Hősiesen helytálltunk, Németország - Magyarország 2 - 2

2021. június 23. 20:18

A mérkőzés véget ért. Magyarország kiváló teljesítményt nyújtott, de a halálcsoportban ez sem volt elég a továbbjutásra.

2021. június 23. 20:18
null

Nem sokon múlt, hogy a világbajnok Franciaország után a négyszeres világbajnok ellen is megismételjük a csodát. Szalai Ádám révén mi szereztünk vezetést, utána remekül védekeztünk, majd jött egy kapushiba, és a németek kiegyenlítettek. Ám jött az újabb fordulat: rögtön a középkezdés után újra vezetést szereztünk, de sajnos nem bírtunk a német cserékkel és nyomással, a hazaiak öt perccel a vége előtt kiegyenlítettek. 

Szégyenkezésre semmi ok, hiszen a magyar válogatott az Európa-bajnokság egyik legkellemesebb meglepetését okozta azzal, hogy a halálcsoportban az Európa-bajnok és Nemzetek Ligája-győztes Portugália ellen a 84. percig helytállt, a világbajnok Franciaország ellen bravúros döntetlent értünk el, míg a németek hálát adhattak az égieknek, hogy kiegyenlítettek ellenünk. Csak így tovább!   

***

A mérkőzés véget ért.

90. perc Jelzésértékű: a németek húzzák az időt ellenünk...

88. perc Kockáztatunk: Fiola Attila helyett Nikolics Nemanja és Kleinheisler László helyett Lovrencsics Gergő a pályán.

85. perc Addig, addig pattog a labda a magyar tizenhatoson belül, amíg Goretzka elé kerül, aki kíméletlenül a kapunkba vágja. Németország - Magyarország 2-2. 

82. perc Szalai Ádám helyett Varga Kevin érkezik a magyar csapatba. 

79. perc Szerencsére erőtlen német támadások, Thomas Müller a háló tetejére fejel - ennyi...

74. perc Thomas Müller kilövi Fiolát, közben Sallai Roland helyett Schön Szabolcs érkezik, reméljük, most már egy szabályos gólt is szerez.

Németország - Magyarország 1-2!!!

67. perc Ilyen a világon nincs! A középkezdés után rögtön megszerezzük a vezetést. Szalai Ádám remekül ugratja ki Schäfert, aki testi épségét sem féltve fejel Neuer kapujába!

66. perc Németország kiegyenlít: sajnos Gulácsi rosszul jön ki, Havertz fejel az üres kapuba. Németország - Magyarország 1-1.

Közben Portugália kiegyenlít Franciaország ellen, 2-2.

64. perc Szalai Ádám is besárgul. 

61. perc Fiola beindult, Sané csak kezezéssel tudja megállítani, sárga lap! Sallai Roland szabadrúgása az oldalsó kapufáról pattan ki. 

59. perc Kleinheisler szabadrúgása után Neuer öklöz, Nego eltöri a labdát, Fiola nem éri el, de legalább magyar kísérlet volt. Az ellentámadás végén Havertz elől ment bravúrosan Orbán. A német szögletből nem lett semmi, a hazai közönség füttykoncertbe kezd.

55. perc Schäfer és Gündogan egy szabadrúgás után összefejel, az orvosi csapatok versenyt futnak - ezt a párharcot is mi nyerjük!

Közben Benzema megszerezte a vezetést Franciaországnak (2-1), ezzel Magyarország továbbjutásra áll, a csoport kiesője az Európa-bajnok Portugália.

47. perc Gnabry, majd Sané próbálkozik, de a magyar védelem magabiztosan áll a lábán.

Elkezdődött a második félidő!

***

Közben Budapesten az első félidő végén Franciaország Kylian Mbappé góljával egyenlített, Portugália - Franciaország 1-1.

Vége az első félidőnek, a magyar válogatott megérdemelten vezet 1:0-ra és továbbjutásra áll!

45. perc Sané, majd Havertz próbálkozik lövéssel, utóbbi érje be annyival, hogy már nyert egy Bajnokok Ligáját. Ne akarjon már a csoportból is tovább jutni! 

38. perc Nagy Ádám és Kleinheisler adogatása után végül Schäfer szép lövéssel fejezi be az akciót – gyerünk fiúk, csak így tovább!  

Esőisten már a németeket siratja, újból eleredt a zápor.

34. perc Szalai Ádám remekül tart meg egy labdát, Fiolát szökteti, akinek remek beadását nagy nehezen mentik a német védők Sallai elől. 

Közben Budapesten Cristiano Ronaldo büntetőből betalál, Portugália - Franciaország 1-0. Így a csoport jelenlegi állása: 1. Portugália 6, 2. Franciaország 4, 3. Magyarország 4, 4. Németország 3.

29. perc Sárga láz! Gündogan Kleinheislernek törleszt, az orosz sípos korrekt, ez is sárga!

28. perc Botka túl keményen lép oda Gündogannak, éppen Karaszjov előtt, ez is sárga! Ha továbbjutunk, a Ferencváros védőjére nem számíthat Marco Rossi.

Beszorultunk...

21. perc A németek első szöglete következik. Kimmich beadása után Hummels fejelt kapufát, majd közvetlenül ezután Ginter lövését védi Gulácsi.

17. perc Havertz trükközött a 16-oson belül, szerencsére nem lett belőle semmi.

16. perc Vezetésünk óta csak védekezünk - de ki bánja ezt?!

Sallai remek beadását Szalai Ádám Hummels mellől fejeli be a tehetetlen Neuer mellett!

11. perc GÓÓÓÓÓÓL! Sallai remek beadását Szalai Ádám fejeli be a tehetetlen Neuer mellett! BRAVÓ!

8. perc Fiola egyelőre nem a gólszerzésben jeleskedik, már másodszor lép oda Kimmichnek - ebből csak egyet fúj le Karaszjov.

Az első szöglet a miénk!

4. perc Kimmich lép ki a 16-oson belül, kissé kisodródva lő, Gulácsi magabiztosan véd.

1. perc A németek kezdik a mérkőzést.

Azt szokták mondani, hogy a zuhogó eső, a mély talaj a védekező csapatot segíti. Majd meglátjuk… 

Elkezdődött a mérkőzés!

***

Válogatottunk előzetes esélyeit növelheti, hogy másfél éve veretlenek vagyunk idegenben, no, és a helyszínen 2500 magyar szurkoló drukkol a mieinknek.

10 perccel a mérkőzés előtt a csapatok még melegítenek, érdekesség: hatalmas zápor zúdult az Allianz Arenára. Inkább a meccs előtt érjen minket hidegzuhany, sem mint a végén... 

Köszöntjük kedves olvasóinkat!

Kövessék online közvetítésünket a 21.00 órakor kezdődő Németország - Magyarország Eb-csoportmérkőzésről.

A magyar válogatott ugyanabban az összeállításban kezd, mint Franciaország ellen, szombaton. A müncheni Allianz Arenában az orosz Szergej Karaszjov sípszavára a következő összeállításban futnak ki a csapatok.

NÉMETORSZÁG: Neuer – Ginter, Hummels, Rüdiger – Kimmich, Gündogan, Kroos, Gosens – Havertz, Sané – Gnabry

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Nego, Botka, W. Orbán, Szalai A., Fiola – Kleinheisler, Nagy Á., Schäfer – Sallai R., Szalai Á.

Összesen 528 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
velemeny2010
2022. július 21. 16:13
Basszák szájon az anyjukat a németek, szégyen, hogy a köcsöglobbit is be kellett vetniük, hogy mentálisan megtörjék a csapatot. Megalkuvó, hontalan bevándorló csőcselék...
anegy_
2021. augusztus 25. 13:42
hontalan! a rusnya pofáddal menj a hazaárulók X- óljába. Nagyanyám áldásával: A görcs húzza össze a pofádat!
anegy_
2021. augusztus 25. 13:41
Te gréczicumikája, valami hiányérzeted lehet, hogy a 246 hsz csak a mocskos pofádat, hazugságot és a gyűlölködő képzeletedet vetíti. Ez itt nem pálya, mehetsz a disznók közé cumikázni a szart. X neked is kijár.
anegy_
2021. augusztus 25. 13:41
Eddig miért is tűrtelek? X a hitványoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!