Valter Attila élete legjobb World Tour-eredményét érte el, de jövőre meg akarja nyerni a szakaszt – videó a bravúrról

2022. március 27. 21:44

Valter Attila elképesztő sprinttel másodikként ért célba az országúti kerékpáros Katalán körverseny utolsó szakaszán. A Groupama FDJ magyar versenyzője vasárnapi szenzációs teljesítményével a 26. helyen zárt összetettben. Valter a csapata közösségi oldalán értékelt a verseny után.

2022. március 27. 21:44
null
Bánfalvi Szabolcs

A március 21. és 27. között rendezett Katalán körversenyen a Groupama FDJ magyar versenyzője, Valter Attila szenzációs teljesítményt nyújtott vasárnap. Az országúti kerékpáros viadal hetedik,

záró szakaszán a 23 éves kerékpáros a második helyen ért célba a barcelonai Montjuic-hegyen, ezzel pályafutása legjobb eredményét érte el World Tour-versenyen.

Ezzel a bravúrral összesítésben a 26. helyen végzett. Valter remekel a Montjuic Parkban létrehozott körpályán rendezett szakaszon, hiszen ugyanezen az etapon harmadik helyen zárt egy évvel ezelőtt, ezzel egy helyet javított a tavalyi kiváló eredményén.

A 138.6 kilométer hosszú szakasz sprintbefutóval végződött. Egy 18 fős csoport indította meg a hajrát, ez az élboly szinte teljesen együtt haladt a végéig, ám Valter hatalmas sprinttel a második lett, míg Andrea Bagioli még nála is jobban hajrázott, és a Quick-Step Alpha Vinyl olasz bringása győzött.

Íme a videó Valter elképesztő hajrájáról:

Összesítésben a Bora-Hansgrohe kolumbiai kerékpárosa, Sergio Higuíta zárt az élen.

Valter a csapata közösségi oldalán értékelte bravúros teljesítményét.

„Soha nem voltam még ennyire közel a szakaszgyőzelemhez egy World Tour-versenyen, szóval, nagyon elégedett vagyok ezzel, ez nagyszerű lezárása a hétnek. Nem lehetek csalódott. Azt hiszem, hogy ez a szakasz kifejezetten jól megy nekem, imádom ezt a pályát. Ma okosan tudtam versenyezni, és a célba érkezéskor mindössze egy ember volt gyorsabb nálam.

A végén még velem maradt Seb (Reichenbach, a csapattársa), és megkérdeztem tőle az utolsó lefelé tartó meneten, hogy előre tudna-e vinni, mert éreztem, hogy a lábaim még frissek és tudnék sprintelni. Nagyon szépen felhozott engem, míg én Bagioli kerekére álltam rá, azonban nem tudtam extrát hozni, hogy megelőzzem. Ezen a héten nagyon jól dolgoztunk együtt csapatként, nyugalmat sugároztunk, megmutattuk magunkat elöl, és végig versenyben voltunk. Összességében nagyon élveztem ezt a hetet” – nyilatkozta Valter a Groupama FDJ Instagram-oldalán.

 

 

 

Nyitókép: A Groupama FDJ magyar versenyzője, Valter Attila óriási sprinttel a második helyen ért célba az országúti kerékpáros Katalán körverseny vasárnapi utolsó szakaszán. Fotó: Groupama FDJ hivatalos Facebook-oldala. Getty Sports

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RebroN
2022. március 28. 23:59
Hajrá Atti!
quantum
2022. március 28. 23:59
Nem semmi vagy Walter Atti, csak ámulunk és bámulunk! Hajrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!