Magyaroknak szurkol a világ legforgalmasabb kereszteződése Tokióban

2021. július 25. 08:03

Tokió egyik legforgalmasabb pontján egy óriáskivetítőn népszerűsítik a magyar sportolókat és sportsikereket.

2021. július 25. 08:03
null

Magyarország tokiói nagykövetsége a Magyar Olimpiai Bizottsággal közös projektjében a magyar sportolókra és sportsikerekre hívja fel a figyelmet Tokió egyik legismertebb pontján. A sibujai (Shibuya) kereszteződésben a legforgalmasabb napokon több százezren is megfordulnak, alkalmanként akár 3 ezer ember is átkel a zöld jelzésnél.

A helyszínen kiemelt szerepet kapnak a kereszteződés oldalán álló épületek homlokzatán elhelyezett kivetítők. Az egyik legnagyobb felületen reggel 9 és este 8 óra között óránként többször jelenik meg a magyar olimpiai csapat üzenete. A 15 másodperces összeállítás magyar olimpikonokkal illusztrálja az olimpiai mozgalom legfontosabb üzeneteit magyar és japán nyelven.

A nagykövetség és a MOB együttműködésében megvalósult projekt célja, hogy a járványhelyzet miatt szigorú intézkedésekkel megrendezett olimpia ideje alatt Japánban és világszerte még többen ismerjék meg Magyarországot, és még többen szurkoljanak a magyar sportsikerekért. 

(MTI)

Nyitókép: Hungary In Japan

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepcze
2021. július 25. 17:41
Már hallani vélem az ajvékot, hogy ebből a pénzből hány kilométer biciklisávot lehetett volna felfesteni.
MayorAnna
2021. július 25. 09:15
JAPÁN - MAGYAR HATÁRT!
Vermacska
2021. július 25. 09:07
@pierre: Húzz haza a saját hazádba, ha létezik egyáltalán olyan!
Pierre
2021. július 25. 08:56
egy nemzet (ahogy egy ember) mentális betegségét megmutatja, hogy mennyire van elfoglalva saját magával, állandósult önigazolással, azzal, hogy mások mit gondolnak róla. Ez a kisebbségi komplexus jele, ami súlyosabb esetben átcsap az ellenkező irányba, amikor beképzeltséggel, kivagyisággal, sőt, akár kiválasztottság tudattal próbálja ellensúlyozni komplexusát. Ez gyakran mások, a másmilyenek gyalázásához vezet. Ez a súlyos mentális betegség adja a (szélső)jobboldal számára a közös nevezőt, lényegében ezt a betegséget nevezi a beteg csoport magyarságnak. Szerinte aki nem ilyen, az nem magyar. Mentálisan egészséges nemzet (ahogy egyén is) nem keresi kétségbeesetten az önigazolást, érdeklődő a világ sokfélesége iránt, könnyedén elismeréssel tekint önmagától különböző dolgokra. Nem érzi fenyegetésnek ezt saját integritására, mivel az kellő szilárdságú. A mentálisan betegek az egészségesebbeket önfeladónak látják a beteg perspektívájukból. Nem értik a saját, frusztrációikból szőtt ketrecükön kívüli világot. Szerintük aki nem küzd a beteg számára létfontosságú önigazolásért, nem vesz részt a kollektív önbecsapásban, az nem magyar, hazaáruló, stb. A mentálisan beteg nemzet (ahogy ember) sporthoz való viszonyát is a betegsége határozza meg. A sportsikerekből is csak saját nagyságát, különb mivoltát igyekszik levezetni. Olyan, mint egy drogos, kétségbeesetten szomjazza az önigazolást, önbecsapást elősegítő momentumokat, pl. a sportsikereket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!