Albán mesterhármassal nyert Koszovóban a Fradi

2021. július 13. 21:35

A magyar bajnok a következő körben a litván Zalgiris együttesével játszik.

2021. július 13. 21:35
null

Kedden folytatódtak a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezői. Ezen a héten az első kör visszavágóira kerül(t) sor, ahol a magyar bajnok Ferencváros 3-0-s előnyről várta az FC Pristhina elleni idegenbeli meccset. 

Az előző idényben csoportkörös zöld-fehérek egy magyarral, Dibusz Dénessel álltak fel a koszovói bajnok stadionjában – ahol bár a szabályok szerint lehettek volna nézők, de a klubvezetés döntése értelmében üres lelátók várták a csapatokat.

A Fradi továbbjutása – a következő körben a litván Zalgiris vagy az északír Linfield jöhetett Peter Stögeréknek – nem látszott veszélyben forogni a meccs előtt, de a későbbi kiemelt státusz és a koefficiens-pontok javítása miatt fontos lett volna győzni a koszovói fővárosban.

Ennek ellenére a hazaiak kezdtek veszélyesebben, a magyar bajnok a 20. perc környékén jutott el először Nika kapujáig. Az első félidőben mindazonáltal nem esett gól, a második játékrész elején pedig a Fradi talált be, így végleg eldőlni látszott a párharc.

Azonban ez sem szegte kedvét a lelkesen játszó albán csapatnak, amelynek sikerült az egyenlítés. Úgy tűnik azonban, hogy a Pristhina a Ferencváros-szintű ellenfelek ellen nagyjából 70-80 percig bírja erővel: a budapesti mérkőzéshez hasonlóan itt is elfáradtak, és a végjátékban további két gólt kaptak. A meccs összes fradista gólját az albán Myrto Uzuni szerezte, aki tehát így mesterhármast ért el. Pristhina-Ferencváros 1-3.

A jövőbeli ellenfél még nem hivatalos, de az első meccsen 3-1-re győző Zalgiris jelen pillanatban 2-0-ra vezet az északír Linfield otthonában.

Frissítés: a litvánok jutottak tovább.

Nyitókép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
neeskens
2021. július 14. 13:23
Szegény Albert Flóri, Dalnoki Jenő, Simon Tibi meg a régi Fradisták forognak a sírjukban. Engem nem érdekel, hány külföldi van az Arsenalban, a Slavia Prágában, meg a Dinamo Zárábban miért van 7-8 cseh meg horvát a kezdőben? Magyarázza már meg nekem valaki, hogy segíti ez a magyar futballt? Magyar srácok, mint Schafer, Varga Kevin, Schön simán megállják a helyüket a válogatottban sztárklubok ellen, de a Fradinak egyik sem kell. Szánthó Regő 10 gólt rúgott tavaly kölcsönben Zalaegerszegen, de szóba se jön a Fradinál. Nézze aki akarja ezt, de 4 albánra, 3 ukránra, 2 feketére, meg egy szlovákra én nem vagyok kíváncsi.
zakar zoltán béla
2021. július 14. 10:16
Hány magyar volt a legmagyarabbak között a pályán???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gullwing
2021. július 14. 07:53
Már többször elmondtam leírtam a nyávogoknak, egy klubcsapat nem a válogatott. Amióta van foci azóta vannak légiósok. 2019-es Európa-liga-döntő: Chelsea (Anglia) 4–1 Arsenal (Anglia) a kezdő csapatokban csak az ágyúsoknál volt egy angol a többi 21 légiós volt.
még fokozza
2021. július 14. 07:01
A focistáknak nincs hazájuk. A focisták zsoldosok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!