Vizes vb: Magyarország elbukta az amerikaiak elleni csatát, csupán a hetedik helyért játszunk vasárnap...

2022. július 01. 20:28

Az Olaszország elleni váratlan kudarc után tovább tart a mélyrepülés: az USA ellen ugyan döntetlenre mentettük a meccset a rendes játékidőben, de a büntetőcsatában elbuktunk, így csak a hetedik helyért ugorhatunk vízbe vasárnap Montenegró ellen...

2022. július 01. 20:28
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A sportág magyar klasszisai is értetlenül állnak azelőtt, hogy nem sikerült a legjobb négy közé jutnunk, Csapó Gábor, Faragó Tamás és Kemény Dénes a Mandinernek többek között elmondták, a játékosainknak kutyakötelességük a továbbiakban is a maximumot nyújtaniuk. (Erről itt olvashatnak!)

Az már a mérkőzés előtt kiderült, hogy győzelem esetén az örök mumus Szerbia ellen játszhatnak majd Zalánki Gergőék az ötödik helyért, de ehhez előbb le kell győzzük az Egyesült Államokat, akiktől világbajnokságon még sohasem kaptunk ki   - kövessék élő közvetítésünket!

AZ ELSŐ NEGYEDET

mi kezdjük, ugyanis Manhercz Krisztián elhalássza a labdát. Irvine kiállítását azonban nem tudjuk kihasználni, Vámos lövését védi az amerikai kapus. Szerencsére az amik is elrontják az emberelőnyüket. 

Angyal kiállítása után Dodd lövését Hárai blokkolja, ez már a második eredményes védekezésünk!

Sőt, Varga Dénes látványos ejtése után máris vezetünk - 1-0 Magyarország javára!

Vogel látványosan hárítja Bowen bombáját, majd Pohl erősen közepes lövése eredménytelen, de egy remek védekezéssel jóvá is teszi hibáját. Nagy szükség volt erre, mert Manhercz Krisztián "elnézős" góljával már 2-0-ra vezetünk! 

Hannes Daube azonban egyből szépít - 2-1 - sőt Benjamin Stevenson révén máris 2-2 az állás - felrémlik az olaszok elleni meccs - azon is 0-2-ről egyenlített az ellenfél, aztán... 

De elmélkedés helyett vissza a medencébe: előbb Irving bombáját védi Vogel Soma, majd Jansikot küldik ki a bírók, sőt következik egy amerikai büntető: Daube lövésével már vendégelőny: 2-3.  

Kettős emberelőnybe kerülünk, ez már az USA-nak is sok, Nagy Ádám centergóljával egyenlítünk: 3-3.

Zalánki révén blokkolunk, 10 másodperc van hátra, Manherczet ez nem zavarja: egy védhetetlen bomba, és magyar előnnyel zárul a negyed - 4-3!

A MÁSODIK NEGYED

ugyan amerikai halászással kezdődik, de Varga Dumi remekül blokkol, majd Weinberg véd, közben Pohl Zoltán kiáll, de Dénes újra vezéregyéniség, miénk a labda, ám Vámos passzát Angyal fölé vágja! Mint ahogy nem sokkal később Varga Dénes is pontatlanul lő, a vendégtámadás végén szerencsére Vogel Soma már a harmadik bravúrját mutatja be.

Na, végre! Manhercz átívelését Zalánki Gergő értékesíti - a negyed első találatával először vezetünk kettővel, 5-3 ide! 

S ha egy üzlet beindul: Manhercz - Burián - Manhercz - Burián passzolgatás után beüt a "klasszikus" 6-3 - nem véletlen, hogy az amerikai kapitány időt kér.

Stevenson második bombája talál utat a kapunkba, semmi gond, még 6-4-re vezetünk.

Emberelőnybe kerülünk, de Vámos Márton hatalmas lövése elkerüli az amerikai kaput; mindez azért is kár, mert Jake Ehrhardt révén már egy gólra jön fel az ellenfél: 6-5...

Szép összjáték után Burián bombáját az eksztázisba kerülő Weinberg védi, az ellentámadásnál szerencsére jó a magyar blokk, mint ahogy a negyed végén USA is remekül védekezik - az amerikaiak láthatóan nagyon felszívták magukat erre a mérkőzésre...

Ezúttal sem szárnyaltunk... Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Ezúttal sem szárnyaltunk... Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A HARMADIK NEGYED

szerencsére újból magyar támadással indul, ám Mezei Tamás centerezése eredménytelen, de egy vendég emberelőny után Farmer lövését védi óriási bravúrral Vogel, majd Varga Dumi távoli próbálkozását 5000 magyar szurkoló sem tudja a kapuba fújni. 

Ráadásul Bowen bombája ezúttal utat talál a kapunkba, ez már hullámvölgy - 6-3 után egyenlít az ellenfél, 6-6 az állás! 

A mi támadásunknál letelik az idő, szerencsére Daube kapufát lő, gyerünk! Manhercz Krisztián ma a vezérünk, már harmadik gólját szerzi - 7-6-ra vezetünk!

Nagy Ádám és Zalánki remek védekezése után újra mi támadhatunk, Märcz Tamás első időkérése alatt fújhatunk is kicsit...

Eredményes volt a rövidke szünet: Nagy Ádám addig lóbál, amíg hatalmas bombája utat talál az USA kapujába  - 8-6-ra megyünk!

Pohl Zoltánt már másodszor állítják ki, de Vogel Soma révén kivédekezzük a hátrányt.

Manhercz is másodszor megy ki, amerikai időkérés...

Irving passza után Stevenson lő, jöhet a VAR - sajnos szabad szemmel is látható, hogy érvényes a vendégtalálat, még sem  kell ide videóbíró - 8-7 az állás, de...

55 másodperc van hátra, mi támadhatunk, Hárai svédcsavarja azonban eredménytelen. 

Jól védekezünk, de sarokdobásra még van idő, ráadásul Hárai kiáll, mi több kipontozódik, plusz amerikai büntető jön - lehet ennél rosszabb a vége?

Vogel érzi, hová jön Daube lövése, de nem tud hárítani: 8-8...

Manhercz Krisztiánon semmi sem múlt... MTI/Koszticsák Szilárd
Manhercz Krisztiánon semmi sem múlt... MTI/Koszticsák Szilárd

A NEGYEDIK NEGYED

biztatóan kezdődik: megvan a labda, ám ezúttal Zalánki lövését védi Weinberg.

Emberhátrányba kerülünk, Pohl Zoltán is kipontózódik, ennél rosszabb már tényleg nem jöhet: Irving hatalmas gól lő  - 9-8 az USA-nak. 

Weinberg hihetetlen: Varga lövését is hárítja, sarokdobás - semmi...

Szerencsére egy megúszás után Varga Dénes cseles gólt lő - 9-9, ez lesz a fordulat pillanata? 

Angyal is kiáll, Daube újabb gólt pattint, ráadásul egy kontrafault után Woodhead is eredményes - 9-11, nagy a baj! 

Szerencsére Zalánki Gergőnek helyén van a szíve, hatalmas gólt lő (10-11), a kapuban is cserélünk: Vogel Somát Lévai Márton váltja, ráadásul Manhercz blokkja is kiváló! 

Mi és az amerikaiak is elrontanak egy-egy akciót, 3 perc van a végéig - MINDENT BELE!

Miénk a labda, de Nagy Ádámtól egyszerűen elcseni az amerikai kapus a játékszert.

Ismét nálunk a labda, emberelőny, Nagy Ádám bosszúja, kiegyenlít 11-11!

Jajj! Zalánki kiáll, de hála Isten, Lévai Márton bravúrral hárít.

30 másodperc van hátra,  Manhercz lövését védi az amerikai kapus, már csak 14 másodperc az utolsó dudaszóig, amit elszórakoznak a vendégek - jöhetnek az ötméteresek!

Varga Dénes kezdi a párbajt: 1-0 ide!

Daube egyenlít - 1-1

Vámos lövését védi Weinberg...

Irving belövi... 1-2

Nagy Ádám a kapu közepébe vágja 2-2

Bowen nem sok kétséget hagy... 2-3

Manhercz nem okoz csalódást - 3-3

Stevenson esélyt sem ad - 3-4

Zalánki megadja az esélyt arra (4-4), hogy Lévai kivédje az amerikai próbálkozást, de sajnos Kellog belövi az utolsót, így a büntetőpárbajt - és ezzel a mérkőzést - az Egyesült Államok nyeri; az ötödik helyért ők játszhatnak Szerbia ellen, nekünk pedig a vébé vége ugyanúgy alakul, mint az eleje: a hetedik helyért Montenegróval szállunk csatába, vasárnap 13.00 órakor.   

A magyar csapat legjobbja, Manhercz Krisztián szomorúan értékelt: 

"Nehéz mit mondani... Alapvetően az olaszok elleni vereségből nem tudtunk mentálisan fölállni. Küzdöttünk, harcoltunk, de ezúttal semmit sem ért. Ezek után a legnehezebb belenézni azoknak a szemébe, akik eddig támogattak minket, de reméljük, győzelemmel tudunk búcsúzni a közönségtől"  

Nyitókép Märcz Tamás okkal fogja a fejét: ő sem ilyen szereplésre számított... Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd 

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2022. szeptember 08. 21:26
Hát Faragóék Szívóssal, majd a Kemény Dénesék alaposan elkényeztettek bennünket, jó magasra tették a mércét. Ennyire alá szaladni a lécnek azért nem illő. Valami baj van az egész sportág vezetésével, néhány személycsere úgy fentről lefelé sorban nem ártana. Nem küzdeni, meg harcolni kell, hanem játszani és nyerni. Lehet így is hagyni, de akkor kevesebb pénzt kell adni és elfogadom lejtmenetet, akár a 24. helyet is. Nincs harmónia, nincs játék, csak sopánkodás. Nem ez itt a hagyomány.
Parm
2022. július 03. 12:31
Nem jók a játékosok. Egyszerűen fényévekre vannak a az aranyidők csapatától. Ennyit tudnak ma. Nincs ezzel baj, csak akkor eszerint kell viszonyulniuk magukhoz és a világhoz.
Senki Alfonz
2022. július 03. 12:30
Csak három ok a kudarcért: 1., Rajtunk kívül mindenki jobb fizikailag, bírja végig. Erő nélkül is lehetne ésszel, fifikával, de az nem jön mindenkinek. Az USA-mérkőzés végén, az ötméteresekre sorsolás elején az amcsi úgy állt Varga Dénes mellett, mint felnőtt tesó a kisöccse mellett!! 2., Két vagy talán három nagy név van, aki már csak saját jövőjét, zsebét építi, a csapattal nem törődik. Ha bejön az ő a napja, jól megy a csapatnak, ha nem, kikapunk. Nincs csapat, csak vízben úszkáló egyensapkások. 3., Nem láttam végig küzdeniakarást, csak kétségbeesett kapkodásokat a végén. Amikor vezettünk több góllal, leállt a hajtás, langyos beképzeltség, hogy "lefürödjük őket. Vagyis fejben gyengék vagyunk! Külön megjegyzés: miért nem a szegedi sikeredző lett a szövetségi kapitány annak idején, miért Marcz??
confitür
2022. július 03. 12:29
Sajnos lehet,sosem lesz olyan válogatottunk,mint a Kemény féle volt. Nem tudom az a csapat miért volt jobb,mint a mostani,de valamiben biztosan jobbak voltak. Az biztos,hogy úgy nem lehet győzni,hogy vezetünk három góllal,az ellenfél kiegyenlÍt,és még a vezetést is átveszi. Ilyen játék után abban sem vagyok biztos,hogy Montenegrót képesek leszünk megverni. A hölgyek viszont lehet,hogy meglepetést okozva legyőzik a toronymagasan esélyes ellenfelet. Az nagyon szép lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!