Ijesztő pillanat: Elájult a vízben a műúszó, edzője mentette ki

2022. június 23. 09:04

Az amerikai Anita Alvarez rosszul lett, majd elájult a vízben. Süllyedni kezdett, edzője ugrott utána.

2022. június 23. 09:04
null

A műúszók egyéni szabadprogramjának szerdai versenynapján történt az eset, a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában: az amerikai Anita Alvarez rosszul lett, majd elájult a vízben. Süllyedni kezdett, mire az edzője, Andrea Fuentes a segítségére sietett, utána ugrott a medencébe, majd egy vízimentő segítségével kimentette a vízből. Alvarez a medenceparton orvosi ellátást kapott, visszanyerte az eszméletét, a hírek szerint már jobban van.

Nagyon megijedtem és beugrottam a vízbe egyből. Láttam, hogy nem lélegzik. Szerencsére már jobban van”

– mondta az edző a Marca portálnak, aki azt is állította, hogy a vízimentők nem indultak el az úszóért.

Nyitókép: Oli Scarff / AFP

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Almassy
2022. június 24. 01:41
Szerintem, óriási akaraterő az ha valaki addig tartja vissza a lélegzetét amíg el nem ájul. A (modern/mai) sport nagyobbrészt akaraterőről szól. A művészeti ágakban nem támogatom ezt.
Secerror
2022. június 23. 14:19
A vízimentők bírói jelzésre lépnek közbe. Az edzőnő ne rájuk fogja, hanem azon gondolkozzon el, hogy ez már a második eset volt, ő pedig látta / tudta mindkettőt. Abba kéne hagynia a műúszó hölgynek, még mielőtt komolyabb baj történik.
12345
2022. június 23. 14:00
további jobbulást!
nempolitizálok
2022. június 23. 13:51
Olvasom, hogy nem ez az első eset. A hölgy erre a sportra nyilván alkalmatlan. Ezt az edző felfoghatta volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!