Bronzérmes a női vízilabda-válogatott

2021. augusztus 07. 07:46

A magyar női vízilabda-válogatott bronzérmet nyert a tokiói olimpián: Bíró Attila együttese a szombati helyosztón 11-9-re győzte le az orosz csapatot.

2021. augusztus 07. 07:46
null

A magyar női vízilabda-válogatott sorozatban a negyedik olimpián játszott a bronzéremért,és első alkalommal sikerült is megszerezni, miután 11–9-re legyőzte az orosz válogatottat, amellyel első mérkőzésén 10-10-es döntetlent játszott  Bíró Attila szövetségi kapitány együttese. A női válogatott a legutóbbi három olimpián mindig a negyedik helyen végzett, Rióban az oroszoktól kapott ki a bronzmeccsen.

A magyar csapat hozta el a ráúszásnál a labdát – eddig az ilyen párharcok 96 százalékát megnyerte a játékokon – és az első támadásból Rybanska révén meg is szerezte a vezetést. Glizina egyenlített, Vahitova emberelőnyös gólját követően pedig Keszthelyi megpattanó lövése talált utat a hálóba. Illés fórban a kapufára lőtt, majd mindkét oldalon kimaradtak az emberelőnyös helyzetek (2-2).

A második negyedben Garda ismét Bíró Attila együttesét juttatta vezetéshez, sőt, mivel az oroszok két fórt is elpuskáztak, Vályi góljával kétgólos lett az előny. Szimanovics szépített, amire Keszthelyi válaszolt. Vályi értékesítette az újabb fórt, így már három volt a különbség, ami maradt is egy Szimanovics-Szücs gólváltást követően, de a játékrész vége előtt Glizina faragott a hátrányból (7-5). 

A harmadik szakaszt Prokofjeva ötméteresből szerzett gólja nyitotta, majd ugyanő ejtett a kapuba a kihagyott magyar helyzetek után. Szerzsantova fórból volt eredményes, így a háromgólos előnyből egygólos hátrány lett. A negyed magyar gól nélkül zárult (7-8). 

Az utolsó játékrész elején Vályi egyenlített, aztán Gurisatti fórból visszavette a vezetést. Nem sokáig, mert Timofejeva jól fejezett be egy előnyös szituációt. Hasonló helyzetből Illés talált be Bíró Attila időkérése után. Már egy percen belül a magyar válogatott támadhatott és a kapitány ismét időt kért. Az akciót nem sikerült végigvinni, de nem sokkal később Magyari Alda előbb védett, majd az üres kapuba lőtt, mivel az orosz kapus előreúszott támadni (11-9).

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lion
2021. augusztus 07. 11:20
Szépet javítottak a lányok, gratulálok!
anegy_
2021. augusztus 07. 10:11
A betyárját! Ezt a győzelmet is többször meg kell néznem!!!!!!! A HŐS MAGYAR LÁNYOK-ról szól ez az Olimpia!!!!! Ez az igazi adrenalin a népnek.
Sanci99
2021. augusztus 07. 08:54
Gratulalok Holgyek!Szep volt Csajok! Remeljuk hogy most mar megtort a jeg es tobb erem kovetkezik. Hajra Magyarorszag! Udvozlettel Azsiabol.
Crataegus monogyna
2021. augusztus 07. 08:47
Kemény meccs volt! Nagyon jó, hogy a lányok nem zuhantak össze a 7-4-es előny leadása után. Az a befejezés meg elképesztő! Gratulálunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!