Ennyi volt a keserédes történet: Szabics Imrét kirúgták Fehérvárról!

2022. február 16. 12:29

Amint azt sejteni lehetett: a halovány ősz után tavasszal elvesztett három bajnokit követően a MOL Fehérvár vezetősége megköszönte a fiatal szakember munkáját.

2022. február 16. 12:29
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A Ferencváros mellett az NB I legnagyobb költségvetéssel dolgozó együttese tavasszal mindhárom bajnoki mérkőzését elvesztette (a Puskás Akadémia ellen 0-1, a Debrecen ellen 1-2, a Budapest Honvéd ellen 1-3), így nem okozott különösebb meglepetést, hogy

A MOL Fehérvár vezetősége azonnali hatállyal, közös megegyezéssel szerződést bontott Szabics Imre vezetőedzővel valamint két segítőjével, a klub két korábbi válogatott játékosával, Juhász Rolanddal és Torghelle Sándorral.

Székesfehérváron már be is jelentették, hogy Michael Boris veszi át a szakmai munka irányítását; a német szakember még a korábbi szövetségi kapitány, Bernd Storck stábjába érkezett Magyarországra, először a korosztályos válogatottak szakmai munkáját irányította, majd az MLSZ-ből történt távozását követően az akkor NB II-es MTK vezetőedzője lett, a kék-fehérekkel az élvonalba vezényelte, majd az elmúlt idényben a 7. helyen végzett velük. A bajnokság végén távozott a Hungária körútról, majd a dán élvonalbeli Sönderyiske vezetőedzője lett, azonban a tervezett két évből alig több mint három hónapig tartott a közös munka, hiszen október végén a klub osztályozós helyen állt.   

"A legfontosabb az egység megteremtése"

A 46 éves szakember a klub honlapján tartotta meg székfoglalóját:

"Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy múltú klub vezetőedzője lehetek. Sokat egyeztettünk a klubvezetéssel a megegyzés előtt, de nem volt nehéz döntés, hiszen a Vidiről mint egy, az elmúlt években hazai és nemzetközi színtéren is sikeres klubról beszélünk. Az elmúlt időszakban is követtem a magyar bajnokságot, az Újpestnek is láttam az előző mérkőzéseit, most a legfontosabb az, hogy a vasárnapi mérkőzésig megteremtsük az egységet és megtaláljuk a kulcsot az Újpest legyőzéséhez.

de biztos vagyok benne, hogy ez a keret képes sikereket elérni"

Kíváncsiak voltunk, a Vidi korábbi legendáinak mi a véleménye az utóbbi hónapok fehérvári eseményeiről?

Csongrádi Ferenc

a Videoton UEFA Kupa-döntős csapatának középpályása

„A szurkolók már hetek óta Szabics Imre távozását követelték, és nekik mindig igazuk van!”

A legnagyobb probléma nem csak nálunk, hanem a többi NB I-es klubnál is, hogy nincs állandóság. Már a két évvel ezelőtti csapatunkhoz képest is hatalmas változások történtek, óriási a jövés-menés. Ahol az átlagnál nagyobb az állandóság, nagyobb esély van a stabilabb teljesítményekre, a jobb eredményre. Nem szeretném kritizálni Szabics Imrééket, nem is látok a kulisszák mögé, így azt sem tudom eldönteni, hogy ezzel a játékosállománnyal ez a plafon, megfelelő helyen áll-e a csapat? Bár jelenleg csak egy ponttal vezet, de a Fradi kiemelkedik a mezőnyből, a Puskás Akadémia és a Kisvárda is nagyon egységesen futballozik, első lépésként az ő szintjüket kéne elérnünk. A szurkolók már hetek óta Szabics Imre távozását követelték, és mint tudjuk, a drukkereknek mindig igazuk van. Mivel én a jó focit szeretem, elsősorban a fineszességet, a jó megoldásokat hiányoltam a csapat játékából!

Bárcsak ma lenne a MOL Fehérvárnak egy olyan gólzsákja, mint Szabó József! Fotó: MTI/Németh Ferenc
Bárcsak ma lenne a MOL Fehérvárnak egy olyan gólzsákja, mint Szabó József! Fotó: MTI/Németh Ferenc

Szabó József

a Videoton UEFA Kupa-döntős csapatának támadója

„Valami nagyon nem stimmelt!”

Ha nem is mindig ő a hibás, nem véletlenül mondják, hogy egy edzőt mindig az eredményei minősítik. Szabics Imre irányításával valami nagyon nem stimmelt, nem jöttek az eredmények. Mivel az elmúlt 10 évben mindig dobogón végzett a csapat, érett már a váltás, hiszen nem csak a játékosok, a szurkolók sem fogadták el őt. Személy szerint nekem sem volt kellemes átélni ezt a szituációt, hiszen ez a csapat egyértelműen több re hivatott annál, hogy csupán a negyedik-ötödik helyért küzdjön!

Nyitókép Nem volt egy sikersztori... Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A ló kérdez
2022. február 21. 08:03
Ebben a szezonban a 12 csapatos első osztályban 12 edzőváltás történt. A szakmai munka folyik, a kapott pénzt felelősen használják fel (nyilván).
dick52
2022. február 21. 08:03
Szerencsétlen Fehérvár.
nick89
2022. február 21. 08:03
Az játszhatott, aki letette a zsét. Itt az eredmény.
brekker
2022. február 17. 01:42
A színvonal emelkedik, az alkalmatlanok kikopnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!