Szijjártó válaszolt Boris Johnson kritikáira

2021. szeptember 03. 13:27

A kettős mérce alkalmazása sem a politikában, sem a sportban nem helyes – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

2021. szeptember 03. 13:27
null

Amint arról mi is beszámoltunk, 4-0-s vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott a friss Eb-ezüstérmes angol csapat ellen csütörtök este, a Puskás Arénában. A mérkőzéssel kapcsolatban Boris Johnson úgy fogalmazott: „teljesen elfogadhatatlan, hogy az angol játékosok rasszista bántalmazásnak voltak kitéve”.

A brit miniszterelnök szavaira Szijjártó Péter reagált Brdo pri Kranjuban. Közösségi oldalára feltöltött videójában a külgazdasági és külügyminiszter leszögezte: baráti kapcsolatot ápol Boris Johnsonnal, 

ezért minden tisztelettel a miniszterelnök úr irányába mondom azt, hogy egy ilyen súlyos kérdésben a kettős mércétől el kellene tekinteni”.

Szijjártó ismét emlékeztetett arra, hogyan viselkedtek az angol szurkolók az olaszokkal szemben az Európa Bajnokságon. „Az olasz himnuszt nem is lehetett hallani, úgy fütyültek az angol szurkolók” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

 
Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fila2020
2021. szeptember 04. 07:10
Az igazi cél ezzel a műbalhéval Orbán népszerűségének csökkentése. A FIFA döntése már a mérkőzés megkezdése előtt megvolt, néhány nap múlva nyílvánosságra hozzák. Orbánt össze akarják mosni az ultrákkal, hogy a csendes többségnek hajtogathassák, hogy lám lám ide vezet a FIDESZ politikája, mert az eredményeket nehéz lenne vitatni.
Marcus Gravius
2021. szeptember 04. 05:53
"Nincs lelkiismeret furdalasom mert feher vagyok. Nincs lelkiismeret furdalasom mert hetero vagyok. Nincs lelkiismeret furdalasom mert genetikai zsakutcanak tartom a homokosokat. Nincs lelkiismeret furdalasom mert katolikus vagyok. Akkor dinoszaurusz vagyok???? Boldogan maradok dino!!!!!" Ez a remek komment sajnos nem tőlem származik(nso) , de olyan jó, hogy mindenhova bemásolom!
neociprióta
2021. szeptember 04. 04:26
kakadupeti következő térdreesése a magyar-orosz gázártárgyalások időpontjával lesz összefüggésben.....nem kell sokáig várnunk erre a gesztusra.....LO)L
-Zsolt-
2021. szeptember 04. 02:02
Pedig a populista Boris bohóc is szépen belehergelte a britteket a brexit-es népszavazásba. A magyar kormány csak tanul tőle, és követi. Az a szerencsétlen térdelés meg már annyira túl van lihegve, hogy lassan Trianonnal kerül egy szintre a magyarok ellen elkövetett bűnök sorában. Hogy miért, az rejtély. Mert a főnök megmondta az axiómát, hogy a magyar ember mikor térdelhet, és ezt a brittek is tartsák be? Kezd nevetségessé válni ez a térdeplés paranoia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!