Megbüntette az UEFA az angol szövetséget az angol-dán elődöntő miatt

2021. július 10. 13:56

Az Angol Labdarúgó Szövetséget 30 ezer euróra büntették.

2021. július 10. 13:56
null

Az UEFA ellenőrző, etikai és fegyelmi testületének (CEDB) szombati indoklása szerint a londoni Wembley Stadionban rendezett mérkőzés előtt az angol szurkolók egy része bekiabálásokkal megzavarta a dán himnuszt, a meccs alatt pirotechnikai eszközöket használtak, illetve lézerfénnyel zavarták meg Kasper Schmeichelt (ld. a videóban). A dán kapus ennek ellenére kivédte Harry Kane büntetőjét a hosszabbításban, a kipattanót viszont már gólra váltotta a Tottenham Hotspur csatára, aki ezzel eldöntötte a meccset (2-1). 

Az angolok az olaszokkal találkoznak a vasárnap 21 órakor kezdődő döntőben, szintén a Wembleyben. Az UEFA pénteken 100 ezer euróra és három zárt kapus UEFA-rendezésű mérkőzésre büntette a magyar szövetséget, a magyar szurkolói megnyilvánulások miatt. A harmadik mérkőzésre szóló büntetést az európai szövetség két évre felfüggesztette.

(MTI)

Nyitókép: Catherine Ivill / POOL / AFP

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bajai
2021. július 11. 06:06
Nem kell siránkozni. A mérleg, gondolom, így is pozitív. A diszkrimináció pedig külső tényező, mint műkorcsolyában az elfogult pontozás.
zoles
2021. július 10. 21:29
30 ezer euró....? úha! Ez aztán a komoly büntetés. A németeket mennyire fogják? Semennyire, mert ott buzi lobogót lobogtattak, azt meg nem hogy lehet még javasolt is..?
mucsay
2021. július 10. 18:28
úgy hallom az olaszok is térdelni fognak a döntőn.
pitypang1125
2021. július 10. 17:47
Azért azon most elgondolkodtam egy kicsit, ha a zártkapus meccset megrendezve, mi lenne ha tiltakozásul nem vonulnának a Magyar játékosok a pályára, vagy csak üres stadionban játszanák le, nem adnának el jegyet a vendég szúrkolóknak sem. Ez a pofátlanság teteje. Úgy akkor ki lennének egyenlítve a viszonyok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!