Ferencváros – Young Boys 2-3!

2021. augusztus 24. 20:20

A magyar bajnok kettős vereséget szenvedett svájci riválisától, így az Európa Liga főtábláján folytathatja. Élő tudósításunk és összefoglalónk a mérkőzésről.

2021. augusztus 24. 20:20
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Mint ismert, a zöld-fehérek 3-2-es vereséget szenvedtek a magyar szurkoló számára egyébként is gyászos emlékű Wankdorf Stadionban (az 1954-es világbajnokság döntőjében itt szenvedett 3:2-es vereséget az Aranycsapat), azt most hagyjuk, hogy lett volna esély jobb eredmény elérésére is – gondoljunk csak Myrto Uzuni kihagyott büntetőjére.

A lényeg, a tét nem kevesebb mint 5,5 milliárd forintnak megfelelő euró,

ennyit kap ugyanis az a csapat, amely győztesen kerül ki e párharcból, és bejut a Bajnokok Ligája főtáblájára. (Viszonyításképpen: a múlt heti sajtóbeszélgetésen Kubatov Gábor elnök elárulta: a Ferencváros éves költségvetése valamivel több, mint 20 millió euró, hozzávetőlegesen 7,5 milliárd forint.)

Már nem számít az idegenben lőtt gól 

Gyorsan említsük meg: e szezontól már nem számít az idegenben lőtt gól, tehát a Fradi csak abban az esetben jut tovább 90 perc alatt, ha legalább két góllal győzi le svájci riválisát; ha csak egyetlen találattal kerekedik felül, automatikusan kétszer 15 perc hosszabbítás következik

A mérkőzés játékvezetője régi ismerősünk, az orosz Szergej Karaszjov; a 42 éves sportember vezette a 2016-os Európa-bajnokságon az Izland – Magyarország csoportmérkőzést (máig vitatott büntetőt ítélt ellenünk – hol volt ekkor még a VAR?...) valamint az Euro 2020-on is találkozhattunk vele, hiszen ő fújta a sípot a Németország – Magyarország találkozón is.

A két csapat összeállítása:

Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic – Somália, Laidouni, Zachariassen – Uzuni, Boli, R. Mmaee. Vezetőedző: Peter Stöger
 

Young Boys: Von Ballmoos – Maceiras, M. Camara, Zesiger, U. Garcia – Fassnacht, Sierro, C. Martins, Ngamaleu – Elia, Siebatcheu. Vezetőedző: David Wagner

Szurkoljunk együtt, kezdődjön az összecsapás - már fel is csendült a Bajnokok Ligája himnusza!

Ezt követően a 22 ezres publikum a magyar himnuszt is elénekli.

1. perc

A Young Boys kezdi a mérkőzést

Az első támadást a Fradi vezeti, sajnos kicsi a pálya, kirúgás.

4. perc

Az első veszélyes lövés a vendégeké: Ngamaleu lövését Dibusz szögletre tenyereli.

Sajnos a sarokrúgás eredményes: Zesiger tökéletes fejest küld a jobb sarokba.

11. perc 

Az első biztató ferencvárosi támadás: Wingo beadását Ryan Mmaee fejeli fölé.

13. perc

Uzuni szabadrúgásból ível be, Zachariassen fejese Von Ballmoos könnyű zsákmánya lesz.

18. perc 

Megvan az egyenlítés!

Civic bal oldali beadását a lehető legjobb helyre üti ki a Young Boys kapusa, hiszen a behúzódó Henry Wingo könnyedén megszerzi első gólját a Ferencvárosban. A lehető legjobbkor!

23. perc

Hátvédek főszerepben: ezúttal az előre húzódó Macerias megállíthatatlan, 20 méterről spiccellő, a labda a jobb kapufa éléről pattan az alapvonalon túlra.

27. perc

Mi is tudunk szögletből góóóóólt szerezni! Uzuni beadását Ryan Mmaee fejeli mintaszerűen a kapuba. 

 

Fotó: MTI/Illyés Tibor
Fotó: MTI/Illyés Tibor

30. perc

Megvan az első sárga lap: Martins felrúgásáért kapja Zachariassen.

37. perc

Eddig 50-50 százalék a labdabirtoklás, hat svájci kísérlettel szemben négy ferencvárosi, de a lényeg: a magyar bajnok vezet. Már csak egy gól kell a Bajnokok Ligája főtáblájához!

40. perc

Fassnacht veszélyes fejese fölé száll. 

20.677 szurkoló izgulja végig a helyszínen az összecsapást. Elkél a segítségük!

Egy perc a hosszabbítás.

Szünet.

53. perc

Nem nagy öröm: ebben a játékrészben a Young Boys játszik támadóbb szellemben, a Fradi játékának még nincs igazán ritmusa, kicsit beszorulnak a hazaiak.

55. perc.

Meg is van a böjtje, egyenlít a svájci bajnok: Christian Fassnacht egyedül maradt egy beadást követően a 16-oson belül, és ő az ilyen helyzetet nem szokta kihagyni.

 

Fotó: Illyés Tibor/MTI
Fotó: Illyés Tibor/MTI

58. perc

Karaszjov spori egy ítélete után Aissa Laidouni földhöz vágja a labdát, villan a mérkőzés második sárga lapja.

63. perc

Mozgalmas perc! A találkozó első cseréje: Sierro helyett Aebischer játszik, rögtön ezután - egy kiugrást követően - Ngamaleu emeli a labdát a bal kapufára, majd az előbb sárga lapot kapó Laidouni elkésve csúszik be a frissen beállt Aebischernek, megkapja második sárga lapját, megfogyatkozik a Ferencváros. De gondolkozzunk pozitívan: az első mérkőzést is az emberhátrányba kerülő csapat nyerte! 

66. perc

Martins törli képen Zachariassent, jogos sárga, de megint megfeledkezünk magunkról: a reklamáló Kovacevic is begyűjt egy figyelmeztetést.

70. perc

Ajjajjj! Wingo rúgja föl a 16-oson belül Ngamaleut, jogos a büntető...

Közben Boli helyett Zubkov áll be.

72. perc

Siebatcheu büntetőjét kivééédi Dibusz Dénes! Mi más ne adjon önbizalmat a magyar bajnoknak, ha nem egy ilyen fordulat?!

75. perc

Az utolsó negyedóra kezdődik. Bírja-e majd erővel az FTC? Bírni kell! Zachariassen helyett Loncar bizonyíthat.

78. perc

Civic veszélyes szabadrúgását kiüti a Young Boys kapusa.

81. perc

Ryan Mmaee is besárgul ellenfele visszahúzásáért. Ez is jogos.

85. perc

Frissítenek a vendégek:Elia helyett Lauper, Siebatcheu helyett a dallamos nevű Mambimbi játszik.

86. perc

Somália helyett Róbert Mak a Fradinál. 

88. perc

S ha már beállt a szlovák válogatott támadó, villan egyet: életveszélyes beadását nagy bravúrral fogja Von Ballmoos.

90. perc

Az utolsó szöglet? Na, lássuk! Semmi...

4 perc a hosszabbítás!

93. perc

És itt a kegyelemdöfés: a csereként beállt 20 éves Mambimbi kitűnő labdát kap Ngamaleutól, és a hosszú sarokba csavar. 

Ferencváros - Young Boys 2-3!  

S ez is a végeredmény, a Ferencváros az Európa Liga főtábláján folytathatja.

Megható kép: a pityergő Myrto Uzunit Peter Ströger vezetőedző vigasztalja. 

***

Rengeteg váratlan fordulatot hozott ez a dupla párharc, és bármilyen fájó kimondani, ezt a csatát az első mérkőzésen bukta el a Fradi, hiszen Bernben a magyar bajnok szerzett vezetést, döntetlen állásnál Myrto Uzuni büntetőt hibázott, az ellenfél megfogyatkozott, mégis a Young Boys előnyével zárult a mérkőzés. Budapesten az első negyedóráért kár volt, de remek fél óra után előnnyel zárta ezt a játékrészt a Ferencváros. A második félidőben érthetetlen módon az öltözőben maradt a magyar bajnok, egyáltalán nem volt meglepő a Young Boys egyenlített. Sajnos Laidouni jogos kiállításával tovább fogyott a remény, a Fradi becsülettel próbálkozott, de a kapu előtt elfogyott az erő, Felix Mambimbi találata pedig már csak valóban kegyelemdöfés volt.

Nyilván a nagy álom az ismételt Bajnokok Ligája-főtábla szereplés volt, de elkeseredésre semmi ok, az Európa Ligában is lehet nagyot alkotni - mondjuk egy továbbjutással!

Az Európa Liga csoportbeosztását pénteken 12 órakor tartják Isztambulban.  

Nyitókép: Franck Boli gólöröme - sok ilyen jelenetre lett volna szükség a visszavágón is! Fotó: MTI/EPA/Keystone Alessandro Della Valle

 

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2021. szeptember 06. 03:21
... höhöhö ... fujjjjj, rohatt Ángyánista! Méghogy csak az helyi Gazda/paraszt, akinek legalább egy felmenője nyugszik a falu temetőjében.... Akkor Rogántonyó minek árulta volna kínaiaknak a Hazaffyságot? Csak a lóvéért? Ja, igen...
Mátyás01
2021. szeptember 06. 03:17
A mai focinak lassan semmi értelme. A magyar válogatottban csak magyar játszhasson, a ferencvárosban meg csak ferencvárosi. Hetedíziglen. :)
zakar zoltán béla
2021. szeptember 06. 03:17
1 magyar a pályán a MAGYAR LEGMAGYARABB CSAPATBAN! Nem néztem! A megyei 3. jobb!
Lauder Stenonis..
2021. szeptember 06. 03:17
A Fradi kezdőcsapata bizonyítja a magyar labdarúgó akadémiai rendszer hatékonyságát. Ceterum autem censeo 0rbán Viktor hazaáruló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!