Az Aranycsapat verte el utoljára tétmeccsen a németeket – mostanáig (VIDEÓ)

2022. szeptember 23. 23:21

Hatalmas bravúrt hajtott végre a magyar válogatott pénteken!

2022. szeptember 23. 23:21
null

A magyar válogatott hatalmas labdarúgás-történelmi bravúrt mutatott be péntek este: 1-0-ra nyertek a németek ellen. 1954 óta először verte meg a német válogatottat. 

Akkor a világbajnokságon nyert csoportmeccset a magyar csapat, amely a döntőben később kikapott a németektől.

A folytatásban rendre elkerülte egymást a két csapat, főleg barátságos meccseken találkozott, ezek közül legutóbb 2004-ben nyertünk Németországban, amikor Torghelle Sándor góljaival nyertünk 2-0-ra. Csak az nem volt tétmeccs.

Nyitókép: Fortepan

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. szeptember 26. 08:09
Az 1954-es, svájci 8:3-as győzelmünk TÖBB VOLT AKKOR, MINT TERMÉSZETES. ANNAK A MECCSNEK--EMLÉXEM--LEGNAGYOBB "ESEMÉNYE" AZ VOLT, hogy a német centerhalf Liebrich úgy "lerúgta" Puskást--aki, igaz, már a meccs kezdetétől zrikálta-cikizte őt, hogy gyakorlatilag ezzel "kiiktatta" az egész VB-re a magyar Aranycsapat legnagyobb sztárjátékosát. A németek akkori jobb-bekkje Posipall kiválóan tudott tudott magyarul, s neki mondta Öcsi a "lerúgás előtt" (merthogy Liebrich már előtte is sokat "kajolt" 1 az 1-ben Puskással szemben) hogyasszongya: " POSI! FORDITSD LE ENNEK A PACAUERNEK, HOGY MAJMOT GYÁRTOK BELŐLE A MECCS FOLYAMÁN!"--és Posipall valóban le is forditotta ezt ..sajnos pontosan. És ezekután jött az a bizonyos "végzetes lerúgás", melyíből Puskás a torna végéig gyakorlatilag NEM ÉPÜLT FÖL. Más kérdés, hogy Sebes Guszti bácsi--felső nyomásra--mégiscsak betette a nyugatnémetek elleni döntőre...bár ne tette volna....A TOTÁL BEINJEKCIÓZOTT LÁBÚ PUSKÁST..AMELY DÖNTŐT ÚGY ELVESZITETTÜNK 3:2-RE ANNO, HOGY MA IS "ARRÓL KÓDULUNK"! (igaz 3:2 után még Puskás lőtt egy gólt, amit a bíró les cimén nem adott meg--pedig nem volt les!)
simonvitéz
2022. szeptember 24. 20:33
Czibor fejzetét de bírom.
írmag
2022. szeptember 24. 16:27
Még mindig és mindörökké, hajrá magyarok!
Osztap Bender
2022. szeptember 24. 15:18
Leírná valaki az Aranycsapat tagjainak névsorát a kép szerinti felállásban. Néhányukat (Grosics, Puskás, Kocsis) felismerem, a többieket sajnos nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!