Itt az MLSZ viszontválasza az UEFA-nak a történelmi jelkép ügyében

2023. március 23. 09:13

Az UEFA mégsem engedélyezte a Nagy-Magyarország-jelkép használatát, az MLSZ most reagált.

2023. március 23. 09:13
null

Mint arról a Mandiner is beszámolt, az UEFA azt írta, hogy nem engedélyezte a jelkép használatát az általa szervezett meccseken. Az MLSZ korábban azt írta, hogy az európai szövetség engedélyezte a jelkép használatát.

Az UEFA friss nyilatkozatára reagált szerda este az MLSZ, álláspontjuk szerint nincs ellentmondás a két nyilatkozat között. 

Az MLSZ engedélyezi a rasszista és politikai tartalom nélküli molinó bevitelét, a nemzetközi szervezetek pedig továbbra is tiltják a rasszista vagy politikai üzenetet hordozó molinókat”.

„Az MLSZ döntéséről van szó, azaz nem állítottuk és most sem állítjuk, hogy az UEFA engedélyezte, vagy konkrétan tiltotta a drapéria bevitelét. Kijelentettük és most is kijelentjük, hogy mindkét szervezet (és az MLSZ is) továbbra is elítéli a diszkrimináció minden formáját és harcolni fog a rasszista, kirekesztő vagy politikai üzenetekkel szemben. Ugyanakkor az MLSZ a két szervezet írásos nyilatkozata ismeretében úgy ítéli meg, hogy a szövetség álláspontját a szervezetek érdemben nem vitatták és nem cáfolták, ezért a szövetség az általa előírt feltételeknek megfelelő drapériát beengedi a stadionba a következő két mérkőzésre, azzal a meggyőződéssel, hogy a fegyelmi vétséget eredményező egyértelmű vagy rejtett üzenetek kizárása esetén nem lesz megalapozott fegyelmi eljárás a kizárólag a térképet ábrázoló drapériák kihelyezésével kapcsolatosan.

Úgy gondoljuk, hogy a fentiek egyértelműek, megalapozottak és szabálykövetőek, és a FARE, az UEFA és az MLSZ is megfelelő körültekintéssel állt hozzá a kérdéshez” – írja közleményük. 

Megjegyezték, hogy a román szövetséggel való együttműködést korrektnek tekintik, és a jövőben is törekszenek a jó viszony megőrzésére

A teljes közleményt IDE KATTINTVA olvashatja el.

Nyitókép: MTI/AP/EPA/Pool/Illyés Tibor. Illusztráció.

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2023. március 23. 17:49
Engedélyezze is!
káli
2023. március 23. 17:29
DDDDDD
kulalak
2023. március 23. 16:00
Egyszerű: közvetítés közben tilos a lelátót pásztázni, gyönyörű hölgyeket keresve... A kamerák csak a játékot mutassák. Hagyjuk békén a nézőket, ők fizettek azért, hogy élőben láthassák. Qrvára unom, hogy az UEFA/FIFA a nézőkkel foglalkozik, nem a játékkal játékosokkal
zorroro
2023. március 23. 15:46
1. Ez nem "történelmi jelkép", ugyanis ez a "Nagy-Magyarország", amit a matricákon, zászlókon, sálakon stb, ábrázolnak, sose létezett - tehát vágyálom és célképzet 2. Az önálló magyar királyság természetesen létezett a török időkig, csak nem így nézett ki 3. Utána pedig a magyar királyság a Habsburg Birodalom, majd az Osztrák-Magyar Monarchia része volt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!