Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

BL-győztes a Chelsea Lőw Zsolttal a kispadon

2021. május 29. 23:00

1:0-ra verték a Manchester Cityt.

2021. május 29. 23:00
null

A brit Chelsea emelheti a levegőbe a Bajnokok Ligája 2020/2021-es szezonjának trófeáját, miután a Portóban rendezett döntőn 1-0-ra legyőzte a Manchester City csapatát. 

A Chelsea győztes gólját Kai Havertz szerezte a mérkőzés 42. percében, ez volt élete első BL-találata. A londoni csapat másodedzőjeként Lőw Zsolt is hatalmas sikert ünnepelhet. 

A Chelsea 2012 után nyert ismét BL-t.

A mérkőzés elején a manchesteriek birtokolták többet a labdát, a Chelsea viszont korán háromgólos előnybe kerülhetett volna a gyors visszatámadások révén. Az első félidőben mindkét csapat tempósan játszott, a Manchester City szorgalmasan építette támadásait, de a Chelsea védői végül mindig odaértek a labdák útjába. A londoniak védelmének bástyáját, Thiago Silvát viszont sérülés miatt le kellett cserélni az első játékrészben, de a sötétkékben játszó Chelsea nem rendült meg, sőt, a 42. percben vezetést szerzett Havertz találatával. 

A második félidőben komoly veszteség érte a manchesterieket is, ugyanis egy ütközést követően le kellett cserélniük egyik kulcsemberüket, a belga válogatott Kevin De Bruynét. A City viszont ezután sem lassított, továbbra is nyomás alatt tartotta a londoniak kapuját, sőt, egy tizenhatoson belüli eredménytelen VAR-kísérlet is jelezte, hogy nem engedték el a győzelmet. 

A Manchester Citynek a mérkőzés utolsó perceiben is esélye lett volna az egyenlítésre, sőt, még a 97. percben is ki tudtak alakítani egy veszélyes helyzetet a Chelsea kapuja előtt, de Mahrez lövése kevés híján a kapu fölé vágódott. 

A nyitóképen: Kai Havertz gólöröme. Fotó: Jose Coelho / POOL / AFP

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2021. május 30. 10:44
Abszolút érdektelen számomra a modern foci.Nem is tudtam, hogy BL döntő volt...Pedig gyerekkoromban futball-fanatikus voltam. A Népsportból vagdostam ki a cikkeket, statisztikákat csináltam, gyufásdobozok tetejére a klubok címereit festettem.Minden hétvégén mentem meccsre, Fradistaként szívesen néztem Törőcsiket vagy a Mészáros-Váradys Vasast.Gyerekként megsirattam, hogy Keegan elment a Liverpoolból, amikor Ebedli átigazolt a Dózsába...ma meg olyan szinten nem érdekel, hogy itt a Mandin olvasom, hogy BL döntő volt. Ez már nem az a futball, amit gyerekként imádtam.Az játék volt, ez meg üzlet.
Zokni
2021. május 30. 10:12
Fura meccs volt. De Bruyne furán (pechesen) sérült meg. (Vsz, ha egy védőmaszk nélkülivel ütközik, egy ideig szédül, majd visszaáll, ahogy máskor is amikor összefejel két focista.
Búvár Kund
2021. május 30. 10:02
A nyolvanas években még szerettem az angol focit. Emlékszem amikor még összefoglalókat adtak az F.A. kupáról a királyi tévében. Jó kis küzdős meccsek voltak! Egy negyed- ötöd osztályú csapat is elkaphatott egy Liverpoolt is bármikor. De már most...ahh, szar az egész. Pláne mióta még ideologizálják is. Ha jól emlékszem a kilencvenes évek vége felé fordult elő először s Leeds Unitednél, hogy csupa külföldivel álltak fel a kezdőben, angol játékos nélkül.
Lauder Stenonis..
2021. május 30. 09:35
Az az egésszel a gond, hogy a döntőben egyetlen bajnok sem volt. Mert tavaly a Liverpool volt az angol bajnok. Chelsea-City meccs meg alapból van kettő egy évben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!