Hatalmasat küzdött, de kikapott a magyar női kézilabda-válogatott Norvégiától

2021. augusztus 04. 07:07

Közel voltunk a csodához, de végül 26-22-re nyertek a skandinávok.

2021. augusztus 04. 07:07
null

A csodával határos továbbjutást követően újabb lehetetlennek tűnő küldetés várt a magyar női kézilabda-válogatottra: a toronymagas esélyes norvég csapat ellen kellett pályára lépni a legjobb négy közé jutásért.

A több kulcsemberét – Szucsánszkit, Kovacsicsot, Janurikot – elveszítő Elek-csapat remekül kezdte a mérkőzést, 6-3-ra elhúztak. A mentálisan is nagyon erős skandinávok azonban nem zavarodtak meg, pár perc alatt egy 7-0-s sorozattal átvette a vezetést. A félidő végéig sikerült tartani a szoros állást, sőt, az utolsó másodpercekben az egyenlítésért támadtunk, azonban ehelyett a norvégok szereztek utolsó másodperces gólt: 12-10 az első harminc perc végén a norvégoknak.

A második félidő aztán álomszerűen kezdődött, a fantasztikus védelmünknek és a lerohanásgóljainknak(!) köszönhetően sikerült előbb egyenlíteni, majd a vezetést is átvették Háfráék.

A kétgólos magyar előnyt persze hamar ledolgozták a norvégok, de így is döntetlennel fordultunk az utolsó bő tíz percre.

Az 53. percre azonban sikerült kégólos előnyre szert tenni a skandinávoknak, így hét perccel a vége előtt nehéz helyzetbe került a magyar válogatott, és innen már nem sikerült visszajönni.

Mindenesetre hatalmas küzdelemben sikerült egy szoros meccset játszani az abszolút esélyes norvégokkal. A vége 26-22 oda.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
j.lukacs
2021. augusztus 04. 15:21
Jujjj, most összehúzom magam, ekkora tekintély előtt! Azt mivel magyarázza méltóságod, hogy a világbajnok hollandokat, most alázták meg tízzel? A holland is egy igénytelen nemzet?
gyaloggos
2021. augusztus 04. 12:01
Tomorival kapcsolatban: Ő ezt tudja, ennyit tud! Úgy gondoltam, gondolom, hogy Tomorit kevés lehetőséget kapott a válogatottban .
gyaloggos
2021. augusztus 04. 11:58
JÓL van ez így! A JÖVŐ csapata ez a mostani. NEM lepődnék meg, ha az oroszok megvernék ezt a norvég válogatottat! SŐT!
tuapse
2021. augusztus 04. 11:32
Jó meccs volt! Óriásit fejlődtek a lányok az olimpia kezdetéhez képest. Legközelebb jobb lesz :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!