Hibázott a BBC kommentátora? – nőként hivatkozott egy női kategóriában induló sportolóra

2021. augusztus 02. 18:24

Ezek után a kommentátort heves kritikák érték, mivel az említett sportoló magát nem nélküliként azonosítja.

2021. augusztus 02. 18:24
null

Az idei olimpia egyik újdonsága volt a görgeszkázás beemelése az olimpiai sportok közé – írta meg a Danube Institute. Természetesen ezt a versenyszámot is férfi és női kategóriára osztották. A probléma abból keletkezett, hogy az Egyesült Államok „sztárja”, Alana Smith hiába a nők között indult, de magát nem nélkülinek azonosítja, amit a BBC kommentátora vélhetőleg nem tudott, s konstans „she”-ként hivatkozott rá, gondolván, hogy bizonyára nő az illető, ha már a nők között versenyzik.

A világhírű csatorna kommentátorait heves kritikák érték ennek hatására, de szerencsére az beszédes, hogy a külföldi kritikákat megíró hírekre a különböző közösségi média felületeken csaknem ötször annyi nevető reakció érkezett mint bármi más...

Nyitókép: Twitter

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2021. augusztus 03. 12:01
A magyar M1 átveszi az ismétlést?
héttörpe
2021. augusztus 03. 09:14
egyébként ezekre a lényekre angolban totál passzol a they megszólítás, mivel tuti, hogy nincsenek egyedül a fejükben.
Csigorin
2021. augusztus 03. 08:41
ha nok kozott indult, azzal o azonositotta onmagat nokent. az angolban meg van ugye he es she. mit kellett volna mondani ra? it? akkor meg azon akadnak ki..
Syr Wullam
2021. augusztus 03. 07:09
Szegény kommentátor. Amúgy ránézésre fasztuggyamiez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!