Szoboszlai elárulta különleges rúgótechnikájának titkát

2022. december 16. 20:30

A német Sport Bildnek adott interjújában az is szóba került, hogy melyik sztárral játszana legszívesebben egy csapatban.

2022. december 16. 20:30
null

Szoboszlai Dominik a Bundesligában az ősszel tizenkét gólpasszt adott, ami azt jelenti, hogy a nagy európai bajnokságokat tekintve csak két játékos, Lionel Messi és Kevin de Bruyne ért el nála jobb mutatót. A Sport Bild hosszabb interjút készített a Lipcse magyar középpályásával, amelyről a Magyar Nemzet írt összefoglalót.

A magyar válogatott kiválósága elárulta, hogy legszívesebben a barzil Neymarral játszana együtt, de ha a norvég Erling Haaland és jelenlegi csapattársa, a francia Christopher Nkunku is ott lenne az együttesben, az lenne a legjobb.

Akkor negyven gólpasszom lenne a szezonban, mert minden passzomból gól lenne”

– jegyezte meg nevetve a Transfermarkt által 35 millió euróra taksált magyar labdarúgó. Szoboszlai az interjúban többek között azt is elárulta, szerinte mi a kivételes rúgótechnikájának titka.

Nagyon kicsi a lábam, mindössze 41-es, ugyanakkor magas, 186 centis vagyok, ez pedig különleges röppályát ad a labdának.”

„Akkoriban nagyon önfejű voltam”

A cikk megjegyzi: az RB Leipzig vezetőedzője, Marco Rose folyamatosan a kezdőcsapatban számol Szoboszlaival, aki bevallotta, hogy amikor korábban Salzburgban dolgoztak együtt, nem volt súrlódásmenetes a kapcsolatuk.

Szoboszlai 16 éves volt, amikor Rose felvitte a felnőttcsapathoz. 

„Akkoriban nagyon önfejű voltam, és szerintem utált engem. Elmagyarázta, hogy még nem vagyok igazán profi. Elmondta, hogy az edzésekre nem utolsóként kellene érkeznem és elsőként távoznom, ha valóban jó játékos akarok lenni. Megtanított rá, hogy nem elég lazán edzeni, és nem elégedhetek meg azzal, ha egy héten egyszer jól játszom” – nyilatkozta a labdarúgó.

Nyitókép: MTI/AP/DPA/Jan Woitas

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2022. december 17. 09:21
A magyar labdarúgók dumában a világ legjobbjai közé tartoznak, de a marokkói válogatott csapatba egyik sem férne be .
darázs
2022. december 17. 07:31
ebben lehet valami az viszont nagyon nem tetszik hogy a kőkemény poroszos mentalitás elkezdte kiölni a kurucos pimaszságot ami Szoboszlai legnagyobb értéke volt Persze a mai csúcsfociban az kell hogy a piócaként tapadó védőket legyőzzék és ezt tanítják a klubban ahol 10 gladiátor a csapattársa. A magyar válogatottban azonban kellene a kreativitása amit az első meccsein ki is tett az apályára pimaszul
flesh ripper
2022. december 17. 06:57
lehet, hogy a lábgomba miatt ível cselesen a labdája.
Búvár Kund
2022. december 16. 22:15
"Elmondta, hogy az edzésekre nem utolsóként kellene érkeznem és elsőként távoznom, ha valóban jó játékos akarok lenni. Megtanított rá, hogy nem elég lazán edzeni, és nem elégedhetek meg azzal, ha egy héten egyszer jól játszom” Ezt minden labdarugó öltöző falára rá kellene vésni! Főleg az utánpótlás nevelő csapatok öltözőjébe. Akkor talán előrébb jutnánk. Mert azt tudom, hogy hiába mondják az edzők, (magam is tanúja voltam) , annyi, mint a falra hányt borsó. Nagyarcú 15-16 éves kis focista majmok, mert ők xy csapatban játszanak, vagy xy fociakadémián vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!