A tizenkilenc éves hegyikerékpáros Vas Kata Blanka negyedik lett az olimpián

2021. július 27. 09:33

Klasszisokat megelőzve, minden idők legjobb magyar olimpiai eredményét érte el hegyikerékpározásban Vas Kata Blanka a tokiói olimpia keddi versenyén.

2021. július 27. 09:33
null

A Telex beszámolója szerint Vas Kata Blanka remekül kapta el a rajtot, nem ragadt be a mezőnybe, és egy darabig harmadik helyen tekert, azonban nem sokkal később bukott, és néhány pozíciót vesztett. Az első ellenőrzési ponthoz így is tizedikként ért oda.

A folytatásban is az élmezőnyben maradt, miközben az egyik emelkedő alaposan meggyötörte a versenyzőket, a sár miatt szinte mindenkinek le kellett szállnia a bringáról. Vas itt tudott előzni, és feljebb jönni, a következő ellenőrzési pontnál már a nyolcadik helyen állt.

A hegyi kerékpárosok versenye egy meglehetősen hosszú futam, úgyhogy szétszabdalódott a mezőny, Vas viszont tartani tudta helyét az első tízben, miközben az élen közel egyperces előnnyel tekert a svájci Jolanda Neff.

A harmadik körben az élmezőnyhöz tartozó Ferrand Prevot-nak sokadjára akadtak problémái, így a magyar bringás feljebb tudott lépni, sőt, a negyedik kört már a hatodik helyen kezdte meg.

Azonban itt még nem volt vége, mert az ötödik körre a negyedik helyre jött előre a tizenkilenc éves magyar versenyző, óriási teljesítmény volt, mert több nagy nevet előzött ekkor már a mezőnyben.

A mögötte haladó Tholland Anne Terpstrát egyre jobban sikerült leszakítania, és bár az elől haladó svájci hármast nem volt esélye megszorítania, de az olimpiai negyedik hely így is hatalmas bravúr. Az aranyérmet a svájci Jolanda Neff vitte el két másik svájci bringás előtt.

Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lion
2021. július 27. 19:27
A nap híre. Sok sikert a továbbiakban! :)
dick52
2021. július 27. 12:56
Nagy vagy kislány! Gratulálok!
ittésmost
2021. július 27. 11:39
Szívből gratulálunk!
Zaajan
2021. július 27. 11:12
Büszkék vagyunk rád!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!