Jogos volt a zártkapus büntetés? Mit vártunk az Albánia elleni meccstől? Itt a Jobbfelső: pipa első adása!

2021. október 09. 02:25

Zárt kapuk mögött fogadja ma nemzeti válogatottunk Albániát. A sorsdöntő mérkőzés.

2021. október 09. 02:25
null
Edvi László

Anglia-Rasszisták 4-0. Ezt a címet adta a szeptemberi budapesti mérkőzésről írt tudósításának egy angol sajtótermék. Ennek a találkozónak a „visszavágójára” kedden kerül sor Londonban, de azt megelőzően, szombat este Albániát fogadja válogatottunk  Budapesten.

Az üres Puskás Arénában.

A nézők nélküli mérkőzés előzménye, hogy az angolok vendégjátéka alatt többek szerint rasszista megnyilvánulások hangzottak el a nézőtérről. Az eset nagy port vert fel az angol és a magyar sajtóban egyaránt. 

A döntés igazságosságáról is vitatkozott a Mandiner szerkesztőségében a házigazda Csisztu Zsuzsa, Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Ilku Miklós, az Index főszerkesztő-helyettese és Edvi László, a Mandiner szakújságírója. 

A beszélgetés során szóba került a Tanú című film egyik ismert elszólása, Hofi Géza klasszikus története a sapkát viselő, és a sapka nélküli kisnyusziról, és az angol kapitány tárgyilagos mondata:

söprögessen mindenki a saját háza táján.

A beszélgetőtársak megvitatták, hogy mi a súlyosabb: majomhangokat utánozni a nézőtéren vagy poharakat dobálni a pályára, illik-e szivárványos zászlóval beszaladni a pályára nemzeti himnusz alatt, illetve az ellenfél kapusának a szemébe világítani.

Nagy kérdés, gyengült- e válogatottunk a nyári Európa-bajnokság óta, vagy csak akkor a nagy eufória közepette mindent színesebbnek láttunk?

Érkezik-e magyar gól a jobbfelső pipába, vagy a kapu más részébe a Wembleyben?

A vélemények különbözőek, és hogy kinek van igaza, azt csak önök tudják eldönteni! Hallgassák meg a Mandiner „Jobbfelső:pipa” című vitapodcastjának első adását! 

 

A nyitóképen: Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Ilku Miklós, az Index.hu főszerkesztő-helyettese, Csisztu Zsuzsa, a Mandiner Sport rovatvezetője, és Edvi László, a Mandiner Sport labdarúgó szakírója

 

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palika1955
2021. november 13. 19:14
Húsz idióta rohangál, mint a pók a falon egy labda után. A gólók általában puszta véletlenből történnek. Az orbán csapat nem bír el Európa leggyengébbjeivel sem. Ma is "harcolni" kell, hogy esetleg továbbjusson a gárda. Ebbe a játékba, mert nem más, dőlnek a százmilliárdok közpénzből, mert az elmebeteg kertitörpe "szereti a focit"... Rendszeresen repked el akár a világ végére is megnézni egy meccset, természetesen adófizetői közpénzből, mert a kapott fizetésből nem telhetne a diktátornak repkedni.
BossN
2021. november 03. 14:13
Csisztu egy buta bulvárceleb. Gagyi.
56október
2021. október 12. 23:17
Annyiban javítanék, hogy az Antantnak nem nemzetiségei, hanem gyarmatosítottjai voltak, gyakorlatilag nulla polgári jogokkal.
OberEnnsinnen
2021. október 12. 23:16
Ma Piara Powarnak hívják a hóhért, a segédjét pedig Jósa Bálintnak. Ők ugyanazok, mint voltak 100 éve, amikor propagandájukban a világ szemében Magyarország a népek börtöneként lett legyalázva, ezért kellett megcsonkítani, miközben az Antant-országok fényévekkel voltak brutálisabbak a nemzetiségeikkel szemben. Majd mi voltunk az utolsó csatlósai Hitlernek és a nácizmusnak, miközben mi mentettük meg a legtöbb zsidó embert a II. vh-ban, abszolút értékben és számarányosan IS. Ma pedig mi vagyunk az első rasszisták, akiket ki kell zárni a kultúrnépek sportjából, az elfajzott zsidó Piara Powar "útmutatása" alapján... Aki sosem találkozott G. Sorossal, ugyebár, mint ahogy az elődei is egytől egyig fair play gentleman módra politizáltak - de főleg RABOLTAK, RABOLNAK...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!