Schmitt Pál: Nagyszerű, hogy Liu Shaolin Sándor már képes előre nézni – Mandiner-videó Pekingből

2022. február 09. 09:28

Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a MOB tiszteletbeli elnöke Pekingből adott exkluzív videointerjút a Mandinernek, amelyben a fájó döntéssel kapcsolatban azt mondta: a Liu Shaolin Sándor kettős szabálytalansága vezethetett a kizáráshoz, és a videobíráskodás minden sportágban új dimenziókat hozott, hol az érintettek kárára, hol a javára. A legfontosabb, hogy az érintett maga már előre tekint, hiszen még tart az olimpia.

2022. február 09. 09:28
null
Csisztu Zsuzsa

Óvás - remény nélkül

A Nemzetközi Korcsolya Szövetséghez, az ISU-hoz benyújtott óvást – ahogy az várható volt – elutasították, és ezzel elszállt a remény, hogy Liu Shaolin Sándor visszakaphassa a jégpályán látszólag megnyert olimpiai aranyérmét. 

Azóta már az is egyértelmű, hogy a MOB és a MOKSZ nem hagyja ennyiben a dönést, és a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz fordul, ahogy eről már korábban írtunk. 

További felülvizsgálatot kér a MOB és a MOKSZ

A jogorvoslati lehetőségek még most körvonalazódnak, annyi azonban bizonyos, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság és a sportág vezetői hivatalosan kezdeményezték a férfi 1000 m versenyszám bíráskodásának felülvizsgálatát, továbbá felhívták a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, hogy kezdeményezzen etikai vizsgálatot a versenyszámban eljáró főbíróval szemben.

A sportdiplomata Schmitt Pál véleménye szerint – aki maga is percekig azt hitte, hogy Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok –,  ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy mivel még a pekingi téli olimpia javában zajlik, a versenyzők további esélyeinek ébrentartása és nyugodt felkészülése érdekében előre kell tekinteni, ahogy azt maga az érintett Liu Shaolin Sándor is nyilatkozta posztjában rendkívül sportszerűen. 

Schmitt Pállal készített videónkat itt nézheti meg:

Ma újra jégre lépnek rövid pályás gyorskorcsolyázóink a pekingi téli olimpián: a férfiakra az 1500 méteres táv vár (ennek a döntője is szerdán lesz), női versenyzőink az 1000 méteres selejtezőben érdekeltek.

Program: 

RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA - szerdai magyar érdekeltségű számok

Férfi 1500 m 12.00: negyeddöntő, elődöntő, DÖNTŐ (Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry)

Női 1000 m 12.44: selejtező (Jászapáti Petra, Kónya Zsófia)

 

 

A nyitóképen: Schmitt Pál. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt és Csisztu Zsuzsa - Mandiner

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2022. február 15. 19:30
Te hány "doktorit" írtál? Csak úgy kíváncsiságiból?
Drazsé
2022. február 15. 19:30
Nagyszerű, hogy Skicc Pál már képes előre nézni. Kár, hogy nem képes megírni egy doktorit.
Senki Alfonz
2022. február 13. 15:14
Ez a magyarul nem tudó, idegen mondatokkal ékeskedő még sportvezetőnek sem volt jó, amikor az első hírre nekiment Annusnak a doppingügyben!! Minden vezető alapvető kötelessége, hogy az utolsó szalmaszálig, a teljes bizonyosságig védje az embereit, alárendeltjeit!!!! A pofádat tartsad zárva, ha tisztességről van szó!!!!!
Gèbi
2022. február 10. 15:05
Elolvastam a cikket, de ez csak megerősítette azt amit mondtam. Zsent is ki kellett volna állítani, de ez nem történt meg. Kettős mérce amit nyugodtan nevezhetünk csalásnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!