Orbán Viktor megköszönte Görbicz Anita teljesítményét

2021. június 04. 17:46

„Semper fidelis!” – írta a magyar kormányfő.

2021. június 04. 17:46
null

„Semper fidelis! Mindent köszönünk, Anita!” – üzente a magyar kormányfő közösségi oldalán.

Görbicz Anita 2002 és 2017 között 233 mérkőzésen lépett pályára nemzeti színekben és 1111 gólt lőtt, világbajnoki ezüst- és bronzérmes, kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes. A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) visszavonultatta a női válogatott 13-as mezszámát, amelyben Görbicz Anita szerepelt.

Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VeJoLa
2021. június 06. 09:39
Csak nehogy őt is elkezdje befeketíteni a szivárvány, mint Karikót, mert mindnyájunk miniszterelnöke megköszönte mindnyájunk Görbicz Anitájának a pályafutása során mindnyájunknak szerzett örömöt!
Tiszafa
2021. június 05. 16:00
Világbajnoki döntő utolsó 3-4 támadását mind, kivétel nélkül mind ő rontotta el! A legvégén (videó 13:44-nél) az ő kezéből csak úgy, odaütés nélkül simán kiesett a labda. Ha nem ront el minden támadást az utolsó 3 percben, ha nem ejti ki a labdát fakezű módra az utolsó néhány másodbercben, akkor Magyarország világbajnok. De ő, igen ő Görbicz Anita mindent elidegeskedett, mindent elkapkodott. Tudom, hogy akkor még nem ő volt a válogatott vezére, de a végén minden támadásunk nála akadt el. https://www.origo.hu/sport/csapat/20191111-noi-kezilabda-vb-donto-2003-magyarorszag-franciaorszag-zagrab.html A mostani győri BL-t szintén ő baszta el, nem tudta bedobni az utolsó pillanatban a 7 méterest. Így a Győr nem döntőt játszott (amit könnyen nyerhetett is volna), hanem harmadik lett. Köszönöm Anita, hogy végre nem idegesítesz tovább! A sorsdöntő pillanatokban rendre felsült. Hiába az egyéb valóban sok jó eredmény, ő sohasem volt igazán nagy klasszis. Csak jó a statisztikai átlaga. A fociban se az a nagy csatár, aki 8:0-ás meccsen rúg hármat, hanem aki a döntő csatában azt az egy helyzetét biztosan értékesíti ami adódik, s amivel nyer is a csapat 1:0-ra.
istvanpeter
2021. június 05. 11:45
Tényleg nagyon szép pálya és még csodálatosabb teljesítmény. További sok sikert és jó egészséget Anita.
u.cserkész
2021. június 05. 11:37
Győrben voltunk kézilabda meccsen, vagy 12-14 éve, az akkor 13 éves kislány unokámmal. Szerette a kézilabdát és külön a győri lányokat. A meccs után mondja, hogy keressük meg Görbiczéket és kérjünk autogramot. Megtaláltuk a lányokat, s egy kemény, de győztes meccs után, izzadtan, kócosan, fáradtan, vidáman fényképezkedtek az unokámmal. Görbicz, akkor még Tomori és több játékos. Talán ez az emberi hozzáállás is jót tette a teljesiményüknek. Unokámnak nagy élmény volt, én pedig azóta is győri drukker vagyok. Még, ha manapság sok is a külföldi játékosuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!