egy újabb változata, ott az átlépés után harmadik lépésként egy rabona mozdulatot is beletesznek, Neymar néha szokta. Azt szerintem érdemes Preki+Rabona-cselnek nevezni. https://youtu.be/MrlKFgPByKs?t=168 Ezekt az un. hokusz-pokusz cseleket én következetesen csak rabona-cseleknek nevezem, van egy saját vagy általam kedvelt preferált változatom, , hogy nem hidden-insideval (H-inside), hanem turnawaypullal csinálom a cselt. Fölülről a 4. 5. 6. gif https://cselponthu.blogspot.com/2022/11/one-leg-rainbow-oxi-salakpalya-xiv-ker.html Szoboszlai cselét elemezve azért lett hatékonyabb, mert a Half-Prekit nem sima belsővel tolta vissza, hanem inkább egy ilyen félig boka-drop mozdulat volt. Azt még hozzá kell tenni, hogy a hocus-pocusnak nevezett rabona-csel klasszikus, eredeti változata a hátsó-belsős (vagy hidden-inside/behind inside) az Cristian Wilhelmsson svéd válogatott játékos csele. Az a bizonyos H-Inside (hátsó-belső) alatt annyit kell érteni csak, hogy a támaszkodó lábunk mögötti sima belsős labdaeltolás mozdulat, közel áll a Cruyff-fordulóhoz, csak a Cruyffnál a lábfej a támaszkodó láb lábfejéhez képest más szöget zár, itt meg egyirányba mutat. Egyébként érdemes egy gyors Cruyff-fordulóval is megcsinálni a Wilhelmsson-cselt, elég hatékony és nem nagyon láttam még ilyet pályán.
Kristály
2023. március 19. 17:47
A fiú " Made in Hungary ". Büszkeség.
brekker
2023. március 19. 16:55
Valahogy úgy lehetett, hogy az apja elhitte a mesét Beckhamról, hogy jó focista. Aztán úgy nevelte a gyerekét. Vagy azt hitte, hogy ez eladható, hiszen film is készült róla. Tulajdonképpen igaza lett.
brekker
2023. március 19. 16:51
Szoboszlai Nkunku nélkül ugyanúgy senki, mint Haaland nélkül. Mert valójában a gólpasszai nem kulcspasszok. Amerikai fociban kéne inkább próbálkoznia, a hárompontosaknál. Ahhoz meg gyenge távolról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!