Fordított a Köln a Fehérvár ellen, elment az Európai Konferencia Liga

2022. augusztus 25. 18:38

Egygólos előnyben fogadta a Mol Fehérvár FC az 1. FC Köln csapatát az Európai Konferencia Liga csoportkörébe jutásáért. A Köln különösebb gond nélkül fordított, de 0-2 után a Fehérvár többször is visszajöhetett volna a párharcba, ami végül nem sikerült, és egy késforgató gólt is kaptunk a végén. Élő tudósításunk.

2022. augusztus 25. 18:38
null

Mivel a 21.00 órakor pályára lépő Ferencváros már biztosan érdekelt lesz az egyik európai kupában, a MOL Fehérváron múlik, hogy olyan ősze legyen a magyar klubfocinak, amilyen emberemlékezet óta nem: két csapatunk csoportkörözhet kontinensszerte.

Az odavágót óriási meglepetésre a Fehérvár nyerte. A 13. percben 45 ezres telt ház előtt szerezték meg a vezetést a németek. Hat perccel később azonban Dárdai Palkóról kiállították az egyik hátvédjüket, és fordult a meccs. Zivzivadze fejesével majd Dárdai szédületes bombagóljával, mely akár válogatott behívót is érhetett, idegenben egy gólos előnyt dolgozott ki a Fehérvár.

Innen már nem lehetetlen a továbbjutás.

Hajrá magyarok!

Élő közvetítés:

Vége. Az 1. FC Köln jutott az Európai Konferencia Liga csoportkörébe. A Fehérvár egy olyan párharcot játszhatott le egy nálánál erősebb csapat ellen, melynek színvonalából bőven meríthet önbizalmat. És amelyet végig szorossá tudott tenni: az utolsó tíz percre fogyott csak el a Fehérvár, nem sokkal előtte még két nagy helyzete is volt az egyenlítéshez.

Ez a sorozat, a Konferencia Liga az, amit jelenleg a Fradit üldöző magyar csapatoknak megcélozni érdemes. Csodálkoznánk, ha pár próbálkozáson belül egyszer nem sikerülne valamelyiküknek bejutnia.

90+4. perc: Az utolsó percben Thielmann lecsap egy szabad labdára, leviszi az alapvonalig, jól teszi fel fejre. Hubers pedig egy bólintással eldönti a párharcot. 0-3.

87. perc: A kölni csere, Thielmann végigviszi a pályán, lerántani sem tudja senki. Elrúgja a kapus mellett, de a gólba tartó labdát Bumba tisztázza. Még egy ilyet, félő, nem hagynak ki.

82. perc: Eldönthette volna a Köln. Egy egészséges erejű beadás jobbról, Dietz szemben a kapuval, nagyjából tíz méterről, lábbal fölé rúgja. Szerencsére gyakorlatilag pattanásból kellett volna lezárnia a párharcot. Még áll a Fehérvár!

78. perc: Zivzivadze ad egy kötényt a sarokban. Lerántják. A szabadrúgást kifejelik, fordul a Köln, de nem tudják egy lendületből végigvinni a kontrát. Egy percen belül eshetett volna két gól, egy itt, egy ott.

70. perc: Zivzivadze cselez egyet lendületből a tizenhatos előterében, aztán jól teker jobbal a hosszú felé. Ez ellen a kapus ellen kifejezetten bombaerő nélkül viszont aligha fog menni: Schwäbe bravúrral véd.

67. perc: Megint volt egy hasonló szöglet-ötletük a kölnieknek, mint a második gólhoz vezető. Tíz centivel pontatlan a második fejes előtt az első.

61. perc: Dárdai megint! Saját térfélről, szélről, védő cibálásában ötven métert viszi a labdát a kölni tizenhatosig. Jó a centerezése is, de bravúrral védi a kapus a hosszúra passzolt befejezést. Dárdai válogatott meghívót,

a Vidi lassacskán gólt érdemel.

54. perc: Dárdai Palkó a balszélen egy parádés biciklicsellel túljut a védőjén, megtolja a másik mellett jól, már a tizenhatoson belül jár. Érkezik nagy rössel az biciklivel otthagyott kölni, elsodorja Palkót. Nincs tizenegyes! Kötelező nem volt befújni, de lehetett volna, bőven.

46. perc: Újabb Köln-gól szögletből. 0-2. Most a röviden csúsztatták meg, megint az ötösön belül, és az ötös túlvégében pedig dropból Skhiri rakja el. Okos és ügyes gól, mindenki döntse el, ilyet jobb-e kapni, vagy valami dühítő, gyengus becsorgót.

Innentől magyar gól kell a hosszabbításhoz is.

38. perc: Olyan negyven méterre kapunk egy szabadrúgást. Figura. Átívelni a boly felett a hosszú oldalra, onnan vissza középre: fejjel, fejre. A befejezés pár tíz centivel és vagy tíz kilométer per órával tér a kaputól illetve a góltól.

32. perc: Udvariasan nyomogat a Köln, de az összesített előny megszerzése különösebb rizikót egyelőre nem ér meg nekik. A Vidinek sem tűnik jelenleg olyan rossz perspektívának a tizenegyespárbaj.

21. perc: A levegőben kényszerítőznek a kölniek a magyar tizenhatos előterében. Meggyőző, de a Fehérvár azért meccsben van. Benne is maradhat, ha a futómennyiség kitart végig.

10. perc: Gól! 0-1. Egy szögletet a hátvéd Hübers egyedül fejelheti meg az ötösön belül. Még egy kvázi ingyen gól nem fér bele.

7. perc: Az első bő öt perc lüktető játékot hozott. A kilépő Dárdai egy beadása halt el a blokkban balról, majd két perccel később Bamgboye húzta át magát jobb oldalt az emberét, középrejátszása egy méterrel ment el a center Zivzivadze előtt. A Köln aggresszív letámadással dolgozik már a magyar tizenhatos környékén is.

Természetesen fontossága és várható színvonala miatt a találkozóra minden jegy elkelt, és kiváló a hangulat. 

A kezdőcsapatok:

Fehérvár: Kovács D. – Nego, Larsen, Stopira, Sabanov, Hangya – Bamgboye, Pinto, Fiola, Dárdai – Zivzivadze. Vezetőedző: Michael Boris
Köln: Schwäbe – Schmitz, Kilian, Hübers, Pedersen – Martel, Szkiri – Maina, Ljubicic, Kainz – Dietz. Vezetőedző: Steffen Baumgart

A Fehérvár tehát azonos kezdővel fut ki, mint egy hete.

Nyitókép: Ellyes Szkiri, a német csapat játékosa (b) gól lő a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének negyedik, utolsó fordulójában, a MOL Fehérvár FC - 1. FC Köln visszavágó mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. augusztus 25-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia
2022. szeptember 05. 01:15
Menczer egy köcsög,Szél Bernadett jobb lett volna.Ez olyan csengerzalános semmittevés.
kafabatka
2022. augusztus 27. 21:05
Azt mondták,hogy jaajjj,az NBI-ben nincsenek rákényszerítve a nagyobb tempóra. És az edzéseken? Amúgy csak egy,azaz 1 mérkőzésen kellett volna "meghalni" a pályán. Idehaza. Megjegyzem,Fiola sztárallüri viselkedése nálam kiverte a biztosítékot. Gyakran megsértődött a pályán,passzai pedig gyakran "flegmára" sikeredtek. Zizike pedig elfogyott,lassú "járműnek" tűnt a pályán. Kovács kapus meg össze-vissza rohangált az ötös és a gólvonal között,szinte mindig visszatáncolt. Boris meg elcseszte,azt hitte hogy a bab is hús,avagy 3 csatárral kell kiállni,mert a magyar "Gripenek" levadásszák a német "Panzerhaubitze 2000" önjáró lövegeit. A légvédelemről ennyit. A kölni győzelmet meg ne említsük,bár örültem neki,de csak emberelőnyben voltak képesek gólt rugni. Csak azért szórok sót a sebeikbe,mert ugye senki sem kényszeríti őket arra,hogy se az edzésen,se a hazai tétmeccseken ne diktáljanak nagyobb iramot,avagy ne akarják felőrölni,kapujokhoz szegezni ellenfeleüket. A súlypontemelkedéssel kezdeném.
foldizs
2022. augusztus 27. 21:04
Fordított? Lemosták őket!
Ügyek
2022. augusztus 27. 21:04
Erőlködj csak hasbarázó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!